حجتالاسلام محمدتقی ربانی در گفتوگو با «جام جم آنلاین» در خصوص مشی سیاسی پیامبر اکرم (ص) در برخورد با دشمنان اسلام اظهار داشت: دشمنان را باید از نگاههای مختلف شناخت، یک عده دشمن بودند ولی در ملت مسلمانان نبودند بلکه در ملت کفر بودند؛ یک عده هم به عنوان محارب بودند و مانع و سد در مقابل اسلام و توسعه اسلام و فعالیت مسلمانان بودند و یک عده هم از منافقین بودند.
محقق و پژوهشگر علوم اسلامی گفت: پیامبر اکرم (ص) چون رحمة للعالمین بود تلاش میکرد با رفتار محبت آمیز و تدبیر و با آیین اسلام مسیر روشنی را برای این افراد ارائه دهد تا به طرف حق بیایند و از اینکه به هلاکت برسند پرهیز داشت چرا که ایشان مانند قدرتهای مستکبر و یا پادشاهان و ظالمین طول تاریخ دنبال خونریزی و کشورگشایی و دیگر مطامع دنیوی نبودند.
وی افزود: اصل نخست برای پیامبر اکرم (ص) این بود که راه روشنی برای دشمنان ارائه شود و آنها را دعوت به خیر کند و در این مورد بسیار استقامت و پایداری داشتند، همانطور که خداوند در قرآن نسبت به رسول خدا دستور داده است که باید استقامت ورزید و میفرماید: «فاستقم کما امرت و من تاب معک و لا تطغوا انه بما تعملون بصیر؛ پس همچنانکه مأمور شده ای، پایدار باش و نیز هر کس که با تو بسوی خدا باز گشته باید پایداری بورزد و سرکشی نکنید که همانا او نسبت به آنچه میکنید بینا است».
حجتالاسلام ربانی بیان داشت: مخالفینی بودند که در برابر سخنان حق پیامبر اکرم (ص) بعضی لجاجت میکردند، بعضی عناد میورزیدند و میگفتند ما بر راه آباء و اجداد خودمان حرکت میکنیم و سخنان حق پیامبر را نمیپذیرفتند اما این گروه به نحوی که معارضه و خونریزی کنند نبودند و پیامبر در مقابل آنها نهایت صبر را داشتند که حتی خداوند در قرآن کریم خطاب به ایشان میفرماید که اینقدر خودت را به زحمت و سختی نینداز که داری خودت را هلاک میکنی.
پیامبر نسبت به مفسدین «اشداء علی الکفار» بودند
وی ابراز کرد: در میان مخالفان پیامبر (ص) افرادی بودند که افساد میکردند و مفسد بودند که در این گروه کفار بودند؛ مشرکین بودند و اهل کتاب مانند یهودیهای مدینه بودند که فساد و توطئه میکردند و با کمک مشرکین جنگ احزاب را به راه میانداختند و یا با کمک مشرکین در دیگر غزوات مانند جنگ احد و جنگ خندق مشارکت میکردند.
این محقق و پژوهشگر علوم اسلامی ادامه داد: طبیعتا پیامبر اکرم (ص) نسبت به این گروه هیچ گونه مماشات و دل رحمی نداشتند همچنان که قرآن هم میفرماید با اینگونه دشمنان که مفسد بودند «اشداء علی الکفار» بودند.
وی گفت: همانطور که پیامبر اکرم (ص) طبق آیه قرآن نسبت به دوستان «رحماء بینهم» بودند، نسبت به دشمنانی مانند ابوجهل ها و ابولهب ها و دیگر سران کفر و کفار «اشداء علی الکفار» بودند و این مهم یکی از اصول دین ما است.
حجتالاسلام ربانی بیان داشت: منافقین در بسیاری مواقع توطئه و حتی بعضی مواقع پشت سپاه اسلام را خالی میکردند و زمانی که پیامبر اکرم (ص) به غزوات میرفتند منافقین در داخل شهر به نفاق میپرداختند و بعضی افراد را از شرکت در غزوات باز میداشتند و یا توطئههای دیگری انجام میدادند که در سوره توبه جزئیاتش آمده است که در فصل گرما میگفتند هوا گرم است و یا اینکه خانههای ما نگهبان ندارد.
پیامبر اکرم (ص) در برابر توطئههای منافقین که جای اغماض نبود ساکت نمینشستند
وی افزود: پیامبر اکرم (ص) با وجود اینکه منافقین توطئه و از دستورات پیامبر اکرم (ص) سرپیچی میکردند اما ایشان تا جایی که امکان داشت اغماض و مدارا میکردند و البته در مواردی هم وارد عمل میشدند و در مقابل توطئههای منافقین ساکت نمینشستند یک نمونه مسجد ضِرار است که مسلمانان به دستور پیامبر تمام مسجد را ویران کردند و آنچه که باقی مانده بود آتش زدند چرا که منافقان این مکان را با هدف تفرقه بین مؤمنان و ترویج کفر و در واقع پایگاهی برای خود ساخته بودند که در سوره توبه هم آمده است و یا رفتارهای دیگری که در تاریخ هم ثبت شده است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد