استاد حوزه علمیه قم در گفت‌و‌گو با جام‌جم آنلاین؛

عاشورا عظیم‌ترین روز سوگواری و ماتم / علت نامگذاری تاسوعا چه بوده است؟

استاد حوزه علمیه قم، با تأکید بر مقام شامخ و باعظمت حضرت ابوالفضل العباس (س) فرزند رشید امیرالمؤمنین (ع) و موقعیت خاص ایشان، گفت: مقام ایشان باعث شده است روز (تاسوعا) به‌عنوان یادبود ایشان قرار گیرد. همچنین در فرهنگ شیعی به خاطر واقعه شهادت امام حسین علیه‌السلام روز عاشورا عظیم‌ترین روز سوگواری و ماتم به‌حساب می‌آید.
کد خبر: ۱۱۶۳۹۰۷
عاشورا عظیم‌ترین روز سوگواری و ماتم / علت نامگذاری تاسوعا چه بوده است؟

حجت‌الاسلام محسن غرویان، در گفت‌وگو با جام‌جم آنلاین با اشاره به تاسوعا و عاشورای حسینی و شروع آن از زمان شهادت امام حسین (ع)، تصریح کرد: در بعضی از روایات آمده است که انبیاء پیش از ایشان، به‌عنوان خبر غیبی به پیروان خود واقعه تاسوعا و عاشورا را اطلاع‌رسانی کرده و در روایت‌ها به‌هرحال آمده که آنچه مسلم و قطعی است ازنظر تاریخی تاسوعا و عاشو

را از زمان به شهادت رسیدن امام حسین (ع) مطرح‌شده است. ریشه عاشورا کلمه «عشر» به معنی «ده» است، عاشورا دهم محرم و روز شهادت حضرت ابی‌عبدالله الحسین (ع) است.

وی ادامه داد: تاسوعا در تاریخ شیعه، نهم محرم است و ریشه آن

کلمه «تسع» به معنی 9 است؛ از امام صادق (ع) روایت‌شده که فرمود: « تاسوعا روزی است که حسین (ع) ویارانش در آن روز در کربلا محاصره شدند و سپاه شام پیرامونش حلقه وار گردآمده او را از حرکت بازداشتند و پسر مرجانه و عمر بن سعد در آن روز شادمان که لشکری انبوه، به اختیاردارند و حسین (ع) ویارانش را ضعیف شمردند و یقین کردند که دیگر حسین ، یار و یاوری ندارد و مردم عراق به مدد او نخواهند آمد».

استاد حوزه علمیه قم در ادامه گفت: مقام شامخ و باعظمت حضرت ابوالفضل العباس (ع) فرزند رشید امیرالمؤمنین (ع) و موقعیت خاص ایشان باعث شده است تا یک روز (تاسوعا) به‌عنوان یادبود ایشان قرار گیرد.

وی با اشاره به واقعه عاشورا و دهه اول محرم بیان کرد: اصل واقعه این بوده است که پس از پیامبر اسلام(ص)، اختلاف‌هایی بین جامعه اسلامی و مردم بر سر این‌که خلیفه و حاکم در جامعه چه کسی است، درمی‌گیرد و جریانات پیدایش شیعه و اهل سنت اتفاق می‌افتد. مسیر خلافت و حکومت، از خاندان پیامبر به امام علی (ع) و فرزندان ایشان، جدا شد و بنی‌امیه بر سرکار آمد و حکومت را در دست گرفت.

غرویان ادامه داد: امام حسین (ع) معترض بودند. چراکه ایشان خلافت یزید و معاویه را قبول نداشتند و برای مردم سخنرانی می‌کردند و بیانیه می‌دادند همچنین اعتراض‌هایی نیز داشتند. کم‌کم مردم به‌سوی امام حسین گرایش پیداکرده و به ایشان علاقه‌مند می‌شوند و حاکم وقت آن زمان یزید بن معاویه از سوی حسین بن علی(ع) احساس خطر می‌کند.

این استاد حوزه در ادامه گفت: یزید از امام حسین(ع) می‌خواهد که سکوت کند و در مقابل حکومت تسلیم باشد اما امام حسین قبول نمی‌کنند و درگیری فیزیکی آغاز می‌شود. در حادثه کربلا اوج درگیری اتفاق افتاده و امام حسین را به شهادت می‌رسانند همچنین خاندان ایشان را اسیر می‌کنند و به مقر حکومت می‌برند.

وی بابیان اینکه در دهه محرم، از روز اول اتفاق‌هایی در کربلا می‌افتد، بیان کرد: امام حسین(ع) در کربلا توسط نیروهای حکومت یزید متوقف می‌شوند، جلوی ایشان را بسته و عرصه را برایشان تنگ می‌کنند.

غرویان افزود: حال یزید نیروهای نظامی خودش را گسیل می‌کند که یا امام حسین(ع) را دستگیر کنید یا به شهادت برسانید. روز هشتم و نهم و دهم اتفاقات سخت شده و جنگ درمی‌گیرد. دهه محرم درواقع روزهای مقدماتی و نهایی آن حادثه جنگ و درگیری بین امام حسین و سپاه یزید است.

وی تصریح کرد: در فرهنگ شیعی به خاطر واقعه شهادت امام حسین علیه‌السلام روز عاشورا عظیم‌ترین روز سوگواری و ماتم به‌حساب می‌آید.

نسترن نعمتی/جام جم آنلاین

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها