
چرا که آمریکا قبل از ترامپ نیز کشوری بحرانزده بود و آمارهای مختلفی که در زمینههای مختلف فرهنگی، سیاسی و... از سوی نهادهای رسمی این کشور ارائه میشود، نشان میدهد مشکلات و دعواهای سیاسی گسترده آمریکا را تبدیل به کشور بحرانزده کرده بود.
بنابراین روی کار آمدن فردی مانند ترامپ نتیجه آن بحرانها بود، زیرا در کشور عادی فردی با خصوصیت ترامپ سر کار نمیآید. در آمریکا بحرانهای متعددی وجود داشت و ترامپ بحرانها را بغرنج و برجستهتر کرده است. بحرانها قبل از ترامپ نیز وجود داشته و وی از آن برای رسیدن به قدرت استفاده کرده است.
بحرانهایی از جمله در زمینه نژادپرستی، اقتصادی و سیاسی؛ مشکلاتی در زمینه نژادپرستی وجود داشت و ترامپ از این روحیه استفاده کرده و ادبیات تندی علیه مسلمانها داشت و با استفاده از این ذهنیت نژادپرستانه توانست آرای این گروه از نژادپرستان را به سمت خود جلب کند.
در حوزه اقتصادی نیز ترامپ از چالشهایی که در این ارتباط وجود داشت، استفاده کرد و برخلاف دولتهای قبلی ادبیاتی را در حوزه ملیگرایی اقتصادی داشت. در ضمن باید بر این نکته هم تاکید کرد که ترامپ کم و بیش سیاست اوباما را ادامه میدهد، به این موضوع هم باید اشاره کرد در آمریکا زمانی که فشارهای داخلی افزایش مییابد افکارعمومی را به سمت مشکلات خارجی سوق میدهند. آمریکا کشوری در حال افول است، بحران در این کشور بسیار است و کم شدن قدرت آمریکا به این بحرانها دامن میزند، البته افول به معنی فروپاشی نیست. اما در نهایت باید گفت ترامپ نتیجه این بحرانها است و چنین وضعیتی در آمریکا ادامه یافته و بحران شدیدتر میشود.
دکتر فواد ایزدی/ استاد دانشگاه
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
دکتر حمیدرضا آصفی، سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه و دیپلمات ارشد کشورمان در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد