به گزارش جام جم آنلاین از خبرگزاری صداوسیما، اسحاق آل حبیب در سخنرانی خود در نشست دوشنبه کمیته خلع سلاح و امنیت بینالمللی سازمان ملل متحد، بر حق ذاتی تمامی کشورها برای تولید، واردات و داشتن سلاحهای متعارف برای دفاع مشروع و تأمین نیازهای امنیتی خود تأکید کرد.
معاون نمایندگی کشورمان درباره افزایش هزینه های نظامی در جهان ابراز نگرانی کرد و افزود: این روند در خاورمیانه هشدار دهندهتر از سایر مناطق است.
وی افزود: سلاحهای هستهای و دیگر تسلیحات کشتار جمعی و نیز زرادخانه بزرگ سلاحهای متعارف پیچیده و تهاجمی رژیم صهیونیستی کماکان صلح و امنیت این منطقه و حتی فراتر از آن را تهدید می کند ولی در سالهای اخیر اوضاع امنیتی پیچیده غرب آسیا وخیم تر نیز شده است.
آل حبیب یکی از دلایل این وضعیت را افزایش چند برابری بودجه های نظامی و واردات گسترده تسلیحات توسط برخی کشورهای نفت خیز خلیج فارس، دانست و با اشاره به امضای قرارداد خرید نظامی 110 میلیارد دلاری یکی از این کشورها با آمریکا در سال 2017 که تازه متفاوت از یک قرارداد 10 ساله آن کشور با آمریکا در همان سال به مبلغ 350 میلیارد دلار است، گفت: این مشتی نمونه از خروار هزینههای نظامی و واردات تسلیحات در این منطقه است.
نماینده کشورمان در ادامه افزود: در چنین شرایطی، برخی کشورها ایران را به خاطر آزمایش چند موشک که منحصراً برای حمل کلاهکهای متعارف طراحی شده و نیز متناسب با فضای امنیتی ایران میباشند، مورد انتقاد قرار میدهند.
وی گفت: برنامه موشکی ایران برای تأمین نیازهای دفاعی و امنیتی کشور ایجاد شده و در مورد آن نمیتوان بدون مد نظر قرار دادن محیط امنیتی ایران اظهار نظر کرد.
آل حبیب، به عنوان مثال به دوران دفاع مقدس و تجاوز صدام علیه ایران اشاره کرد و افزود: در آن زمان، نه تنها آمریکا و متحدان منطقه ای آن کمکهای نظامی، اطلاعاتی، پشتیبانی، اقتصادی و سیاسی به صدام ارائه و از حملات شیمیایی وی نیز حمایت کرده و یا در مقابل آن سکوت پیشه کردند، بلکه هر اقدامی را که میتوانستند انجام دادند تا مانع از دستیابی ایران حتی به ابتدائیترین توانمندیهای دفاعی شوند.
نماینده کشورمان تأکید کرد با این تجربه ایران آموخت که برای حفاظت از ملت، تضمین استقلال و امنیت و دفاع از شرف ملیاش، باید به ظرفیتهای ملی خود تکیه و نباید لحظهای در توسعه ظرفیتهای لازم برای تامین نیازهای دفاعی و امنیت خویش تردید کند.
وی با اشاره به سیاستهای خصمانه آمریکا و متحدان منطقهای آن، بویژه رژیم صهیونیستی، و همچنین انتقال صدها میلیارد دلار تسلیحات به این منطقه که آنرا به بشکه باروت تبدیل کرده است، اعلام کرد در چنین شرایطی، چرا ایران باید نسبت به تأمین نیازهای امنیتی خود تعلل کند؟
وی تأکید کرد، زمانی که متحدان آمریکا در منطقه که کل جمعیت آنها روی هم رفته به مراتب کمتر از جمعیت ایران و هزینه نظامی هر یک از آنها به مراتب بیشتر از ایران است، ایران که طی 300 سال اخیر نه تنها به هیچ کشوری تجاوز نکرده بلکه برعکس، قربانی تجاوز نیروهای تحت حمایت آمریکا و متحدانش نیز بوده است، چرا نباید از توان بازدارندگی لازم در برابر تهدید مداوم تجاوزکاران برخوردار باشد؟
نامبرده با اشاره به افزایش 19 درصدی هزینههای نظامی کشورهای خاورمیانه در فاصله زمانی سال 2007 تا 2016، اعلام کرد طی همین دوره، هزینههای نظامی ایران فقط 7.3 درصد افزایش داشته است.
وی تأکید کرد: این واقعیت به تنهایی ثابت می کند ایران تا چه اندازه در برابر چالشهای فزاینده امنیتی در منطقه نهایت خویشتنداری را از خود نشان میدهد.
نماینده کشورمان تأکید کرد، البته این وضعیت مبتنی بر یک برداشت عمیق نیز هست که امنیت ما با تکیه بر ملت و نه هزینه کردن میلیاردها دلار برای واردات سلاح، تأمین میشود.
وی اضافه کرد: برنامه موشکی ایران صرفاً ماهیت دفاعی و بازدارندگی داشته و برد و دقت موشکهای آن نیز متناسب با فضای امنیتی و تهدیدات پیش رو است.
آل حبیب گفت: بر اساس این واقعیات و برداشتها، ایران همواره تاکید کرده است، فعالیتهای موشکیاش با تمام قدرت و براساس برنامه دفاع ملی خود ادامه خواهد داشت و هرگز قابل مذاکره نبوده و نخواهد بود.
معاون نمایندگی دائم کشورمان در سازمان ملل همچنین با اشاره به برخی استدلالها در مورد مغایرت آزمایشات موشکی ایران با قطعنامه 2231 شورای امنیت نیز اعلام کرد، این قطعنامه از ایران درخواست می کند هیچگونه فعالیت مرتبط با موشکهای بالستیک قابل حمل سلاحهای هستهای را انجام ندهد و ایران نیز همواره تأکید کرده که هیچ یک از موشکهای بالستیکاش برای حمل سلاح هستهای طراحی نشدهاند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم