به گزارش جام جم آنلاین از فارس، محمدرضا فرشچیان امروز در نشست خبری انجمن صادرکنندگان نمونه و برتر ایران که در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران برگزار شد، گفت: کاهش صادرات در 6 ماه قبل توسط دستاندرکاران صادرات اعلام شد و زمانی که دولت در یک و نیم سال قبل اعلام کرد که قرار است نرخ ارز تک نرخی شود ما به آنها اعلام کردیم که نه تنها اکنون، بلکه حتی 10 سال آینده هم تا شرایط و ابزار این کار فراهم نباشد این کار نباید انجام شود.
نایب رئیس انجمن صادرکنندگان نمونه و برتر ایران افزود: با وجود تورم موجود در کشور نمیتوان صادرات را افزایش داد زیرا با وجود تورم 9 یا 10 درصدی در کشور و تورم صفر درصدی در خارج کشور این اختلاف باید از جیب تولیدکنندگان پرداخت شود و این امر باعث میشود که تولیدکننده از انگیزه تولید خارج شود.
وی با بیان اینکه تولید و صادرات دو بال مکمل یکدیگر هستند، گفت: هدفگذاری صادرات به عهده ما صادرکنندگان نیست بلکه ما فقط میتوانیم مشکلات را بیان و تعریف کنیم و سیاستگذاران و اجرا کنندگان باید برای حل آن تصمیمگیری کند.
نایب رئیس انجمن صادرکنندگان نمونه با بیان اینکه دولت به خواستههای ما صادرکنندگان توجه نمیکند، گفت: بعد از تحریمهایی که اتحادیه اروپا بر بازار روسیه اعمال کرد بازار روسیه برای سومین بار در اختیار ایران قرار گرفت اما ما نتوانستیم از این بازاری که فرصت صادرات کالاهایی مثل خشکبار، میوه و سبزیجات را به آنجا داشتیم استفاده کنیم و دلیل آن بود که ما نتوانستیم دولت را توجیه کنیم که پرداخت دو جانبه بین روبل و ریال برقرار شود.
فرشچیان اظهار داشت: طی صحبتهایی که با بانک مرکزی انجام دادیم بیان شد که مشکل اصلی صادرکنندگان پرداختها است و اگر پرداختها تسهیل شود ما هم میتوانیم صادرات به روسیه انجام دهیم.
وی افزود: مشکل ما در برقراری ارتباطات تجاری با روسیه این بود که به دلیل تحریمها نه ایرانیها میتوانستند نقل و انتقال پول انجام دهند و نه روسها میتوانستند این کار را انجام دهند و این مسائل و مشکلات عمیقتر از آن است که صادرکنندگان بتوانند مشکلات را حل کنند.
وی در مورد از دست رفتن بازار قطر هم اظهار داشت: وقتی که قطریها به ایرانیها ویزا نمیدهند صادرکنندگان چگونه میتوانند برای صادرات در بازارهای آنها حضور یابند.
فرشچیان اظهار داشت: وقتی شرایط اقتصادی و سیاسی مهیا نباشد نمیتوان کار انجام داد. وقتی استانداردهای لازم در کشور خودمان برای معاملات در بازار کشورهای دیگر تعریف نشده است چگونه بخش خصوصی میتواند کار کند.
نایب رئیس انجمن صادرکنندگان نمونه افزود: بخش خصوصی به دنبال یارانه و اینگونه مسائل نیست بلکه ما میگوییم با قوانین و وسایل 30 سال قبل نمیتوان صادرات کرد و باید قوانین به روز شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت