هدایتاله خادمی در گفتوگو با جامجم آنلاین با اشاره به بودجه پیشنهادی دولت و احتمال افزایش حاملهای انرژی بخصوص بنزین اظهار داشت: احتمال افزایش قیمت بنزین و حاملهای انرژی زیاد است اما موافقین و مخالفان زیادی نیز دارد ، این مساله باید مطرح و در مورد آن بحث شود و نمیتوان گفت افزایش قیمت حاملهای انرژی به طور قطعی رای خواهد آورد. در ضمن ما نگران اتفاقها بعد از افزایش نرخ حاملهای انرژی هستیم زیرا که مردم درآمد و نیز اشتغالی ندارند و متاسفانه فعالیت شرکت های صنعتی هم در حال متوقف شدن است.
وی افزایش قیمت حاملهای انرژی را مترادف با افزایش نرخ کالا و خدمات در بخشهای مختلف دانست و ادامه داد: روز به روز از قدرت خرید مردم کاسته میشود و این اتفاق با منافع مردم تناقض دارد از طرفی دیگر دولت نیز باید کسب درآمد کند و قرار است از افزایش قیمت حاملهای انرژی به بخش صنعت برسند و خدماتی را ایجاد کنند، اما در گذشته تجربه نشان داده است که چنین نشده است.
نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس ادامه داد: یکی از اهداف هدفمندی یارانه ها این بود تا بخش کوچکی از آن در اختیار مردمی که در زیر خط فقر هستند قرار بگیرد و بخش دیگر آن در اختیار توسعه، اشتغال و صنعت قرار بگیرد که بتوان اشتغال ایجاد کرد تا جوانان مشغول به کار شوند، دارای درآمدی باشند و نیازی به یارانه نداشته باشند تا جامعه از یک جامعه فقیر به یک جامعه متوسط برسد و اختلاف طبقاتی نیز کم شود.
خادمی بیان کرد: همان گونه که در قبل اتفاقی رخ نداد اینبار نیز با افزایش قیمت حامل های انرژی اتفاقی در جهت پیشرفت نخواهد افتاد و تناقضی وجود دارد؛ شاید قیمت حاملهای انرژی ارزان باشد اما برای جامعه ای دیگر و یا شاید هزینه های تولید بالا باشد و درست است اما به خیلی عوامل دیگر بستگی دارد.
وی ادامه داد: باید هزینه کالا و خدمات را بالا ببریم به جای اینکه با هر ناکارآمدی نرخ یک محصول را بالا ببریم به بهانه اینکه ارزان است و مردم باید پرداخت بیشتری داشته باشند، مردمی که خیلیها تنها با یارانه زندگی می گذرانند.
نایب رئیس کمیسیون انرژی با اشاره به ناکارآمدی برخی تصمیمات تصریح کرد: اگر کارآمدی وجود داشت و برنامه ای درست بود، این وضعیت امروز نبود.
خادمی گفت: ظرف چند سال گذشته قدرت خرید مردم کم شده است و با این اقدام باز هم کمتر خواهد شد و فاصله غنی و فقیر نیز بیشتر می شود و قشر متوسط نیز به قشر فقیر نزدیک می شوند.
نایب رئیس کمیسیون انرژی در مورد افزایش احتمالی نرخ بنزین اظهار داشت: اگر افزایشی صورت بگیرد بعید است بیش از 10 الی 15 درصد باشد اما باید در ارتباط با این تصمیم بحث شود و نظرات مختلف بررسی شود و اگر تصویب شود منطق برای اجرای آن در سال آینده است.
نسترن نعمتی/ جامجم آنلاین
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت