صالحی: اول ابتدایی مردود شدم / دلم میخواست سیگار بفروشم

رییس سازمان انرژی اتمی با اشاره به انتشار کتاب خاطرات خود به دکر خاطراتی از دوران کودکی خود پرداخت.
کد خبر: ۱۱۳۵۰۵۲
صالحی: اول ابتدایی مردود شدم / دلم میخواست سیگار بفروشم

به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، علی اکبر صالحی در آیین رونمایی از کتاب «گذری در تاریخ» در مرکز مطالعات وزارت خارجه گفت: در فرهنگ شرقی می‌گویند چیزهای منفی را در خاطرات ننویسید، مثلا من اول ابتدایی مردود شدم چون مدرسه را دوست نداشتم. زمانی که پدربزرگم من را به مدرسه می‌برد با او راه نمی‌رفتم من را روی زمین می‌کشید.

وی افزود: آن موقع منزل ما نزدیک بازاری در کاظمین بود و مدرسه رفتن مرسوم نبود، بچه ها در بازار کار می‌کردند و انعام می‌گرفتند، من هم می‌خواستم انعام بگیرم. به من گفتند اینها را در خاطرات ننویس.

رییس سازمان انرژی اتمی اضافه کرد: من به پدرم گفتم می‌خواهم سیگار بفروشم، البته در کتاب سیگار را حذف کردند! گفتند بگو می‌خواهم جنس بفروشم ولی من میخواستم سیگار بفروشم. آن موقع سیگار چیز بدی نبود، همه شخصیت‌های مطرح سیگار می‌کشیدند و این شاخصه اجتماعی بود، اما الان بد شده است.

معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی در بخش دیگری از اظهاراتش با بیان اینکه نوشتن خاطرات سیاسی پیچیده تر از خاطرات شخصی است، گفت:یک سری از امور را شاید نشود تا آخر عمر بیان کرد و در سینه می ماند. در دنیا هم اسرار سیاسی را نمی نویسند. مثلا فلان کشور متخاصم حرفی در مورد ما زده که درست و به حق بوده اما نمی توانیم آن را بگوییم.

وی افزود: زمانی که من وارد وزارت خارجه شدم، شرایط امن و امان بود و تنها پرونده مهم پرونده هسته‌ای بود. می گفتند صالحی قرار است در بحث هسته‌ای راهگشایی کند اما یک هفته بعد حوادثی مثل تونس، مصر و لیبی رخ داد. یکی از بزرگان به من می گفت چقدر خوش قدم بودی کاش زودتر می آمدی!

صالحی همچنین گفت: وقتی می خواهیم کتابی بنویسیم باید حقیقت را آنگونه که هست بیان کنیم و باید فرهنگ خود را به گونه‌ای تغییر دهیم که بیان برخی حرفها اشکالی نداشته باشد . من معتقدم اگر تاریخ تبدیل به روایت و داستان شود ماندگاری آن در ذهن آحاد جامعه هم بیشتر می شود.

وزیر خارجه پیشین اظهار کرد: درسال 90 که تحریم‌های فلج کننده‌ای برای ایران وضع می شد، در وزارت خارجه نامه‌ای توسط شورای معاونین تنظیم شد که نامه بسیار تاریخی بود. این نامه خدمت رهبری نوشته شد و راجع به تحریم‌هایی بود که قرار بود وضع شود. البته تنها جنبه هشدار نداشت بلکه برون‌رفت هم داشت. آقا هم تقریر بسیار زیبایی روی این نامه نوشتند که موجب افتخار وزارت خارجه است. اگر کسی آن نامه را بخواند نشان می دهد که وزارت خارجه چقدر تیزبین، بابصیرت و درست موضوع را تحلیل می کند.

صالحی در پایان گفت: در آن نامه راهکارهایی ارائه شد که موجب شد در میان تحریم راه‌هایی پیدا کنیم که تحریم را دور بزنیم و فشارش آنچنان که آنها انتظار داشتند، نباشد. در ابتدای دولت یازدهم هم آقای جهانگیری گفتند که این نامه باید مبنای کار قرار بگیرد و راهکارهای آن دنبال شود.

به گزارش ایسنا، مونسان معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری نیز در این مراسم اظهار کرد: آقای صالحی عالم شریفی است و مقام معظم رهبری راجع به ایشان فرمودند که جنس ایشان متفاوت از بقیه است.

سجادپور مشاور وزیرامورخارجه نیز در این مراسم اظهار کرد: آنچه ایران را ساخته نه سیاستمداران ماجراجو بلکه بروکراتهای ایرانی بودند و آقای صالحی به عنوان یک دولتمرد در سیاست خارجی ایران به یاد می ماند.

وی افزود: البته کتاب آقای صالحی همه چیز را پوشش نمی دهد اما کسی هم نمی تواند بدون خواندن این کتاب بفهمد که سیاست خارجی ایران چگونه است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها