وجود بحران در میانمار به نفع آمریکاست

در چند هفته اخیر مناقشه میانمار و پاکسازی اقلیت قومی روهینگیا شدت گرفته است. باید توجه داشت که این پاکسازی از سابقه چندین دهه‌ای برخوردار است، به‌طوری‌که هر دو یا سه دهه، با ایجاد بحرانی در میانمار، شبه‌نظامیان و نیروی‌های نظامی بویژه در ایالت راخین این کشور، اقدام به کشتار اقلیت قومی روهینگیایی می‌کنند. روهینگیایی‌ها بخشی از اتباع برمه سابق هستند که جزو اقلیت مسلمان محسوب می‌شوند که در بخشی از سرزمین برمه ساکن بودند و حدود دو قرن پیش کشور برمه سابق و میانمار کنونی، آن سرزمین را به خود ملحق کرد.
کد خبر: ۱۰۷۳۲۱۹
وجود بحران در میانمار به نفع آمریکاست

با وجود این الحاق انجام گرفته اما دولت میانمار به روهینگیایی‌های مسلمان حق تابعیت شهروندی اعطا نکرده است و این اقلیت قومی از حقوق و مزایای شهروندی که از ابتدایی‌ترین حقوق اولیه انسان محسوب می‌شود برخوردار نیستند. از سوی دیگر بخشی از جریانات تندرو بودایی، نیروهای امنیتی و ارتش به حمایت برخی از کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای، تنگناهای شدیدی را علیه این اقلیت قومی اعمال می‌کنند. کشورهای منطقه‌ای از جمله هند و فرامنطقه‌ای که مهم‌ترین آن آمریکا محسوب می‌شود، میانمار را به عنوان نقطه و منطقه‌ای مهم برای کنترل آن بخش از آسیا در نظر گرفته‌اند. این کشورها تمایل دارند بحران و مناقشه در میانمار ادامه پیدا کند. حکومت میانمار از جمله حکومت‌هایی است که سخت مورد توجه آمریکا قرار دارد و واشنگتن از این کشور برای کنترل منطقه جنوب‌شرق آسیا استفاده می‌کند. شاید یکی از دلایل اعطای جایزه صلح نوبل به خانم آنگ سان سوچی، ریاست حزب اکثریت در میانمار باشد که دولت را نیز در اختیار دارد. دولت در این کشور نه‌تنها اقدام موثری برای جلوگیری از این کشتار انجام نمی‌دهد بلکه این عمل را محکوم نیز نمی‌کند و دست تندروهای بودایی و ارتش را برای این جنایات باز می‌گذارد. اکنون بیش از هزاران نفر در میانمار به شهادت رسیده‌اند و هزاران نفر به اجبار کوچ داده شده‌اند. این برنامه حکایت از طراحی و اجرای یک نقشه سازماندهی شده دارد. این پدیده، هم مصداق موضوع «نسل کشی» و هم «جنایت جنگی» است. جنایت جنگی یعنی گروهی از افراد بی گناه بدون این‌که دفاعی داشته باشند، مورد حمله و کشتار قرار می‌گیرند. همه کنوانسیون‌های بین‌المللی به این شیوه جنایت جنگی اذغان دارند.

در این میان، جالب اینجاست که بسیاری از کشورها بویژه غربی که مدعی دفاع از حقوق بشر هستند، هیچ محکومیت و اقدام موثری در رابطه با جلوگیری از این حجم از جنایت‌ها انجام نمی‌دهند. نه‌تنها اعتراض نمی‌کنند بلکه شائبه ارسال انواع کمک‌ها بخصوص تسلیحاتی هم می‌رود. متاسفانه از برخی کشورهای اسلامی هم آنچنان که انتظار بود صدای اعتراض‌آمیزی بلند نشد. به همین لحاظ فاجعه گسترده انسانی در میانمار در حال وقوع است. تنها راه حل باقیمانده برای جلوگیری از این کشتار خوف‌انگیز، بیانات راهگشای مقام معظم رهبری، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای است که فرمودند کشورهای اسلامی باید به حکومت میانمار و کشورهای مدافع آن، فشار سیاسی بیاورند که این کشتار و آوارگی خاتمه پیدا کند.

سید احمد موسوی مبلغ

کارشناس ارشد جنوب‌شرق آسیا

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها