به گزارش جام جم آنلاین، علی آزادگان در مصاحبه با مهر گفت: غروب روز پنجشنبه در شرق آسمان علاوه بر زحل، ماه به صورت «بدر» می درخشد که نسبت به دیروز چهارشنبه ششم تیرماه از نظر مکانی نسبت به سیاره زحل جابجا شده است.
وی در خصوص دیگر رویدادی که امروز رخ می دهد، گفت: غروب پنجشنبه شاهد دیرهنگام ترین غروب خورشید در سال هستیم.
به گفته این کارشناس نجوم، بر اساس دیدگاه نجومی، خورشید در هیچیک از شهرهای کشور دیرتر از هفتم تیرماه غروب نمی کند. بدان معناست که در طول روزهای منتهی به هفتم تیر خورشید هر روز کمی دیرتر غروب می کند تا اینکه در روز ۷ تیر خورشید به دیرهنگام ترین ساعت غروب خود می رسد و پس از این خورشید هر روز کمی زودتر غروب خواهد کرد.
آزادگان افزود: زمان غروب به وقت تهران امروز ساعت ۲۰ و ۲۴ دقیقه و ۲۰ ثانیه است در صورتیکه روز قبل ۲۰ و ۲۴ دقیقه و ۱۷ ثانیه بوده است و این نشان می دهد که نسبت به روزهای قبل دیرتر غروب می شود.
وی با بیان اینکه علت تفاوت یک هفته ای این روز با انقلاب تابستانی به دلیل معادله زمان است، گفت: معادله زمان ناشی از دو عامل بیضی بودن مدار زمین و انحراف محوری زمین است.
این کارشناس نجوم با بیان اینکه از زمان طولانی ترین روز سال تا دیرهنگام ترین غروب سال، یک هفته تفاوت زمانی دارد، گفت: این تفاوت بر اساس معادله زمان تعیین می شود و در تمام کشورها رخ می دهد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت