به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران؛ افرادی که درخواست معافیت از خدمت سربازی را دارند با داشتن شرایطی می توانند از معافیت ایثارگری استفاده کنند.
بر اساس ماده 45 قانون خدمت وظیفه عمومی مشمولان میتوانند با ارائه سابقه مشخصی از آزادگی، ایثارگری و جانبازی والدین از خدمت سربازی به صورت قطعی معاف شوند.
مصوبه کسر خدمت ایثارگری در 5 سال و از سال 96 تا 1400 و هر سال کسر خدمت و معافیت 20 هزار نفر، اجرا می شود و افرادی که بیشترین امتیاز را کسب کنند، از خدمت سربازی معاف می شوند.
به گفته سردار موسی کمالی رئیس اداره سرمایه انسانی سرباز ستاد کل نیروهای مسلح معافیت ایثارگری تنها شامل کسانی می شود که 28 یا 29 ماه به بالا سابقه ایثارگری دارند و همه مشمولانی که تاریخ اعزامشان فرا رسیده باید به خدمت اعزام شوند و حتی افرادی که سابقه ایثارگری والدینشان حدود 30 ماه است، در صورت غیبت نمی توانند از مزایا بهره مند شوند.
مشمولانی که والدینشان 30 ماه سابقه ایثارگری داشته باشند از سربازی قطعا معاف هستند، اما آن دسته از ایثارگرانی که جانباز هستند میتوانند با ارائه 25 ماه سابقه ایثارگری یک فرزند ذکور خود را از خدمت معاف کنند.
لازم به ذکر است؛ این افراد می توانند به ازای هر 30 یا 25 ماه یکی از فرزندان خود را از خدمت وظیفه معاف کنند.
آزادگان نیز با ارائه سابقه 24 ماه می توانند یک فرزند خود را معاف کنند.
اولویت بهرهمندی از این امتیاز معافیت ایثارگری به ترتیب با سربازان در حال خدمت، مشمولان دارای برگه اعزام، مشمولانی که در مهلت قانونی معرفی شدهاند و همچنین مشمولان دارای معافیت تحصیلی خواهد بود.
افراد واجد شرایط میتوانند برای اخذ گواهی جبهه به سازمان نیروهای مسلح مربوط (ارتش جمهوری اسلامی ایران، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران) مراجعه کنند و سازمانهای نیروهای مسلح برابر روش جاری که در مورد رزمندگان دارای 30 ماه جبهه یا فرزندان ایثارگران متولد 1372 به قبل عمل می کردند، نسبت به بررسی و صدور گواهی اقدام خواهند کرد.
جزئیات و چگونگی اجرای این مصوبه از طریق پایگاه اطلاع رسانی سازمان به نشانی www.vazifeh.police.ir و یا سامانه تلفن گویا به شماره 096480 اطلاع رسانی می شود.
هزینه دریافت کارت معافیت سربازی در سال 97 + جدول
قیمت کارتهای معافیت برای افراد با تحصیلات دکترای تخصصی مبلغ یک میلیون و 300 هزار تومان، برای افراد با تحصیلات دکترای حرفهای مبلغ یک میلیون و 40 هزار تومان، برای افراد با تحصیلات کارشناسی ارشد یک میلیون و 40 هزار تومان، برای افراد با تحصیلات کارشناسی مبلغ 325 هزار تومان، برای افراد با تحصیلات فوق دیپلم مبلغ 325 هزار تومان، برای افراد با تحصیلات دیپلم 130 هزار تومان، برای افراد با تحصیلات زیردیپلم 97 هزار و 500 تومان، مشمولان ایرانی خارج از کشور یک میلیون و 300 هزار تومان، مددجویان کمیته امداد و سازمان بهزیستی 5000 تومان و معافیت های پزشکی 130 هزار تومان تعیین شده است.
همچنین هزینه معاینات پزشکی جهت دریافت معافیت پزشکی نیز در جدول زیر مشخص شده است.
معافیت فرزندان اولیای معلول از سربازی
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی روز چهارشنبه ششم دی ماه، ماده 26 لایحه حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت را بررسی و تصویب کردند.
بر این اساس، پنجاهدرصد (50%) حقوق و مزایا یا دستمزد مشمول مالیات یکی از اولیاء افراد دارای معلولیت خیلی شدید و شدید مادامی که مسئولیت پرداخت هزینههای مترتب بر معلولیت فرد بر عهده اولیا است از پرداخت مالیات معاف می شود و گواهی تأیید نوع و شدت معلولیت افراد مشمول این ماده از سوی کمیسیون پزشکی تشخیص نوع و شدت معلولیت سازمان ارائه خواهد شد.
طی تبصره این ماده، آییننامه اجرائی این ماده توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی و وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی ظرف مدت ۶ ماه پس از ابلاغ این قانون تهیه میشود و به تصویب هیأت وزیران میرسد.
همچنین بر اساس ماده 27 که با اکثریت آرای وکلای ملت مصوب شد، یکی از فرزندان اولیائی که خود ناتوان و معلول بوده (هر دو یا یکی از آنها معلول باشد) و یا حداقل دو نفر از فرزندان آنها ناتوان و معلول باشد از انجام خدمتوظیفه عمومی معاف میشود.
طبق تبصره ماده مذکور، همسرانی که زن ناتوان و معلول خود را سرپرستی میکنند، مادامی که سرپرستی همسر ناتوان و معلول را برعهده داشته باشند، از انجام خدمت وظیفه عمومی معاف میشوند.
نکته قابل توجه به مصوبه اخیر مجلس، ماده 27 است که با اکثریت آرا به تصویب رسیده است، چرا که پیش از این، قانون حمایت از حقوق معلولان در تاریخ 1383.2.16 به تصویب رسیده و در تاریخ 1383.3.20 در روزنامه رسمی به چاپ رسیده است.
ماده 6 این قانون می گوید: «یکی از فرزندان اولیایی که خود ناتوان و معلول بوده (هر دو یا یکی از آنها معلول باشد) و یا حداقل دو نفر از فرزندان آنها ناتوان و معلول باشد از انجام خدمت وظیفه عمومی معاف می شود.»
همانگونه که مشاهده می کنید، ماده 27 که امروز به تصویب مجلس رسیده، تفاوتی با ماده 6 قانون مصوب سال 83 ندارد. ضمن اینکه در تبصره ذیل ماده 6 قانون سال 83 تاکید شده که «همسرانی که زن ناتوان و معلول خود را سرپرستی می کنند، مادامی که سرپرستی همسر ناتوان و معلول را برعهده داشته باشند، از انجام خدمت وظیفه عمومی معاف می شوند.»
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت