وی ادامه داد: در جمهوری اسلامی هیچکس مخالف کوروش نیست که سند این موضوع نیز خدمات حفظ و مرمتی است که پس از پیروزی انقلاب اسلامی در مجموعه پاسارگاد و تخت جمشید شده است.
پژوهش با تاکید بر این که، نظام هیچگونه مخالفتی با کوروش ندارد و آنچه مهم است باید بین کوروش و جریان معاند تفاوت قائل شد، تصریح کرد: اولین منشور حقوق بشر متعلق به کوروش بوده و در دوران حاکمیتی او رفتارهایی انجام شده که مورد تائید تمامی انسانهای فرهیخته و آزاده دنیا است اما نباید اجازه داد جریان معاند از این حس به نفع خود استفاده کند.
در همین خصوص نامه نگاری با ریاست جمهوری انجام شد و پس از طرح شدن در شورای فرهنگ عمومی مقرر شد کارگروهی اجرایی و پژوهشی متشکل از فرهیختگان علمی، پژوهشی و مذهبی تشکیل شود تا بتوانیم یک روز مشخص و ثبت شده را به نام روز کوروش مطرح کنیم.
معاون استاندار فارس تاکید کرد: موضوع روز کورش باید در حوزه تاریخی و مذهبی روشن شود تا از این طریق بتوانیم در مقابل سوء استفاده دشمنان ایستادگی کنیم.
پژوهش ادامه داد: کوروش نیز مانند سعدی، حافظ، خیام و... در این کشور و تاریخ دارای جایگاه است بنابر این به دنبال مشخص کردن یک روز به این عنوان و ثبت در تقویم هستیم.
وی ادامه داد: موضوع کوروش از سلطنت طلبان و معاندان جدا است و نمیتوانیم تاریخ ایران را به دو قسمت قبل و بعد از اسلام تفکیک کنیم بنابر این با تحقیق و پژوهش و همفکری به یک روز مشخص دست پیدا کنیم.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار فارس در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه در ۷ آبان هیچگونه ممنوعیتی ایجاد نشد، گفت: محدودیت داشتیم اما ممنوعیت نه که این کار نیز بنا بر اطلاعات رسیده و اطلاع از اینکه برخی می خواهند چه رفتارهایی داشته باشند انجام شد.
مسئول کارگروه علمی و اجرایی بزرگداشت تاریخی کوروش تصریح کرد: ۱۲ نفر از سرکرده های اصلی که ماموریت خرابکاری داشتند با توجه به اشراف اطلاعاتی کامل دستگیر شدند.