به گزارش جام جم آنلاین از پلیس آگاهی تهران بزرگ، در پی وقوع سرقتهای مشابه به شیوه موبایل قاپی و گردنبند قاپی توسط سرنشیان دو دستگاه موتورسیکلت طرح هوندا ۱۲۵ که طی آن سه نفر با تهدید سلاح سرد اقدام به سرقت می کردند، پروندهای با موضوع «سرقتهای به عنف» تشکیل و به دستور بازپرس شعبه هفتم دادسرای ناحیه ۳۴ تهران، پرونده در اختیار پایگاه سوم پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفت.
با حضور تعدادی از شکات و مالباختگان در پایگاه سوم پلیس آگاهی، تمامی آنها در اظهارات خود اعلام داشتند که توسط سرنشیان دو دستگاه موتورسیکلت طرح هوندا ۱۲۵ و به شیوههایی مشابه مورد سرقت گوشیهای تلفن همراه و یا طلاجات (گردنبندقاپی) قرار گرفتند.
یکی از مالباختگان به کارآگاهان گفت: در خیابان ایتالیا به سمت بیمارستان منتظر تاکسی بودم که در این زمان گوشی تلفن همراهم زنگ خورد؛ گوشی را از جیب لباس خارج کرده و قصد مکالمه تلفنی داشتم که ناگهان جوانی به من نزدیک شد و در یک لحظه اقدام به قاپیدن گوشی کرد؛ این جوان به سرعت به طرف دو دستگاه موتورسیکلت هوندا ۱۲۵ دوید، سوار یکی از موتورها شد و به همراه دو جوان دیگر از محل متواری شد.
مالباختهای دیگر که با تهدید چاقو مورد سرقت طلاجات همراهش قرار گرفته بود نیز در اظهاراتش به کارآگاهان گفت:در خیابان شریعتی – ابتدای خیابان ملک در حال صحبت با گوشی تلفن همراه بودم که یک هوندا ۱۲۵ با دو سرنشین به من نزدیک شد؛ آنها با تهدید چاقو اقدام به سرقت گردنبند من کرده و به سرعت از محل دور شدند.
مالباختهای که به شیوه «بارکنی» مورد سرقت محموله گوشی تلفن همراه قرار گرفته بود نیز در اظهاراتش به کارآگاهان گفت: از پاساژ در خیابان جمهوری و به مقصد میدان شوش، برای تحویل دادن محموله گوشیهای تلفن همراه با یک دستگاه موتورسیکلت به راه افتاده بودم؛ پشت چراغ قرمز ایستاده بودم که ناگهان تعادل موتورسیکلت، توسط سرنشینان دو دستگاه موتورسیکلت هوندا ۱۲۵ به هم خورد و من روی زمین افتادم؛ در همین وضعیت، سرنشینان هوندا ۱۲۵ با تهدید چاقو و قمه اقدام به سرقت جعبه کارتنهای گوشی تلفن همراه پشت موتور کرده و به سرعت از محل دور شدند.
با توجه به شیوه و شگرد مورد استفاده در سرقتها، کارآگاهان پایگاه سوم پلیس آگاهی تهران بزرگ با بررسی سوابق مجرمان سابقه دار که در پروندههای گذشته خود دقیقا به این شیوه و شگرد اقدام به سرقت کرده بودند، موفق به شناسایی یکی از مجرمان سابقه دار و حرفهای به نام »محمد» ۳۰ ساله شدند که بارها به اتهام سرقت به شیوه موبایل قاپی، کیف قاپی، زورگیری، بارکنی و ... دستگیر و روانه زندان شده بود.
در بررسی سوابق «محمد» مشخص شد که وی در تمامی سرقتهای خود با همراهی برادران و سایر بستگانش اقدام به سرقت میکند و در حال حاضر نیز دو تن از برادرانش به اتهام سرقتهای خشن در زندان تحمل کیفر می کنند.
با شناسایی تصویر «محمد» از سوی دهها مالباخته، شناسایی مخفیگاه او در دستور کار کارآگاهان قرار گرفت، اما در تحقیقات پلیسی مشخص شد که محمد پس از آزادی از زندان، مخفیگاه و محل سکونت خود در منطقه دروازه غار را تغییر داده است.
در ادامه رسیدگی به پرونده و با توجه به وقوع عمده سرقتها در مناطق مرکزی شهر تهران، هماهنگی های لازم با کلانتریهای این مناطق انجام و تصاویر «محمد» در اختیار تیمهای تجسس کلانتریها قرار گرفت.
ساعت ۱۳:۳۰ نوزدهم آذرماه کارآگاهان تیم تجسس ویژه کلانتری ۱۰۷ فلسطین در حین گشت زنی نامحسوس در خیابان حافظ به سرنشینان دو دستگاه موتورسیکلت با سه سرنشین مشکوک شده، برای بررسی بیشتر به آنها نزدیک شده، اما سرنشینان دو دستگاه موتورسیکلت با اطلاع از هویت آنها به عنوان پلیس اقدام به فرار میکنند.
با آغاز تعقیب و گریز، کارآگاهان با رعایت قانون بکارگیری سلاح اقدام به شلیک به سمت یکی از موتورها می کنند؛ شلیک کارآگاهان باعث توقف موتورسیکلت و دستگیری سرنشین آن میشود، اما موتورسیکلت دوم با دو سرنشین همچنان اقدام به فرار میکند.
در ادامهی تعقیب و گریز، سرنشینان موتورسیکلت دوم برای فرار از دست مأموران با موتورسیکلت به داخل محل عبور عابران متواری شدند که همین موضوع باعث تصادف شدید آنها با چند تن از عابران و نهایتا توقف موتورسیکلت دوم میشود؛ در این مرحله، یکی از سرنشینان موتور (دومین متهم) دستگیر میشود، اما نفر سوم همچنان به فرار خود ادامه میدهد.
سرانجام کارآگاهان تجسس ویژه کلانتری ۱۰۷ فلسطین با شلیک گلوله، سومین نفر را از ناحیه پا مورد هدف قرار داده و او نیز دستگیر میشود؛ با دستگیری این شخص، بلافاصله وی به نام «محمد» مورد شناسایی قرار گرفت و جهت انجام اقدامات درمانی به بیمارستان منتقل شد.
با وجود انتقال «محمد» به بیمارستان و انجام اقدامات درمانی، پس از گذشت چند ساعت به کلانتری ۱۰۷ فلسطین اعلام شد که وی به علت خونریزی شدید ناشی از اصابت گلوله و شدت جراحت فوت کرده و به این طریق پرونده ارتکاب جرایم مجرم سابقه دار «محمد.س» با بیش از ۱۲ سابقه دستگیری برای همیشه بسته شد.
با انتقال دو متهم دستگیر شده به پایگاه سوم پلیس آگاهی، هویت آنها به نامهای مهران ۲۵ ساله و باقر ۲۴ ساله مورد شناسایی قرار گرفتند.
«باقر» (برادر محمد) با ۸ سابقه دستگیری از سال ۱۳۸۵ تاکنون است که آخرین بار در سال ۱۳۹۴ دستگیر و در سال ۱۳۹۶ از زندان آزاد شده است؛ «مهران.س» نیز پسرعموی باقر و محمد است که او نیز از سال ۱۳۸۷ تاکنون ۵ بار دستگیر و روانه زندان شده و آخرین بار در خرداد سال ۱۳۹۶ دستگیر و روانه زندان شده، اما پس از مدت کوتاهی با تأمین قرار قانونی از زندان آزاد شده است.
در بررسی پروندههای قضایی این دو متهم مشخص شد که مهران دارای محکومیت قطعی ۷ ساله و باقر دارای دو محکومیت ۷ ساله و ۶ ساله (مجموعا ۱۳ سال) از دو شعبه اجرای احکام هستند که پس از آزادی از زندان متواری شدند.
رئیس پایگاه سوم پلیس آگاهی تهران بزرگ با اعلام این خبر، افزود: در ادامه رسیدگی به پرونده جرایم ارتکابی متهمین دستگیر شده و در تحقیقات پلیسی، متهمان به دهها فقره سرقت به شیوههای مختلف موبایل قاپی، گردنبندقاپی، زورگیری و بارکنی اعتراف و با بررسی پروندههای مشابه دهها مالباخته شناسایی، به پایگاه سوم پلیس آگاهی دعوت و متهمین توسط آنها مورد شناسایی قرار گرفتند.
سرهنگ کارآگاه محمد نادربیگی ادامه داد: با توجه به اعتراف صریح متهمان به دهها فقره سرقتهای خشن به شیوه مختلف، سوابق متعدد آنها در ارتکاب جرایم و شناسایی دهها مالباخته، دستور انتشار بدون پوشش تصاویر متهمان از سوی بازپرس شعبه هفتم دادسرای ویژه سرقت صادر شده است؛ لذا از شکات و مالباختگانی که موفق به شناسایی تصاویر متهمان شدند دعوت میشود تا برای پیگیری شکایات خود به نشانی پایگاه سوم پلیس آگاهی تهران بزرگ در خیابان خرمشهر – میدان نیلوفر مراجعه کنند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم