نائب رئیس کمیسیون انرژی مجلس:

بعید است مجلس با افزایش ۵۰ درصدی قیمت بنزین موافقت کند

نائب رئیس کمیسیون انرژی مجلس با بیان این که بعید است مجلس با افزایش ۵۰ درصدی قیمت بنزین موافقت کند گفت: در شرایطی که مردم بیکار هستند دلیلی برای واقعی کردن قیمت بنزین وجود ندارد.
کد خبر: ۱۱۰۵۱۹۵
بعید است مجلس با افزایش ۵۰ درصدی قیمت بنزین موافقت کند

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از تسنیم، هدایت الله خادمی نائب رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با انتقاد از تصمیم دولت برای افزایش 50 درصدی قیمت سوخت گفت: دولت باید برای تامین منابع، از مالیات، عوارض و فروش نفت کمک بگیرد که امسال بخشی از این تامین منابع از افزایش قیمت حامل های انرژی درنظر گرفته شده که شیب آن شدید است.

وی افزود: اگر قرار بود افزایش به این شکل انجام بشود چرا از سال 92 با یک شیب ملایم این امر را انجام ندادیم که در حال حاضر دچار شوک اساسی در بخش اقتصادی و اجتماعی نشویم ؛ این افزایش 50 تا 60 درصدی در قیمت حامل ها قابل قبول نیست.

نائب رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اقتصاد یک زنجیره ای است که این افزایش حامل های انرژی بر روی دهها و صدها محصول و قیمت دیگر تاثیرگذار است و از طرفی درآمدها افزایش نیافته ،اشتغال ایجاد نشده و تولیدی هم صورت نگرفته که بتواند این هزینه ها را بپردازد.

خادمی ادامه داد: قرار بر این بود در هدفمندی یارانه ها بخشی از درآمدهای حاصل شده به مردم محروم داده شود و بخشی هم در خدمت تولید و اشتغال قرار بگیرد که این امر هم به درستی صورت نگرفت که اگر این موضوع به سرانجام می رسید این حجم افراد بیکار را در سطح جامعه نداشتیم و وضع اشتغال خیلی بهتر بود و اگر افزایش نرخی انجام می شد مردم می توانستند از عهده آن بربیایند.

وی بیان کرد: این افزایش قیمت ها موجب رکود و تورم می شود و از طرفی سازمان و شرکت هایی که از این محصولات به عنوان خوراک استفاده می کنند، ورشکست خواهند شد و همین امر موجب از دست رفتن صدها شغل می شود و بعید است مجلس با این امر موافقت کند.

نائب رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: در بودجه 97 بخش عمرانی بسیار ضعیف است و همه بودجه به حوزه مصارف و جاری اختصاص یافته است و مشکل اینجاست که دولت خیلی بزرگ شده و کل اقتصاد را گرفته است و نمی خواهد بخش خصوصی را تقویت کند به همین دلیل هزینه های دولت افزایش می یابد.

خادمی در خصوص اینکه با چه شیوه ای باید قیمت بنزین واقعی شود،تصریح کرد: ما کل بنزین را از خارج وارد نمی کنیم که پای بند به قیمت جهانی باشیم هزینه تولید یک بشکه نفت در کشور ما ارزان تر از کشورهای دیگر است با قیمت پایین نفت به پالایشگاه ها داده می شود و تبدیل به بنزین مصرفی در کشور می شود .

وی تاکید کرد: باید نفت به صورت فرآوری شده به فروش برسد که از محل آن درآمدی برای کشور حاصل شود و از طرفی قرار بر این بود درآمد حاصل از افزایش قیمت حامل های انرژی که در هدفمندی یارانه ها رخ داد صرف تولید بشود که این امر انجام نشده است .

نائب رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که این افزایش قیمت به نفع مردم است ،افزود: بنزین از لیتری 400 به 1000 تومان رسید در این بین اتفاقی برای مردم رخ نداد،مشکل اینجاست که اقتصاد ما اقتصاد سالمی نیست اگر بنزین لیتری یک میلیون هم بشود وضع مردم بهتر نمی شود که بحرانی تر هم خواهد شد.

خادمی در خصوص اینکه می توانیم با افزایش 15 تا 20 درصدی قیمت بنزین را تا سال 1400 واقعی بکنیم،اظهار کرد: در صورت افزایش حقوق و اشتغالزایی می توانیم به این موضوع دست پیدا کنیم اما اگر قرار است مردم بیکار باشند دلیلی برای واقعی کردن بنزین وجود ندارد و این امر بستگی به شرایط اقتصادی دارد اما در حال حاضر شرایط جوابگوی افزایش قیمت نیست.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها