
در این بازه، بخش عمده ای از بازار سهم خودروهای چینی است که با توجه به شرایط مناسب عرضه، از طرفداران زیادی برخوردارند. خودروسازان شرقی تلاش می کنند تا محصولات نزدیک به 50 میلیون تومان خود را با ظاهری نسبتا لوکس و امکانات دل فریب به بازار عرضه کنند؛ چیزی که در خودروهای داخلی کمتر به چشم می خورد و ظاهرا خودروسازان وطنی تمایلی به شرکت در این رقابت ندارند! هرچند که با توجه به ارزیابی صورت گرفته توسط شرکت همراه مکانیک، به عنوان اولین مرجع رسمی کارشناسی خودرو در ایران، فروش این خودروها، فرایند سخت تری نسبت به خودروهای رقیب خود در این بازار دارند. در هر حال، همین تنوع زیاد خودروها در رنج 50 میلیون تومان موجب شده تا خریداران نتوانند با اطمینان کامل تصمیم به خرید یک خودرو بگیرند. نتیجه آنکه تصمیم گرفتیم تا تعدادی محصولات نزدیک به 50 میلیون تومان موجود در بازار را به شما معرفی کنیم.
رنو ساندرو
رنو ساندرو یکی از هاچبک های با کیفیت موجود در بازار ایران است که توانسته طرفداران زیادی برای خود دست و پا کند. این خودرو اگرچه در نگاه اول از امکانات بالایی برخوردار نیست اما کیفیت قطعات و قدرت مناسب پیشرانه آن موجب شده تا یکی از بهترین های خرید و فروش بازار خودروهای کمتر از 50 میلیون تومان باشد.
این خودرو که به عقیده برخی خریداران از ظاهر چندان زیبایی برخوردار نیست شباهت بسیاری به دیگر خودروی نام آشنا و پرفروش رنو یعنی تندر 90 دارد و از سال 1394 توسط شرکت پارس خودرو تولید می شود. اگرچه سیاست های ضعیف پارس خودرو در بحث رقابت موجب شده تا نسل پیشین رنو ساندرو در ایران تولید شود اما با همین شرایط نیز ساندرو از بسیاری از محصولات داخلی و حتی شرقی یک سر و گردن بالاتر است.
ساندرو به پیشرانه ای 4 سیلندر با حجم 1598 سی سی و توان 105 اسب بخار مجهز است که در نسخه اتوماتیک با استفاده از یک گیربکس 4 سرعته قدرت خود را به چرخ ها منتقل می کند. نسخه دنده ای این خودرو با سیستم انتقال 5 سرعته و مصرف سوخت 6.7 لیتری در هر 100 کیلومتر نسبت به مدل اتوماتیک با مصرف سرسام آور 8.3 لیتر مقرون به صرفه تر است. این خودرو از لحاظ ایمنی وضعیت مطلوبی دارد و دارای 5 ستاره ایمنی است. این در حالی است که تندر 90 تنها 3 ستاره ایمنی دریافت کرده است.
لیفان X50
خرید یک کراس اوور کوچک با ظاهری نسبتا زیبا و قیمتی نزدیک به 50 میلیون تومان برای بسیاری از خریداران غیرممکن به نظر می رسد اما لیفان X50 این آرزو را برای بسیاری محقق کرده است. با توجه به بازار تشنه داخلی در این سگمنت لیفان X50 از آغاز تولید با استقبال خوبی مواجه بوده است. این خودرو به پیشرانه ای به حجم 1500 سی سی با توان 103 اسب بخار مجهز است. با این وجود فروش بالای لیفان نشان از کیفیت فوق العاده آن ندارد. این خودرو در مقایسه با محصولات هم رده خود نظیر رنو ساندرو استپ وی، دانگ فنگ اچ سی کراس و برلیانس H320 کمترین شتاب را دارد (شتاب صفر تا 100 کیلومتر 13.5 ثانیه) و با وجود مصرف سوخت پایین 6.5 لیتر در 100 کیلومتر به دلیل حجم کم باک بنزین (42 لیتر) دائما شما را به پمپ بنزین می کشاند. همچنین با وجود نصب گیربکس CVT در بر روی لیفان X50، به دلیل عدم هماهنگی آن با پیشرانه بسیاری از دارندگان این خودرو از تنبلی و کم شتاب بودن آن گلایه دارند.
از لحاظ طراحی داخلی نیز لیفان X50 از نمای زیبا و دلنشین تری نسبت به رنو ساندرو برخوردار است، هرچند استفاده زیاد از پلاستیک خشک در کابین این خودرو شاید چندان مورد پسند شما نباشد اما به یاد داشته باشید که با 50 میلیون تومان نمی توانید تمام خواسته های خود را برآورده کنید. قیمت لیفان X50 نسخه دستی هم اکنون در بازار رسمی نزدیک به 46 میلیون تومان و در نسخه اتوماتیک حدود 56 میلیون تومان برآورد می شود.
ام وی ام 315
با نگاهی به بازار خودروی ایران به آسانی در می یابیم که خودروهای هاچبک همواره از فروش قابل توجهی برخوردار بوده اند. ام وی ام 315 چشم بادامی ها نیز از این قاعده مستثنی نیست و از هنگام ورود به بازار ایران تا به امروز با تغییرات زیاد و انواع و اقسام امکانات جذاب توانسته فروش بالایی را از آن خود کند. این خودرو با وجود قیمت مقرون به صرفه از لحاظ طراحی بدنه حرف های زیادی برای گفتن دارد. طراحی اسپرت این خودرو به همراه چراغ های کشیده و خطوط حجم دهنده فراوان همگی از مواردی هستند که موجب جلب نظر خریداران به خصوص جوانان برای خرید ام وی ام 315 شده اند.
طراحان چری برای ام وی ام 315 از جان و دل مایه گذاشته اند به گونه ای که با نشستن در کابین آن محال است به یاد خودروهای بی کیفیت چینی که تا پیش از این مشاهده کرده اید بیافتید. در واقع طراحی کابین این خودرو بیش از آنکه به محصولات چینی شباهت داشته باشد به طراحی ژاپنی و کره ای شبیه است. استفاده از طراحی دو رنگ، داشبورد حجیم با صفحه نمایش لمسی بزرگ، دریچه های کولر زیبا و فرمان ستاره ای با دکمه های کنترل صوتی خوش دست همگی از جمله مواردی هستند که به جذابیت بیشتر کابین ام وی ام 315 منجر شده اند.
از لحاظ ایمنی نیز ام وی ام 315 موفق به دریافت 4 ستاره از موسسه C-CNAP شده است که نشان از سطح بالای استاندارد این خودرو دارد. 2 کیسه هوای جلو، ترمز الکترونیکی ضد قفل ABS و سیستم توزیع الکترونیکی نیروی ترمز EBD از جمله تجهیزات ایمنی ام وی ام 315 محسوب می شوند.
البته برخی خریداران دید کم نبست به عقب خودرو، شتاب کم در دنده های سنگین، عایق بندی نامناسب و ورود صدای موتور به اتاقک را از معایب ام وی ام 315 می دانند. با این حال مصرف سوخت کم، طراحی زیبا، سیستم تهویه مطبوع پرقدرت و وجود بازار نسبتا مناسب برای فروش دست دوم از مزایای این خودرو محسوب می شوند. قیمت ام وی ام 315 در بازار داخلی با توجه به مدل های مختلف این خودرو از 43 تا 50 میلیون تومان متغیر است. همچنین برای محاسبه قیمت این خودرو و مقایسه آن با سایر محصولات می توانید به نرم افزار محاسبه قیمت وب سایت همراه مکانیک مراجعه کنید.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
گفت وگوی اختصاصی تپش با سرپرست دادسرای اطفال و نوجوانان تهران:
بهروز عطایی در گفت و گو با جام جم آنلاین:
گفتوگوی «جامجم» با حجتالاسلام محمدزمان بزاز از پیشکسوتان دفاع مقدس در استان خوزستان