به گزارش جام جم آنلاین، واکنشهای چهرههای سیاسی و بین المللی را در ادامه مشاهده می کنید:
معصومه ابتکار(معاون رئیس جمهور در امور زنان وخانواده): ترامپ در اوج بحران ناکارآمدی اش و برای فرار از مسئولیت جنایات دولت آمریکا، اتهامات ناروای زیادی به ایران وارد کرد.
محمدباقر قالیباف (عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام): ترامپ دشمن نادانی است که مردم ایران را با هر گرایش سیاسی متحد کرد و خیلی زود خواهد دید که هنگامی که ایرانیها متحد شوند، تمام دنیا نیز در برابرشان نمیتواند بایستد.
پاسخ یکپارچه ایرانی به ترامپ همان جمله معروف شهید بهشتی است: ای آمریکا از ما عصبانی باش و از این عصبانیت بمیر
سیدحسن خمینی نوه بنیانگذار انقلاب اسلامی: قرن ها پیش فردوسی بزرگ در مورد ایرانیان سروده است:
همه یکدلانند و یزدان شناس
به نیکی ندارند از بد هراس
دریغ است ایران که ویران شود
کنام پلنگان و شیران شود
که ایران بهشت است یا بوستان
همی بوی مشک آید از بوستان
محمد جواد آذری جهرمی (وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات):ما یک جامعه هستیم، ما ایران هستیم
محمد شریعتمداری(وزیر صنعت معدن تجارت): پیام محمد شریعتمداری در پاسخ به مواضع ضد ایرانی رییس جمهور آمریکا:
ملت ایران یکپارچه همصدا با امام فقید و رهبر فرزانه فریاد میرنند که : "اگر سپاه نبود کشور هم نبود" و با همه وجود می سرآیند که "چو ایران نباشد تن من مباد، بدین بوم وبر زنده یک تن مباد"
احمد مسجد جامعی(عضو شورای اسلامی شهر تهران): اظهارات غلط ، غیراخلاقی و گستاخانه ترامپ موجب اتحاد ایرانیان و ایران دوستان شد؛
سالهاست فعالیتهای علمی پژوهشی و تاریخی بی شماری در حوزه خلیج فارس و شناخت تاریخ و پیشینه نام آن شده است، با سخنان موهن ترامپ فصل جدیدی از فعالیتها در حوزه خلیج فارسشناسی کلید زده شد
حمید بعیدی نژاد( سفیر جمهوری اسلامی ایران در انگلستان): ١- ترامپ در یک سخنرانی مملو از تنفر و خشونت، سیاست جدید خود در برابر ایران را اعلام نمود. عجیب آنکه او بطور بیسابقه ای "ملت ایران" را تروریست خواند و با تحریف نام "خلیج فارس" که حتی با مواضع رسمی پیوسته ی دولت و ارتش آمریکا در تضاد است، خصومت خود با ایران و تاریخ با شکوه آنرا نشان داد. این اولین بار است که یک رئیس دولت خارجی ملتی را تروریست میخواند. ترامپ بی شک با تروریست نامیدن ملت ایران و استفاده از نام جعلی خلیج فارس خود را برای همیشه و نزد تمامی ایرانیان از هر گرایش و جریانی منفور نمود.
٢- ترامپ در شرایطی چنین اظهارات تنفر آمیزی به زبان آورد که محبوبیت او فقط پس از ٩ ماه به کمترین درصد رسیده و در واقع او ضعیف ترین رئیس جمهور تاریخ آمریکاست. اکثریت قاطع مردم، رسانه ها، سیاستمداران، فرهیختگان، و حتی نزدیکترین متحدان اروپایی از منتقدان جدی او هستند. وزیر خارجه، وزیر دفاع، بسیاری از اعضای کابینه و هم حزبیهای با او در مجلس با مهمترین سیاستهای او از جمله پیرامون برجام موافق نیستند. ترامپ مردی به شدت در انزوا و تنهاست.
٣- موقعیت منطقه ای آمریکا در ضعیف ترین حالت آن قرار دارد و در تمامی جبهه ها در انفعال و موقعیت عقب نشینی میباشد. او که با وجود لفاظیهای خود جرات اتخاذ تصمیم برای حضور نظامیان خود در منطقه خاورمیانه را ندارد، در عراق و سوریه نقش خود را به حداقل رسانده و به همین درجه صحنه را به دیگر بازیگران اصلی واگذار کرده است.
٤- علیرغم لفاظیها و شعارهای تند ترامپ علیه برجام، وی نتوانست نیت واقعی خود را که پاره کردن و لغو برجام بود عملی کند. ثابت شد که پایه های برجام بسیار مستحکم است. او هم بر عکس و در تقابل با سیاستهای قبلی خود، از کنگره خواست که با در نظر گرفتن نظرات متحدین، برجام را تقویت نماید!
٥- او در این بیانیه با وجود سعی بلیغی که کرد نتوانست کمترین سهمی در ایجاد اختلاف اندازی میان دولت و ملت ایران ایفا کند. با مواضع او بی شک ملت و دولت ایران در تداوم مسیری که شروع کرده اند بیش از گذشته متحدتر و منسجم تر خواهند گردید.
٦- ترامپ بطور بیسابقه ای عصبانیت خود را نیز نسبت به سپاه پاسداران که بخش پر افتخاری از نیروهای مسلح ایران میباشد نشان داد، خشمی که جز به علت شکستهای مکرر داعش از سپاه در منطقه نمیتواند تفسیردیگری داشته باشد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»:
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم: