به گزارش جام جم آنلاین به نقل از تابناک، نزدیک به یک چهارم از شرکت های ژاپنی به کارمندانی نیاز دارند که بیش از 80 ساعت در ماه اضافه کار انجام بدهند.ساعات اضافه ای که اغلب برای آن پولی هم پرداخت نمی شود.
در کنار این موضوع، ژاپنی ها به اندازه کافی وقت ندارند. نتیجه یک مطالعه انجام شده نشان می دهد که کارمندان ژاپنی به طور میانگین از 10 روز تعطیلات سالانه خود استفاده نمی کنند و 63 درصد از ژاپنی ها برای گرفتن مرخصی جریمه هم شده اند!
با این حال،ساعت کار طولانی به معنی بهره وری بالا نیست.بر اساس شاخص بهره وری، ژاپن دارای کمترین میزان بهره وری در میان کشورهای G-7 است.
مرگ قانونی با کار زیاد
اصطلاح «کاروشی» در زبان ژاپنی به مرگ با کار زیاد ترجمه می شود و این یک اصطلاح قانونی درباره علت مرگ است.
مثلا یک کارمند بزرگترین شرکت تبلیغاتی ژاپن یعنی شرکت دنتسو در سال 2015 به دنبال افسردگی ناشی از کار زیاد خودکشی کرد. این پرونده که مورد توجه فراوان قرار گرفت، به دنبال آن درخواست های زیادی برای تغییر ساعت کار طولانی و اضافه کاری غیرقانونی در ژاپن ایجاد کرد.
مدیراجرایی شرکت دنستو پس از این اتفاق استعفا داد و این شرکت به دلیل استاندارهای کاری جریمه شد، زیرا کارمندی که خودکشی کرده بود بیش از 100 ساعتی غیرقانونی در طول ماه کار کرده بود.
بعد از این اتفاق شرکت دنستو تغییرات زیادی را ایجاد کرد،از جمله روشن کردن یک چراغ در دفتر در ساعت 10 شب و مجبور کردن کارکنان برای ترک محل کار خود.
چالش فرهنگی هنوز ادامه دارد
با این حال، هم دولت ژاپن و هم شرکتها میگویند آنها حالا در تلاش هستند که ساعت کاری در ژاپن را کاهش دهند.دولت ژاپن اقدامات متعددی را برای محدود کردن ساعت کار در اداره را در دستور کار قرار داده ست که از جمله می توان به اجباری بودن حداقل 5 روز تعطیلی در سال به عنوان دوره استراحت بین پایان یک روز تا شروع روز دیگر اشاره کرد.
در سال 2016 یک روز تعطیلات به نام «روز کوهستانی» به مجموعه تعطیلات اضافه شد که با این یک روز مجموع تعطیلات سالانه ژاپن به 16 روز در سال می رسد.
سال گذشته،دولت ژاپن طرح جایزه جمعه را اجرایی کرد که براساس آن شرکت ها را تشویق کرد که کارکنان خود را ساعت 3 بعداظهر مرخص کنند.
با این حال نتیحه یک مطالعه نشان می دهد که هنوز 4 درصد از کارکنان شرکت ها در ژاپن از طرح جایزه جمعه استفاده کرده اند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم