به گزارش جام جم آنلاین از سیناپرس، تیمی از باستان شناسان موزه بریتانیا در قالب پروژهای مرمتی قصد دارند قدیمیترین پل تاریخی جهان را که در کشور عراق قرارگرفته است، مرمت و بازسازی کنند. این طرح در راستای برنامه ویژه بازسازی آثار تاریخی که در دوران تسلط داعش آسیبدیدهاند، اجرا میشود.
در همین راستا هشت کارآموز عراقی از ماه جاری دوره آموزشی خود را باهدف اجرای این پروژه آغاز کردهاند که بر اساس اهداف مشخصشده قرار است علاوه بر بازسازی قدیمیترین پل جهان، عملیات مرمتی سایر آثار باستانی عراق را نیز بر عهده بگیرند.
پل باستانی تل الوح در منطقه باستانی موسوم به گیرسو در کشور عراق قرار دارد. این منطقه در دوره فرهنگ عبید در فاصله ۵ هزار و ۳۰۰ تا ۴ هزار و ۸۰۰ پیش از میلاد مورد سکونت قرار داشت و حتی در دورهای، پایتخت و مرکز لاگاش به شمار میرفته است. شهر گیرسو در دوره سوم اور یک شهر مهم در این پادشاهی محسوب شده و بر اساس مستندات باقیمانده، تا قرن دوم پیش از میلاد نیز در آن سکونت وجود داشت.
در حال حاضر پل تاریخی تل الوح در جنوب کشور عراق قرار دارد و مستندات باستانشناسی حاکی از این حقیقت هستند که این پل در هزاره سوم پیش از میلاد ساختهشده و باستان شناسان بقایای آن را در سال ۱۹۲۹ میلادی کشف کردند.
این پل علاوه بر اهمیت خود بهعنوان قدیمیترین پل جهان، در شهری ساختهشده است که یکی از نخستین شهرهای شناختهشده کره زمین به شمار میرود. به گفته کارشناسان موزه بریتانیا، از زمان کاوش اولیه و کشف این پل باستانی هیچگونه عملیات حفاظتی و مرمتی در این محل انجامنشده و هیچ اقدامی برای شناسایی و پیشگیری از روند فرسایش و تخریب این پل صورت نگرفته است.
بر اساس اطلاعات منتشرشده در این رابطه، عملیات آموزشی و مرمتی فوق با همکاری اداره عتیقهجات و محوطههای باستانی عراق صورت گرفته و مجریان آن امیدوار هستند پس از مرمت و بازسازی پل تاریخی تل الوح، این محل تبدیل به یک نماد قدرتمند از کشور عراق پس از دهههای جنگ شده و به یک مرکز مهم گردشگری تبدیل شود.
این عملیات، فاز چهارم برنامه بلندمدت دولت عراق برای ساماندهی و مرمت آثار و محوطههای تاریخی آسیبدیده در طول دوران حکمرانی داعش در عراق و سوریه محسوب میشود که از سال ۲۰۱۵ آغازشده است.
بررسیهای اولیه در این محل نشان میدهد که پل تاریخی تل الوح نیازمند بازسازی و مرمت اضطراری بوده و همچنین باید در این محل عملیات حفاری نیز انجام شود.
به همین دلیل از سوی وزارت فرهنگ، رسانه و ورزش بریتانیا بودجهای برابر با ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار پوند برای این موضوع تخصیص دادهشده است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت