به گزارش جام جم آنلاین از سیناپرس، پژوهشگران در مطالعات اخیر خود اطلاعت جدیدی از دایناسوری شگفت انگیز به نام «plesiosaurs» به دست آوردند.
این پژوهش بر پایه مطالعه بقایای 132 میلیون ساله این جانور دریایی که در سال 1964 در شمال کشور المان به دست آمده و با عنوان هیولای دریای آلمان شهرت داشت، شکل گرفته است.
دیرینه شناسان این جانور شگفت انگیز را که نمونه ای جدید و ناشناخته از دایناسورها محسوب می شود با عنوان «Lagenanectes richterae» نامگذاری کرده اند که به نام رود Leine در قرون وسطی و همچنین موزه داری به نام «آنت ریشتر» اشاره دارد که به عنوان متخصص علوم طبیعی در موزه ایالتی ساکسون به خدمت مشغول بود. این موزه دار را می توان پایه گذار دانش مطالعات جانوران آبزی باستانی در آلمان محسوب کرد.
در اوایل دوره کرتاسه و زمانی که دایناسورها در کره زمین حکمرانی می کردند، plesiosaurs با گردن دراز خود در آب های این منطقه زندگی کرده و بر دریاها حکمرانی می کرد.
سون ساش، متخصص دیرینه شناسی در موزه تاریخ طبیعی شهر بیله فیلد در کشور آلمان در رابطه با این موضوع گفت : «مطالعه فسیل این جانور اسرار آمیز یا Sarstedt plesiosaur برای من یک افتخار بزرگ محسوب می شود. این فسیل را می توان یکی از جواهرات مخفی موزه محسوب کرد که مطالعات و پژوهش های علمی جدید بر ارزش آن افزوده است. »
در این مطالعات، پژوهشگران اقدام به آنالیز و تجزیه و تحلیل جمجمه، دندان، ستون فقرات و دنده های این جانور و همچنین باله های شنا و اندام زیرین بدن وی کردند. بر این اساس شواهدی از وجود عفونت های مزمن باکتریائی در این جانور کشف شد که احتمالا در دراز مدت سبب نابودی و مرگ این هیولا شده است. این آنالیزها همچنین به دانشمندان در شناسائی چگونگی روش شکار این هیولا کمک کرد.
یان هورنوگ، از دیگر دیرینه شناسان این تیم پژوهشی از مرکز دیرینه شناسی هامبورگ نیز در رابطه با جانور فوق گفت: «آرواره های این هیولای آبزی دارای ویژگی های عجیب و غیر عادی است. چانه این دایناسور یک پیشرفتگی تاج مانند وسیع داشته و دندانهای وی نیز به طرف جلو حرکت می کردند. این ساختار ویژه احتمالا به وی کمک می کرده تا به دنبال ماهی ها و ماهی های مرکب کوچک رفته و این شکار ها را به راحتی ببلعد. »
به اعتقاد پژوهشگران، Lagenanectes richterae از خانواده Elasmosauridae محسوب می شود که یکی از گونه های plesiosaurs به شمار می رود.
بنجامین کیار، پژوهشگر موزه فرگشت در دانشگاه اوپسالا از کشور سوئد نیز در رابطه با این جانور گفت: «مهمترین موضوع درباره بقایای هیولای دریایی آلمان، قدیمی تر بودن آن به نسبت سایر نمونه های کشف شده است. این فسیل به قدیمی ترین نوع elasmosaurs تعلق دارد که به طور موفقیت آمیزی در قالب گروه هایی از plesiosaurs ها در دریاهای غرب اروپا زندگی می کردند.»
شرح کامل این پژوهش و یافته های به دست آمده از آن در آخرین شماره مجله تخصصی دیرینه شناسی مهره دارای (Journal of Vertebrate Paleontology) در هفته اخیر منتشر شده و در اختیار پژوهشگران قرار دارد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد