به گزارش جام جم آنلاین از مهر، خسرو جعفری زاده گفت: بارش شهابی جباری یکی از بارش های شهابی معروف است که کانون آن درصورت فلکی جباری قرار دارد و در شبی تاریک و به دور از نور شهر می توان تعدادی از شهاب های آن را رصد کرد.
وی با بیان اینکه بارش شهابی جباری معمولاً هر سال از حدود ۱۰ مهرماه تا حدود ۱۶ آبان ماه فعّال است، اظهار کرد: این بارش شهابی ۲۹ مهرماه امسال به اوج می رسد و سرعت شهابهای آن در زمان برخورد با جو ۶۷ کیلومتر بر ثانیه است.
به گفته این کارشناس، شهابهای این بارش چندان زیاد و پرنور نیستند و در هر ساعت در بهترین شرایط ۲۰ شهاب از کانون بارش گسیل خواهد شد. ولی دیدن آنها در آسمان تاریک خالی از لطف نیست.
جعفری زاده با بیان اینکه امشب ۲۹ مهر بهترین زمان برای رصد این بارش شهابی است، افزود: بارش امسال در زمانی به اوج می رسد که نور ماه در آسمان وجود ندارد.
وی با اشاره به ساعت رصد بارش شهابی گفت: صورت فلکی جبار در ساعت ۱۰ شب از افق غربی طلوع می کند و تا طلوع خورشید روز ۳۰ مهرماه میتوان نظارهگر این بارش شهابی بود.
وی با اشاره به بهترین زمان رصد بارش شهابی جباری افزود: بهترین زمان برای رصد ساعت ۱ بامداد روز ۳۰ مهر به بعد است، زیرا صورت فلکی جبار به بیشترین ارتفاع از افق می رسد؛ در این روز نور ماه مزاحم وجود ندارد و فرصت مناسبی برای رصد و عکاسی است.
وی با تاکید بر اینکه رصد بارش شهابی جباری باید خارج از شهر و بدون آلودگی نوری باشد، گفت: این بارش از سراسر دنیا قابل رصد بوده و با چشم غیر مسلح مشاهده می شود.
وی با اشاره به منشا این بارش گفت: بر اساس محاسبات انجام شده این بارش شهابی از غبار باقی مانده دنباله دار هالی است که هر ۷۶ سال یک بار به دور خورشید می گردد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد