نگرانی آمریکا و رژیم صهیونیستی از دوران پساداعش

سخنان وزیر خارجه آمریکا در رابطه با نقش و حضور حشد الشعبی در عراق و پاسخ منطقی مقامات عراقی به گفته‌های مداخله‌جویانه، بازتاب بسیاری در رسانه‌ها به همراه داشت. در این رابطه با جعفر قنادباشی، کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا گفت‌وگو کرده‌ایم که ماحصل آن در پی می‌آید:
کد خبر: ۱۰۸۷۲۴۰
نگرانی آمریکا و رژیم صهیونیستی از دوران پساداعش

سخنان اخیر وزیر خارجه آمریکا در رابطه با پایان فعالیت حشد الشعبی در عراق با شکست داعش با چه انگیزه‌هایی بیان شده است؟

صحبت‌های رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا در امتداد و تکرار سخنان اخیر دونالد ترامپ ارزیابی می‌شود. رئیس‌جمهور آمریکا در سخنرانی ضدایرانی خود، خواستار محدودیت حضور و تاثیرگذاری ایران در منطقه شده بود. اکنون وزیر خارجه آمریکا همان سخنان را با ادبیاتی متفاوت بیان کرده است. در واقعیت امر سخنان تیلرسون و ترامپ تکرار لفاظی‌های بنیامین نتانیاهو و مقامات رژیم صهیونیستی است. این مورد برای آمریکا که خود را قدرت بزرگ جهانی می‌داند، ناپسند است که دنبال رو بی‌کم و کاست سیاست‌های اسرائیل باشد. اگر در سه ماه گذشته به سخنان مقامات رژیم صهیونیستی و در راس آن بنیامین نتانیاهو نگاهی بیندازیم مشخص می‌شود نگرانی اصلی اسرائیل و همچنین آمریکا از دوران پسا داعش است. ریشه این موضوع هم به این صورت است که در ضمیر باطن دونالد ترامپ و بنیامین نتانیاهو این نگرانی نهفته است که با شکست گروه تروریستی داعش در عراق و سوریه، اهرم آمریکا و اسرائیل برای اعمال فشار بر کشورهای منطقه خنثی و بی‌اثر می‌شود. سال‌ها برای فعالیت گروه‌های تروریستی از جمله داعش سرمایه‌گذاری شده است، به این منظور که در مقابل محور مقاومت و در راس آن ایران قرار گیرد. حضور نیروهای مستشاری ایران در عراق که به درخواست دولت قانونی این کشور انجام گرفته و ارتش و نیروهای حشد‌الشعبی (بسیج داوطلبان مردمی عراق) که عاملان اصلی شکست داعش هستند، تمام سرمایه‌گذاری‌ها را خنثی کرده است. از سویی سخنان رکس تیلرسون از این موضوع حکایت دارد که مقامات آمریکا نگاهی به آینده دارند به این معنی که حشد الشعبی پیروز از شکست داعش به سوی قدرتمندتر شدن حرکت خواهد کرد و این باعث ثبات پایدار و حضور موثر عراق در منطقه و تقویت محور مقاومت می‌شود.

پاسخ نخست‌وزیر عراق به سخنان وزیر خارجه آمریکا چگونه قابل تحلیل است؟

این پاسخ بسیار منطقی و حتی بازدارنده در مقابل فشارهای آمریکا محسوب می‌شود. در حقیقت نخست‌وزیر عراق با همان استدلال آمریکا که با پایان کار داعش، حشد الشعبی هم به‌عنوان نیروی مبارزه با داعش باید کنار گذاشته شود، بیان کرد نیروهای آمریکایی هم که به بهانه حضور داعش در عراق حضور دارند، باید از این کشور خارج شوند. این در حقیقت روشن‌کننده شیطنت‌های سخنان رکس تیلرسون هم هست. پاسخ نخست‌وزیر عراق سرفصل جدیدی برای پایان حضور آمریکا در عراق محسوب می‌شود و گوش‌های ملت‌های منطقه سال‌ها منتظر شنیدن این سخنان بود. رکس تیلرسون به‌عنوان یک دیپلمات، بازنده بزرگ این ماجرا بود به‌نحوی که حتی خودش هم فکر نمی‌کرد که یک جواب مستدل،‌ حقوقی و دارای پشتوانه افکار عمومی جهان را از عراقی‌ها استماع کند و در موضع انفعال قرار گیرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها