
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین از خانه ملت، محمدباقر نوبخت در نشست علنی امروز (سه شنبه، 3 بهمن ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان گزارش عملکرد 10ماهه دولت در اجرای قانون بودجه 96 به پیش بینی ها از فروش نفت اشاره کرد و گفت: در لایحه، دولت قیمت هر بشکه نفت را از قرار 50 دلار تعیین کرده بود که برخی کارشناسان معتقد بودند می توانیم نفت را در طول سال به بیش از این مقدار به فروش برسانیم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه در ادامه تصریح کرد: از این رو سقف پیش بینی دیگری در بودجه در مجلس به تصویب رسید که هر بشکه نفت از قرار 55 دلار فروخته خواهد شد از این رو منابع صندوق توسعه ملی که از سوی دولت پیشنهاد داده شده بود با فروش نفت 50 دلاری، 309 هزار میلیارد تومان و با فروش نفت 55 دلاری مصوبه مجلس، 319 هزار میلیارد تومان خواهد بود.
وی ادامه داد: در پیش بینی دیگری که از سوی مجلس به تصویب رسید مقرر شد با افزایش واریزی دولت از محل فروش نفت به صندوق توسعه ملی از 20 درصد به 30 درصد، این میزان به 346 هزار میلیارد تومان برسد که برای طرحهای زیربنایی استفاده می شود.
در 10 ماه اول توانستیم نفت را به میزان 50 دلار به فروش برسانیم
نوبخت در ادامه با بیان اینکه پیش بینی دولت برای فروش نفت بشکه ای 50 دلار درست بود، اظهار داشت: در 10 ماه اول توانستیم نفت را به میزان 50 دلار به فروش برسانیم لذا پیش بینی دولت درست بود و تحقق پیدا کرد اما آنچه مجلس تصویب کرد تحقق نیافت و از آنجایی که به جای 20 درصد باید 30 درصد به صندوق توسعه ملی واریز می کردیم بخشی از منابع دولت تقلیل یافت.
رئیس سازمان برنامه و بودجه بر همین اساس یادآور شد: مبالغ ذکر شده برای کل سال 96 بود لذا تاکنون یعنی تا اول بهمن ماه 222هزار میلیارد تومان به خزانه واریز شده است از این رو با عملکرد دولت طبق مصوبه مجلس 90 درصد منابع تحقق می یابد و طبق لایحه بودجه 96 صد درصد منابع محقق می شود.
72درصد واگذاری دارایی های سرمایه ای تحقق یافته است
وی افزود: واگذاری دارایی های سرمایه ای 119 هزار میلیارد تومان بود که تاکنون یعنی در 10 ماه نخست 79 هزار میلیارد تومان آن تحقق یافته است یعنی پیش بینی می شد 81 درصد تحقق یابد که در حال حاضر 72 درصد تحقق یافته است.
نوبخت تصریح کرد: مصارفی که برای سال 96 در لایحه بر اساس 50 دلار پیشبینی شده بود بالغ بر 309 هزار میلیارد تومان بود که بر این اساس تا اول بهمن ماه 243 هزار میلیارد تومان از این منابع هزینه شده است.
حدود 22 هزار میلیارد تومان از مصارف پیشبینی شده جلوتر هستیم
رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: حدود 22 هزار میلیارد تومان از مصارف پیشبینی شده جلوتر هستیم که این رقم از محل تنخواه بانک مرکزی و سایر موارد تأمین شده و تا پایان سال نیز تسویه خواهد شد.
وی ادامه داد: در این بین 185 هزار میلیارد تومان اعتبارات هزینهای در نظر گرفته شده که در دو ماه آینده 50 هزار میلیارد تومان دیگر از این مبلغ هزینه خواهد شد.
نوبخت با اشاره به ارتباط طرحهای عمرانی یا به عبارتی اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای ادامه داد: در لایحه پیشنهادی دولت اعتبار برای تملک داراییهای سرمایهای 52 هزار و 700 میلیارد تومان بود که مجلس شورای اسلامی آن را به 71 هزار و 400 میلیارد تومان افزایش داد؛ بر اساس همین 38 هزار و 500 میلیارد تومان برای طرحهای عمرانی تخصیص یافته است که از این رقم 29 هزار و 300میلیارد تومان از طریق خزانه پرداخت شده و مابقی اوراقی است که بر اساس سررسیدهای زمانبندی تا پایان ماه پرداخت خواهد شد به سقف 38 هزار و 500 میلیارد تومان دست خواهیم یافت.
رئیس سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: تا پایان 23 دی ماه سال جاری 172درصد نسبت به 23دی ماه سال گذشته اعتبارات طرحهای عمرانی پرداخت شده است.
محقق شدن 72 درصد واگذاری داراییهای سرمایهای
وی اذعان کرد که 106 درصد درآمدها به نسبت سال گذشته تحقق یافته و واگذاری داراییهای سرمایهای نیز 72 درصد محقق شده و در این بین عملکرد بودجه نسبت به سال گذشته در حوزه منابع 33 درصد افزایش یافته است که نشان میدهد برای پیشبینی منابع درآمدها و هزینهها برای سال آینده باید با احتیاط بیشتری اقدام شود.
نوبخت اذعان کرد: خوشبختانه در لایحه سال 97 کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی دقیق عمل کرد و منابع را بر اساس پیشبینی دولت محدود کرده است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: پیشبینی میشود تا پایان سال حدود 45 هزار و 900 میلیارد تومان در حوزه اعتبارات تملکهای سرمایهای پرداخت شود.
وی با اشاره به آثار رخدادهای مالی در شاخصهای کلان اقتصادی گفت: در سال 1395 که 283 هزار میلیارد تومان عملکرد داشتیم رشد اقتصادی با نفت 10.8 درصد و بدون نفت 6.2 درصد بود.
نوبخت ادامه داد: این مهم در حالی است که در6 ماهه اول امسال نسبت به 6 ماهه اول سال قبل رشد اقتصادی با نفت 5.6 درصد و بدون نفت 6 درصد بود که البته باید اشاره کرد این رقم در سال 94 منفی 4 درصد بود.
در 6ماه نخست امسال ؛ هیچ یک از مولفه های اقتصادی منفی نبوده است
رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به اینکه خوشبختانه در6 ماهه اول امسال هیچ یک از مولفهها مانند ارزش افزوده و غیره در فعالیتهای اقتصادی منفی نبوده است، افزود: این در حالی است که در 6 ماهه سال گذشته این مهم منفی 9 درصد بود که برای نخستین بار این رقم مثبت شده و به 2.3 درصد رسیده است.
وی با اشاره به اینکه در حوزه معادن در سال 95 این رقم منفی 6 بود، افزود: بر این اساس در 6 ماهه سال 96 این رقم به منفی 2.7 رسید.
181 هزار نفر از بیکاران سالهای گذشته مشغول به فعالیت شده اند
نوبخت با اشاره به اینکه در 6 ماه اول امسال 614 هزار نفر نسبت به 6 ماهه سال گذشته وارد بازار کار شدند، تصریح کرد: 795 هزار نفر مشغول به کار شدهاند؛ این در حالی است که 181 هزار نفر از بیکاران سالهای گذشته نیز مشغول به فعالیت شدند.
کاهش نرخ بیکاری در 6 ماهه نخست سال به 11.7 درصد
رئیس سازمان برنامه و بودجه تصریح کرد: در 6 ماهه اول نرخ بیکاری به 11.7 درصد کاهش یافت در حالی که در سال گذشته 12.4 درصد بود.
وی ادامه داد: بر اساس عملکرد بودجه و سایر متغیرهای کلان رشد تورم در 12 ماهه نسبت به دی ماه گذشته در حوزه خوراکی 13 درصد و غیرخوراکی 6.6 درصد بوده است.
نوبخت با اشاره به اینکه پیشبینی در حوزه رشد اقتصادی حدود 5.8 درصد با نفت و 0.6 درصد بدون نفت است، خاطر نشان کرد: 11.2 درصد نیز پیشبینی رشد سرمایهگذاری شده است.
سوال لاریجانی از نوبخت درباره عملکرد دولت در واگذاری اوراق
رئیس مجلس شورای اسلامی خطاب به رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: آقای نوبخت، در اینجا یک سوالی مطرح است. شما فرمودید که در 10 ماهه سال 96 در حدود 40 هزار میلیارد تومان اوراق واگذار کردید و تا پایان سال هم احتمالا با 50 هزار میلیارد تومان واگذاری می کنید.
لاریجانی تصریح کرد: مطابق جزء 2 بند (ل) تبصره 5 قانون بودجه سال 96 ، این موضوع سقف دارد و شما اگر این کار را کرده باشید، از سقف بالاتر زده اید و این خلاف قانون برنامه است.
نوبخت در پاسخ به رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: آقای دکتر لاریجانی؛ این نکته ای که حضرتعالی مطرح فرمودید متاسفانه غالباً این اشتباه را مرتکب می شوند. واگذاری دارایی های مالی به منزله اوراق مشارکت نیست و ما چیزی در حد همان 34 هزار میلیارد تومان سقف داشتیم که آن را رعایت کردیم و شما در تبصره 5 بند (ل) کمیته ای تعیین کردید که نظارت کند، بنابراین آقای دکتر، این رقم افزون بر 34 هزار و 500 میلیارد تومان فروش سهام کارخانجات است.
لاریجانی نیز در پاسخ به نوبخت بیان کرد: بنابراین شما سقف را رعایت کردید.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد