به گزارش جام جم آنلاین از تسنیم، روزنامه سعودی الشرقالأوسط به نقل از منبعی که آن را آگاه نامیده است، نوشت که سعد الحریری نخست وزیر لبنان برای پس گرفتن استعفایش، سه شرط مطرح کرده است که این شروط عبارتند از پایبندی و حمایت از توافق طائف، پاببندی عملی به در پیش گرفتن سیاست بیطرفی و عدم آسیب به روابط با کشورهای عربی.
به نوشته الشرقالأوسط، این منبع گفت که باقی ماندن الحریری در حکومت، به برآورده شدن سه شرط مذکور بستگی دارد.
منابع نزدیک به سعد حریری با بیان اینکه دولت لبنان فعالیت خود را از سر خواهد گرفت، تاکید کردند: صبر الحریری به معنای تعلیق موقت استعفا است و حریری این تصمیم را بعد از گفتوگو با میشل عون و حس کردن فضایی مثبت برای بررسی خواستههایش، اتخاذ کرده است.
به نوشته الشرقالوسط، منابع نزدیک به عون و الحریری از خوشبینی آنها در خصوص امکان رسیدن به نتایجی مثبت خبر دادند.
از سوی دیگر منابع آگاه به مواضع حزب الله، از آمادگی حزب الله برای گفتوگو در سایه تاکید بر اینکه سلاح آن خارج از معادله خواهد بود و بررسی آن به استراتژی دفاعی مرتبط است، خبر دادند.
این روزنامه سعودی همچنین نوشت که تعلیق موقت استعفای الحریری، تلاش او برای فشار بر حزب الله و جلب حمایت بیشتر لبنانیها از خواستههایش است.
الحریری روز گذشته بعد از دیدار با میشل عون گفت که استعفای خود را با رئیسجمهور مطرح کرده است.
وی افزود: میشل عون از من خواست تا فعلا صبر کنم، من نیز به درخواست او پاسخ مثبت گفتم و استعفای خود را تعلیق کردم و امیدوارم که این امر، زمینهای جدی برای گفتوگوهای سازنده، فراهم کند.
سعد الحریری روز شنبه (13 آبان ــ 4 نوامبر) در حالی که در عربستان سعودی بود از سمتش کنارهگیری کرد.
مقامهای لبنانی از جمله «میشل عون» رئیس جمهوری لبنان استعفای او را زیر فشار عربستان دانستند. عون بهتصریح گفت که نخست وزیر لبنان در ریاض در بازداشت است و این مسئله اقدام خصمانه علیه لبنان است.
بسیاری از تحلیلگران معتقد بودند فشارهای عربستان با هدف به تعطیلی کشاندن فضای سیاسی لبنان در جهت به انزوا کشاندن حزبالله بوده است.
این در حالی است که «سیدحسن نصرالله» دبیرکل حزبالله بر ضرورت بازگشت سعد الحریری به لبنان و حفظ آرامش سیاسی تأکید کرد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت