به گزارش جام جم آنلاین از ایرنا، این یاداشت تفاهم پس از اعطای معافیت آمریکا به هند و هفت کشور دیگر در ارتباط با تحریم های ایران امضا شد.
مقامات هندی افزودند: دهلی نو بهای نفت خریداری شده از ایران را در حساب شرکت ملی نفت ایران در بانک «یوکو» سپرده گذاری خواهد کرد. نیمی از این سپرده گذاری برای پرداخت صادرات هند به ایران مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
هند پس از آنکه واردات نفت خود از ایران را کاهش داد توانست معافیت های آمریکا را دریافت کند.
براساس این معافیت 180 روزه، هند می تواند در هر روز حداکثر 300 هزار بشکه نفت خام از ایران وارد کند. در سال جاری واردات متوسط نفت هند از ایران 560 هزار بشکه نفت خام در روز بوده است.
مقامات هندی توضیح دادند که پس از معافیت های آمریکا، دهلی نو واردات نفت خود از ایران را به 1.25 میلیون تن نفت خام در ماه یا 15 میلیون تن در سال رسانده است.
این درحالی است که در سال مالی 18-2017 میلادی هند 22.6 میلیون تن (452 هزار بشکه در هر روز) نفت خام از ایران وارد کرده است.
شرکت نفت هند و پالایشگاه منگلور برای ماه نوامبر (آبان) و دسامبر (آذر)، 1.25 میلیون تن نفت خام از ایران خریداری کردند.
پیش از این هند بهای نفت خریداری شده از ایران را با استفاده از ارز یورو پرداخت می کرد، اما کانال های بانکی اروپایی از ماه گذشته پس از آغاز تحریم های ایران مسدود شدند.
پس از خروج آمریکا از توافق هسته ای ایران یا برجام در ماه مه (اردیبهشت)، این کشور به سایر ملت ها فشار وارد کرده است تا واردات نفت خود از ایران را متوقف کنند.
بخشی از تحریم های آمریکا علیه ایران در تاریخ 6 ماه اوت (15 مرداد) اجرایی شدند درحالی که تحریم های ایران در بخش انرژی در چهارم ماه نوامبر (13 آبان) به اجرا گذاشته شدند.
آمریکا پیش از این اعلام کرده بود که تنها به کشورهایی معافیت خواهد داد که واردات نفت خود از ایران را به صورت قابل توجهی کاهش دهند.
هم اکنون ایران با استفاده از کشتی ها و بیمه خود به هند نفت صادر می کند.
هند نفت ایران را ترجیح می دهد زیرا در مقایسه با سایر کشور های نفت این کشور ارزان تر و با شرایط رقابتی بهتر عرضه می شود. هند 80 درصد از نیاز خود به نفت را از طریق واردات تامین می کند.
مجموع تقاضای نفت خام هند حدود 4.6 میلیون بشکه در روز است که این کشور را در رتبه سومین مصرف کننده بزرگ جهان پس از آمریکا و چین قرار میدهد.
این کشور به دلیل پیشرفت سریع اقتصادی، افزایش طبقه متوسط جامعه و افزایش خرید وسایل نقلیه موتوری بسیار به انرژی احتیاج دارد.
آژانس بین المللی انرژی پیش بینی می کند که تا سال 2040 هند یک چهارم از انرژی تولیدی در جهان را مصرف کند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت