ظریف: جدایی کردستان عراق برای ثبات منطقه خطرناک است

وزیر خارجه کشورمان در مصاحبه‌ای با خبرگزاری آسوشیتدپرس برگزاری همه‌پرسی جدایی منطقه کردستان عراق را برای ثبات منطقه خطرناک خواند.
کد خبر: ۱۰۷۷۹۵۴
ظریف: جدایی کردستان عراق برای ثبات منطقه خطرناک است

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از فارس، «محمد جواد ظریف»، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در مصاحبه با خبرگزاری آسوشیتدپرس در‌ روز چهارشنبه همه‌پرسی جدایی منطقه کردستان عراق را برای ثبات منطقه «خطرناک» خواند.

ظریف از توئیت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا درباره آزمایش موشکی ایران انتقاد کرده است.

ترامپ روز شنبه در صفحه توئیتر خود نوشت: «ایران به تازگی موشک بالستیکی را آزمایش کرد که قادر است به اسرائیل است برسد. آنها (ایران) همچنین با کره شمالی همکاری می‌کنند. توافقی که (با ایران) داریم چندان مناسب نیست.»

برخی مقام‌های آمریکایی مدعی شده‌اند آزمایشی که ترامپ درباره آن توئیت کرده هرگز انجام نشده است.

ظریف گفت: «لازم است ما قبل از اظهارنظر، واقعیت‌ها را چک کنیم.»

وزیر خارجه ایران در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا نگران است اظهارنظر ترامپ درباره آزمایش موشکی ایران- که معلوم نیست انجام شده باشد- تلاشی برای اثرگذاری بر توافق هسته‌ای برجام باشد، گفت: «اینکه افراد با حقایق بازی کنند و حقایق دیگری ایجاد کنند من را نگران می‌کند.»

آقای ظریف همچنین به فرمان جدید منع سفر ترامپ علیه هشت کشور از جمله ایران هم واکنش نشان داد.

وی گفت: «مایه تأسف است که رئیس‌جمهور آمریکا بنا به دلایل سیاسی نامربوط تصمیم می‌گیرد کل یک ملت را منزوی کرده و با ملتی که آسیبی به کسی وارد نکرده، خصومت‌ورزی کند.»

ظریف گفت: «معتقدم لازم است برای حفظ شأن شهروندانمان به اقدامات ایالات متحده پاسخ دهیم. اما اینکه چطور پاسخ می‌دهیم چیزی است که درباره آن تصمیم خواهیم گرفت.»

از جمله دیگر محورهای این مصاحبه، واکنش وزیر خارجه ایران به لفاظی‌های مقام‌های دولت آمریکا برای مذاکره مجدد بر سر توافق هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ (برجام) بود.

او تصریح کرد: «تنها ایران نیست که مذاکره مجدد را رد می‌کند. فکر می‌کنم، این دیدگاه یکپارچه تمامی طرف‌‌های دخیل در مذاکره توافق هسته‌ای است که بازمذاکره درباره این توافق غیرممکن است و جعبه پاندورا را بازخواهد کرد (باعث ایجاد مصیبت‌های لاعلاج خواهد شد).»

ظریف گفت: «پیامی که آمریکا به دنیا ارسال می‌کند این است که وقتی با آمریکا مذاکره می‌کنید، آنها آنچه که بر سر آن در جریان مذاکرات توافق کرده‌اید را بدیهی فرض کرده و بعداً - پنج ماه یا شش ماه یا یک سال، دو سال بعد- سمت شما می‌آیند تا آنچه را که نتوانسته‌اند در دور اول به دست بیاورند ، مطالبه کنند.»

وزیر خارجه ایران تصریح کرد: «این پیام خوبی به دنیا نیست و اثبات خواهد کرد که ایالات متحده شریکی قابل اعتماد برای مذاکره نیست. اینکه قدرتی مانند ایالات متحده به دنیا ثابت کند که شریکی قابل اتکا برای مذاکره نیست، برای صلح و امنیت بین‌المللی خوب نیست.»

محمد جواد ظریف با یادآوری اینکه مذاکره بر سر توافق هسته‌ای فعلی ده سال زمان برده گفت انتظار ندارد که دور جدیدی از مذاکرات به حصول نتایج بهتری ختم شود. وی گفت: «در واقع، دور جدید [مذاکرات] ما را وارد باتلاقی خواهد کرد که هیچ کس قادر به خروج از آن نخواهد بود.»

ظریف همچنین گفت در صورت لغو برجام، ایران گزینه‌های متعددی در اختیار خواهد داشت.

وی گفت: «چیزی که مهم است این است که اگر این توافق بر هم بخورد، ایران گزینه‌های زیادی در اختیار خواهد داشت که یکی از آنها داشتن یک برنامه هسته‌ای نامحدود، اما همچنان صلح‌آمیز است.»

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها