علیاکبر کریمی ، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با جام جم آنلاین با اشاره به ادعای رئیسجمهور مبنی بر ارزان شدن 20 درصدی کالاها منوط بر تصویب FATF گفت: هنگام تصویب این کنوانسیون cft آقای ظریف از تریبون مجلس گفتند ما هیچی تضمینی نمیدهیم که با تصویب این لایحه مشکلات مالی و بانکی ما حل شود.
وی افزود: وقتی صراحتی اینچنین از سوی دولت برای تصویب چنین لایحهای وجود دارد، پس طرح چنین موضوعی آنهم بدون ارائه مستندات لازم جز پیشبینی و حدس نیست و احتمال عملی شدن آن ضعیف است.
این نماینده مجلس شورای اسلامی ادعای اخیر رئیسجمهور را مشابه ادعای بهبود اوضاع بعد از برجام دانست و افزود: ایشان آن زمان تعابیری داشتند که با برجام همه مشکلات مردم و حتی مشکل تأمین آب شرب مردم نیز حل میشود و دیدیم که عملاً دستاورد قابلتوجه و محسوسی نداشت و نتوانست منشاء تحولات در اقتصاد ما باشد، که البته بعد از خروج آمریکا همان شرایط کم هم با خدشه مواجه شد .
کریمی تأکید کرد: قضاوتها و وعده دادنها در خصوص FATF و حل شدن و مشکلات و رفع گرانیها، کار صحیحی نیست و بههیچوجه نباید شرایطی ایجاد کنیم و بخواهیم مردم و نظام را مقابل موقعیتی قرار دهیم که مشروط باشد تا به مطلوب خود نزدیک شویم.
وی ادامه داد: تجربه نشان داده گشایش در کار کشور با تأکید بر توانمندی داخلی امکان دارد و درعینحال توسعه دیپلماسی در چارچوب حرکت در جهت منافع ملی امکانپذیر است .
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس بابیان اینکه بخش عمده الزامات و اقدامات FATF از مدتها قبل در کشور در حال اجرایی شدن است اظهار کرد: از آن مجموع چهلوچند بندی که وجود دارد، بخشی از آن اجرا میشود و اگر قرار است این لایحه تصویب شود و گرانیها تا 20 درصد کاهش یابد، باید تاکنون واکنشی در بازار دیده میشد و اتفاق محسوسی را شاهد بودیم اما هیچ اتفاق مثبتی تاکنون رخ نداده است.
کریمی تأکید کرد: ما باید همیشه بر اساس تجربه گذشته قضاوت کنیم، پیشازاین هم وعدههایی دادهشده بود اما عملیاتی نشد، وقتی پشتوانه و ضمانت کافی وجود نداشته باشد اینگونه قرار دادها و لوایح نمیتواند برای مردم کارایی داشته و مفید باشد. طرف مقابل تا کنون تضمینی به ما نداده است که حتی با تصویب این چهار لایحه و تمام الزامات FATF ما از بلک لیست خارج میشویم یا گشایش محسوسی در تعاملات بانکی و مالی ما دیده خواهد شود .
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در پایان با اشاره به وجود مشکلات اقتصادی در کشور تصریح کرد: گره زدن مشکلات کشور و وعده حل آنها به حوزه خارجی ، نوعی فرافکنی محسوب میشود، ارزیابی ها نشان داده که 80 درصد مشکلات کشور ما ناشی از ضعف مدیریت است و الزاما به آمریکا و محدودیت های خارجی و تحریم هایی که وجود دارد ارتباطی ندارد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت