سخنگوی وزارت امور خارجه خبر داد؛

شکایت ایران از آمریکا در دادگاه لاهه

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: ایران شکایتی را نزد دادگاه لاهه در مورد توقیف دو میلیارد دلار از دارایی‌های بانک مرکزی توسط ایالات متحده آمریکا مطرح کرده و در نشست ماه اکتبر این موضوع بررسی می‌شود.
کد خبر: ۱۱۴۹۷۵۸
شکایت ایران از آمریکا در دادگاه لاهه

به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، بهرام قاسمی در نشست خبری امروز خود با رسانه‌ها در پاسخ به سوالی درباره موضوع شکایت ایران از آمریکا نزد دادگاه بین‌المللی لاهه، گفت: به خاطر توقیف غیرقانونی دو میلیارد دلار از دارایی‌های بانک مرکزی توسط دولت آمریکا، شکایتی نزد دیوان بین‌المللی دادگستری لاهه مطرح شده که تصور می‌کنم حدود 8 تا 12 ماه اکتبر این دادگاه برای استماع تشکیل جلسه دهد و بعد از استماع دادگاه باید ببینیم روند این شکایت به کجا منتهی می‌شود.

شکایت ایران از آمریکا به دادگاه لاهه

وی خاطرنشان کرد: این مساله موضوعی است که به صورت جدی توسط ایران و برای احقاق حقوق خودش دنبال می‌شود لذا ما منتظر این نشست در ماه اکتبر هستیم.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی با اشاره به وضعیت یمن، اظهار کرد: جامعه جهانی شرایط دشوار مردم یمن را باید درک کند، مجامع بین‌المللی و سازمان‌ ملل باید در جهت توقف تجاوز به مردم مظلوم یمن تلاش کافی را داشته باشند.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران در این خصوص سعی کرده در تماس با سایر دول و کشورهای منطقه، کشورهای اروپایی و مجامع بین‌المللی صدای مظلومیت و قربانیان تجاوز عربستان به این کشور مظلوم را منتقل کند و به دنبال راهکاری است که این تجاوز توقف پیدا کند و کمک‌های انسان دوستانه به مردم این کشور صورت بپذیرد.

در مورد سفر شینزوآبه به ایران، از سوی ژاپن اعلام رسمی نشده است

سخنگوی وزارت خارجه صبح روز دوشنبه در ادامه نشست خبری خود که بیش از یک ساعت و 45 دقیقه به طول انجامید، در پاسخ به سوالی در ارتباط با اخبار منتشر شده در مورد سفر نخست‌وزیر ژاپن به تهران و اینکه آیا وی در جریان این سفر حامل پیام خاصی از طرف کشور ثالثی است، تصریح کرد: در مورد انجام این سفر هیچ منبع رسمی از سوی ژاپن موضوعی را به ما اعلام نکرده است بنابراین در مورد اصل خود سفر هنوز اطلاعی نداریم تا بخواهیم به این موضوع بپردازیم که آیا وی حامل پیامی است یا نه؟

وی ادامه داد: شاید در آینده نه چندان دور تبادل هیات‌هایی بین ایران و ژاپن صورت بگیرد، البته سطح آن را نمی‌دانم ولی در سطح پایین‌تر قطعا این تبادل هیات‌ها وجود دارد. در مورد سفر آقای شینزو آبه نیز همانطور که گفتم هنوز هیچ منبع رسمی از سوی طرف ژاپنی در این زمینه چیزی را به ما اعلام نکرده است.

قاسمی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چند روز پیش خبری در رسانه‌های هلندی منتشر شد که محمدرضا کلاهی که عامل اصلی بمب‌گذاری واقعی هفت تیر است به اسم علی معتمد در هلند سال‌ها زندگی کرده و به تازگی کشته شده است، آیا ایران تاکنون در این ارتباط به دولت هلند اعتراض کرده که چرا 30 سال اجازه داده که فردی که عامل انجام یکی از بزرگ‌ترین رخدادهای تروریستی در ایران است در این کشور زندگی کند، تصریح کرد: در مورد آن فردی که شما نام بردید من اطلاع دقیق و قطعی ندارم و اگر نکته‌ای باشد در چارچوب مسائل کنسولی است و من گزارشی را در این ارتباط دریافت نکردم.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که گفته شده دو نفراز دیپلمات‌های ایرانی از کشور هلند اخراج شده‌اند نیز گفت: در مورد این خبر و آنچه که در این زمینه شما مطرح کردید اطلاع دقیقی ندارم و ترجیح می‌دهم که در این ارتباط در حال حاضر با توجه به نداشتن اطلاعات دقیق صحبتی نکنم.

هیچ علامت و سیگنالی که بتوان به آمریکا اعتماد کرد، وجود ندارد

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه برخی در فضای رسانه‌ای کشور صحبت از لزوم انجام مذاکرات بین ایران و آمریکا می‌کنند و اگر فضایی ایجاد شود که ایران تامین منافع خود را در گرو مذاکره با آمریکا ببیند، آیا از انجام این مذاکرات استقبال می‌کند خاطرنشان کرد: یکی از سیاست‌های اصلی جمهوری اسلامی ایران، تعامل و تفاهم با کشورهای مختلف است و شما باید به این نکته توجه داشته باشید که این ایالات متحده آمریکا بود که بعد از انقلاب با روش‌های خصمانه وضعیت ناهنجاری را در نوع تعامل با ایران به وجود آورد و ما در مقاطع مختلف شاهد این رفتار خصمانه آمریکایی‌ها علیه ایران بوده‌ایم و در وضعیت جدید این رفتار شدت گرفته است.

وی در همین راستا به خروج یک طرفه آمریکا از برجام اشاره کرد و گفت: این موضوع نشان می‌دهد که آمریکا کشور قابل اعتمادی نیست و هیچ علامت و سیگنالی که بتوان به آمریکا اعتماد کرد، در حال حاضر وجود ندارد.

این دیپلمات افزود: مقامات جمهوری اسلامی ایران پیش از این اعلام کرده بودند که برجام یک نمونه و آزمون است که نشان می‌دهد می‌توان به آمریکا اعتماد کرد یا نه که متاسفانه آمریکا در این آزمون هم شکست خورد و نمره قبولی دریافت نکرد و بیش از پیش اثبات شد که حاکمان آمریکا قابل اعتماد نیستند.

آمریکا دولتی نیست که بتوان با آن مذاکره کرد

قاسمی همچنین به رفتار آمریکا در برابر سازمان‌های بین‌المللی و عدم پایبندی این کشور به موازین بین‌المللی اشاره کرد و افزود: با توجه به این وضعیت نمی‌توان انتظار داشت که آمریکا شرایط و خواسته‌های ایران را برآورده کند و یک تغییر رفتار جدی در برابر ایران داشته باشد. اگر آمریکا در این رفتارهای خود تغییر ایجاد می‌کرد و به عنوان کشوری متعهد و صلح‌طلب که نمی‌خواهد بر سایر کشورهای جهان سلطه داشته باشد، رفتار می‌کرد شاید بحث تعامل با آمریکا قابل بحث بود ولی تا به امروز ما چنین رفتار هوشمندانه‌ای را در هیات حاکمه آمریکا نمی‌بینیم و قطعا کشوری که در همین ایام و در همین دوران اخیر آخرین خلف وعده خود را انجام داده و از برجام خارج شده است، کشور و دولتی نیست که بتوان با آن مذاکره کرد و در همین چارچوب بحث، مذاکره و گفت‌وگو با آمریکا تا اینجای کار غیرممکن به نظر می‌رسد.

پرونده پیگیری وضعیت دیپلمات های ربوده شده در لبنان، مفتوح است

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در آستانه سالگرد ربوده شدن دیپلمات‌های ایرانی در لبنان هستیم، تاکنون وزارت خارجه و دیگر دستگاه‌های مسئول چه اقدامات حقوقی برای پیگیری وضعیت این دیپلمات‌ها که توسط صهیونیست‌ها ربوده شده‌اند انجام داده است، تصریح کرد: این پرونده، پرونده مفتوح است که همچنان توسط وزارت خارجه و سایر دستگاه‌های مسئول و همچنین برخی از سفارتخانه‌های ما در خارج از کشور پیگیری می‌شود، بسیاری اعتقاد دارند که این دیپلمات‌ها زنده هستند و در اختیار رژیم صهیونیستی قرار دارند.

قاسمی با اشاره به برخی از تلاش‌های صورت گرفته در این زمینه، تصریح کرد: باید در یک زمانی، نتیجه قطعی این تلاش‌ها مشخص شود.

وی با تاکید مجدد مبنی بر اینکه پرونده این موضوع هنوز مفتوح است و اقدامات حقوقی و غیرحقوقی لازم همچنان در مورد پیگیری این پرونده ادامه دارد، خاطرنشان کرد: متهم اصلی و واقعی در این زمینه رژیم صهیونیستی است.

وضعیت ترکیه برای ایران وضعیت مقبولی است

قاسمی در ادامه نشست خبری خود با خبرنگاران در پاسخ به سوالی در ارتباط با نگاه ایران به نتایج انتخابات اخیر ریاست‌جمهوری در ترکیه و انتخاب مجدد اردوغان به عنوان رییس‌جمهور این کشور، گفت: این خبر بسیار خوشایندی بود و من از همین جا به آقای اردوغان و همچنین مردم ترکیه تبریک می‌گویم.

وی با تمجید از حضور پرشور و فراگیر مردم ترکیه در جریان برگزاری این انتخابات و با بیان اینکه باید به خاطر این حضور به مردم ترکیه تبریک گفت، بیان کرد:‌ این حضور چشمگیر می‌تواند پایه و اساسی برای استقرار امنیت و ثبات بیشتر در این کشور و توسعه اقتصادی آن باشد.

قاسمی با بیان اینکه این وضعیت برای ایران وضعیت مقبولی است و می‌تواند بسیار خوشایند باشد، افزود: ما برای دولت منتخب مردم ترکیه آرزوی موفقیت می‌کنیم و فکر می‌کنیم که این وضعیت جدید می‌تواند نوید دیگری برای ما باشد که ما بتوانیم با ترکیه در سطوح مختلف همکاری‌های خود را علاوه بر همکاری‌های پیشین، گسترش و سامان دهیم و این موضوع همچنین می‌تواند کمک بسزایی در جهت گسترش صلح و امنیت در منطقه باشد.

علاقه‌مند به ادامه آتش بس در افغانستان بودیم

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی در ارتباط با ارزیابی ایران از آخرین تحولات صورت گرفته در افغانستان و اینکه آیا ایران این ظرفیت و آمادگی را دارد که بین گروه‌های مختلف افغانی جهت ایجاد آتش‌بس و صلح در این کشور میانجیگری کند، تصریح کرد: همواره آرزو و علاقه‌مندی ما ایجاد ثبات و امنیت در افغانستان بوده است. دیر زمانی است که مردم افغانستان از برخی از ناملایمات‌ها رنج می‌برند و باید همه تلاش کنیم که آلام مردم افغانستان کاهش پیدا کند.

این دیپلمات ارشد کشورمان با بیان اینکه ما علاقه‌مند بودیم که آتش‌بس در افغانستان ادامه پیدا کند ولی متاسفانه استمرار پیدا نکرد، افزود: ما به عنوان همسایه دلسوز برای افغانستان از هر کمکی که بتوانیم برای ایجاد امنیت و ثبات بیشتر در افغانستان و تفاهم بین دولت مرکزی و سایر گروه‌ها انجام دهیم استقبال می‌کنیم.

وی با بیان اینکه ارتباط ما با دولتمردان افغانستان ادامه دارد و تلاش می‌کنیم که به سهم خود در راستای تحقق این ایده حرکت کنیم، تصریح کرد: قطعا کشورهایی نیز هستند که به ایجاد صلح و ثبات در افغانستان علاقه‌مند نیستند و با انحای مختلف در این مسیر کارشکنی می‌کنند ولی همانطور که اشاره کردم ما هر آنچه را که بتوانیم و مورد نظر دولت افغانستان باشد انجام می‌دهیم تا به ایجاد صلح در این کشور کمک کنیم.

به گزارش ایسنا،‌ در همین چارچوب خبرنگار پرسش‌کننده اعلام کرد که سفیر ایران در افغانستان گفته تهران تماس‌هایی را با طالبان دارد و همین موضوع باعث ایجاد برخی از مباحث نیز در افغانستان شد، گفت: من سطح تماس‌ها را نمی‌دانم ولی می‌توانم به شما بگویم که با توجه به وضعیت افغانستان و دیرینه بودن مشکلات این کشور و همچنین هم‌مرزی ایران با افغانستان، جمهوری اسلامی ایران با یکسری از گروه‌ها، شخصیت‌ها و همچنین مردم افغانستان ارتباطاتی داشته و همواره این ارتباطات معنوی بین مردم ما و افغانستان وجود داشته است.

اعضای برجام با سرعت و دقت بیشتری هر آنچه را ما خواسته‌ایم در یک پکیچ منظم و قابل قبول به ایران ارائه دهند

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه با توجه به اینکه آقای عراقچی اعلام کرده بسته پیشنهادی اروپا برای حفظ برجام تا آخر ماه میلادی جاری به ایران ارائه خواهد شد و با توجه به این موضوع آیا ایران نشانه‌هایی از سوی کشورهای اروپایی می‌بیند که آنها بخواهند تضمین‌های واقعی برای حفظ منافع ایران در برجام ارائه دهند، اظهار کرد: ما بدبین نیستیم و همان‌طور که پیش از این نیز گفته‌ایم مذاکرات و رایزنی‌ها به صورت فشرده و روزانه در حال انجام است.

وی افزود: انتظار ما از دیگر کشورهای عضو برجام بخصوص اتحادیه اروپا این است که با سرعت و دقت بیشتری هر آنچه را که ما خواسته‌ایم در یک پکیچ منظم و قابل قبول به ایران ارائه دهند. ما هنوز زمان داریم و به صورت فشرده در حال کار کردن هستیم و امیدواریم اروپا بتواند با پیشنهاداتی که ارائه می‌دهد رضایت ایران را جلب کند.

قاسمی همچنین در مورد اخبار منتشر شده در ارتباط با نامه رییس‌جمهور به سران برخی از کشورهای اروپایی در ارتباط با خروج آمریکا از برجام و همچنین محورهای این نامه، تصریح کرد: بعد از خروج آمریکا از برجام، جمهوری اسلامی ایران یکسری اقدامات دیپلماتیک را طراحی کرد که بخشی از آن انجام شده و بخشی از آن در حال انجام شدن است و می‌تواند ادامه پیدا کند.

وی با بیان اینکه این اقدامات و تلاش‌ها به صور مختلف ادامه دارد، تصریح کرد: در این اقدامات تلاش شده که آخرین دیدگاه‌های ایران نسبت به برجام و همچنین خواسته‌های ایران در ارتباط با برجام و همچنین خروج غیرقانونی آمریکا از برجام تبیین شود. در همین چارچوب نامه‌ها و پیام‌هایی از سوی رییس‌جمهور برای برخی از روسای جمهور و همچنین روسای دولت‌ها ارسال شده است. برخی از این نامه‌ها توسط مقامات عالیرتبه کشور به این مقامات تحویل داده شده است و برخی نیز در آینده ارائه خواهد شد.

قاسمی با بیان اینکه تلاش‌های دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران ادامه خواهد داشت، گفت: برخی از این تلاش‌ها همانطور که اشاره کردم ارسال نامه رییس‌جمهور به همتایان خود در دیگر نقاط جهان است.

سخنگوی وزارت خارجه در ادامه گفت‌وگوی خود با خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگاری که با بیان چند مثال معتقد بود ایران به صورت چشم بسته از سیاست‌های چین و روسیه پیروی می‌کند و به نظر می‌رسد که گویی چک سفیدی به آنها در این زمینه داده است، با رد چنین نگاهی، گفت: من فکر می‌کنم آنچه که شما مطرح کردید بیشتر از آنچه که سوال باشد یک بیانیه است که در مورد دو کشور مطرح کردید، بدون هیچگونه سند و مدرکی. من فکر می‌کنم که بعضا با برخی از اطلاعات غلط نیز همراه است.

وی در مورد صحبت این خبرنگار که مطرح کرده بود بانک‌های چینی حساب برخی از ایرانیان را مسدود کرده‌اند، تصریح کرد: این موضوع مربوط به شش هفت ماه قبل است و با توجه به مکانیزمی که خود بانک‌های چینی در پیش گرفته بودند این اتفاق افتاد و پیگیری نیز در مورد آن صورت گرفت.

قاسمی با بیان اینکه اظهاراتی مبنی بر اینکه چین و یا روسیه صدور کالاهای خود را به ایران محدود کرده‌اند یک نوع پیش داوری بدون داشتن سندی معتبر است، تصریح کرد: ایران سیاست خود را تعامل با تمام کشورهای جهان قرار داده است و ما بر اساس این سیاست متوازن که در چارچوب تحقق منافع ملی است، حرکت می‌کنیم.

وی با تاکید بر اینکه قطعا هیچ دو کشوری در مورد تمام مسائل بین‌المللی به صورت یکسان فکر نمی‌کنند و دیدگاه‌های مشترکی ندارند، تصریح کرد: صحبت از روابط دوجانبه و نزدیک به این معنا نیست که دو کشور در تمام موضوعات اشتراک نظر و دیدگاه یکسانی داشته باشند و این موضوع در مورد نوع روابط ایران با چین و روسیه و همچنین دیگر شرکایمان مصداق پیدا می‌کند.

قاسمی با اشاره به اهمیت کشور چین و روسیه در عرصه بین‌الملل به عنوان دو عضو شورای امنیت، تصریح کرد: از طرف دیگر روسیه کشور همسایه ما است و با توجه به این موارد ما روابط خوبی با این دو کشور داریم.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با تاکید بر اینکه من علاقه ندارم که نسبت به هیچ کشوری پیش داوری داشته باشیم و این نیز درست نیست که ایران را متهم کنیم که به صورت چشم بسته از سیاست‌های دیگر کشورها پیروی می‌کند، افزود: ما کشور مستقل هستیم و مردم ما برای کسب استقلال بهای زیادی پرداخته‌اند و قطعا ایران چشم بسته از سیاست‌های هیچ کشوری پیروی نمی‌کند چرا که ما مستقل هستیم.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه موگرینی در جلسه عمومی پارلمان اروپا اعلام کرده که با مقامات ایران گفت‌وگوهایی را در مورد مسائل موشکی، منطقه‌ای و حقوق بشر داشته است و آیا ایران چنین موضوعی را تایید می‌کند، گفت: من متن دقیق صحبت‌های خانم موگرینی را ندیدم و البته اگر چنین صحبتی شده باشد غیرطبیعی نیست و می‌تواند چنین موضوعاتی مطرح باشد. ما علیرغم اشتراک نظرها و روابط خوبی که با کشورهای اروپایی داریم اختلاف نظرها و اختلاف دیدگاه‌هایی نیز می‌توان در مورد برخی از مسائل داشته باشیم. برخی از مسائل و سیاست‌های ایران می‌تواند مورد نقد و پرسش و یا ابهام اروپایی‌ها باشد که امری طبیعی است. ما نیز ممکن است نسبت به برخی از سیاست‌های اروپا در ارتباط با مسائل منطقه و همچنین دیگر مسائل انتقادات و سوالاتی داشته باشیم که آن را با طرف‌های اروپایی مطرح می‌کنیم.

وی افزود: نباید انتظار داشت که در تمام مسائل دو طرف نگاه و دیدگاه یکسانی داشته باشند.

قاسمی در پاسخ به سوالی در مورد جنگ تجاری بین آمریکا و اروپا و اینکه آیا این جنگ تجاری می‌تواند در روابط اروپا با دیگر کشورها از جمله ایران تاثیر بگذارد؟ تصریح کرد: عموما کشورها تعاملات خود را با دیگر کشورها بر اساس منافع خود تنظیم می‌کنند و ما امروز شاهد پیچیدگی‌هایی در روابط ایالات متحده با دیگر کشورها، سازمان‌های بین‌المللی و مجامع بین‌المللی هستیم که یکی از آنها بر اساس آنچه که شما اشاره کردید جنگ تجاری به وجود آمده بین اتحادیه اروپا و آمریکاست.

وی ادامه داد: به صراحت نمی‌توانیم بگوییم که این وضعیت جدید بین آمریکا و اروپا چه تاثیری در روابط اتحادیه اروپا با دیگر کشورها خواهد داشت و باید صبر کرد و دید که نتیجه رفتارهای آمریکا در برابر اتحادیه اروپا چگونه به پیش می‌رود.

سخنگوی وزارت خارجه در ادامه گفت‌وگوی خود با خبرنگاران در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آقای عراقچی اعلام کرده که بسته پیشنهادی اروپا برای حفظ برجام تا اواخر ماه میلادی جاری به ایران ارائه خواهد شد و آیا این بسته شامل دیدگاه‌ها و نظرات روسیه و چین به عنوان دیگر طرف‌های برجام نیز است؟ تصریح کرد: بعد از خروج غیرقانونی آمریکا از برجام با توجه به علاقه‌مندی سایر شرکایمان و اعضای باقیمانده برجام مبنی بر اینکه ایران در این توافق بین‌المللی باقی می‌ماند مذاکرات و گفت‌وگوهایی بین ایران و این کشورها آغاز شد و در این زمینه بحث و گفت‌وگو شد که آنها چگونه می‌توانند منافع ایران در برجام را بدون حضور آمریکا حفظ کنند.

وی با بیان اینکه در همین چارچوب مذاکرات و گفت‌وگوهای فشرده‌ای بین ایران و اتحادیه اروپا و همچنین چین و روسیه صورت گرفت، تصریح کرد: ما نباید دچار این اشتباه شویم که در این وضعیت جدید صرفا از سه کشور اروپایی عضو برجام نام ببریم و دو کشور دیگر یعنی چین و روسیه را در نظر نگیریم. پنج کشور باقیمانده در برجام همه در برابر برجام و تامین منافع ایران از برجام مسئولیت دارند بنابراین باید این موضوع را به صورت کلان دید و بسته‌ای که ارائه می‌شود قطعا نمی‌تواند چیزی جدا از رفتار روسیه و چین مورد ارزیابی قرار بگیرد.

این دیپلمات ارشد کشورمان همچنین در مورد نقش سفارتخانه‌های ایران در حفظ منافع کشور و برجام با توجه به خروج آمریکا از این کشور و اقدامات دیپلماتیکی که آنها می‌توانند در این زمینه بکنند، اظهار کرد: بعد از خروج آمریکا از برجام، برنامه‌ریزی‌های لازم در این زمینه در وزارت خارجه انجام شد و دستورالعمل‌های لازم برای پیگیری امور به سفارتخانه‌های ایران در خارج از کشور ارسال شد تا در این زمینه با مقامات کشورهایی که در آن حضور دارند تعامل و رایزنی داشته باشند. همچنین هیات‌هایی از سوی تهران به برخی از کشورها اعزام شد و تماس‌ها بین تهران و کشورهای مختلف برقرار است تا مواضع ایران برای آنها در ارتباط با برجام و خروج آمریکا از این کشور تبیین شود. بخشی از این تلاش‌ها و اقدامات انجام شده و بخشی از آن نیز طی هفته‌های آینده ادامه پیدا می‌کند.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه عراقچی در مصاحبه با یک شبکه تلویزیونی اعلام کرد که برجام در آی‌سی‌یو به سر می‌برد، وزیر اطلاعات نیز امروز اعلام کرده که برجام به مویی بند است و آیا به نظر شما وضعیت اینگونه است و شما در حال حاضر وضعیت این توافق بین‌المللی را چگونه ارزیابی می‌کنید، تصریح کرد: برجام، برجام است و در شرایط خود قرار دارد و هر نگاه و دیدگاهی می‌توان به آن داشت. به نظرم همه تعابیر می‌تواند درست باشد و غلط نیست. من هم نگاه خود را دارم گرچه منافات با نظر دیگر دوستان که شما اشاره کردید، نیست.

قاسمی با بیان اینکه برجام دارای مکانیزمی پایدار است چنان‌که بعد از خروج آمریکا همچنان پابرجاست و دیگر اعضای عضو این معاهده برای حفظ آن در حال تلاش و انجام طراحی‌هایی هستند، تصریح کرد: به نظرم آنکه حال خوشی ندارد شخصا آقای ترامپ است و سیاست آمریکاست که نتوانست استحکام برجام را تحمل کند و به صورت یکجانبه از آن خارج شد. این در حالی است که دیگر اعضای برجام و همچنین دیگر کشورها تلاش می‌کنند که برجام باقی بماند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها