در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
اگر شما هم این روزها به هر دلیلی دنبال خرید پارچه هستید، این گزارش را بخوانید.
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از پایگاه اینترنتی مد و پوشاک، راسته عمده فروشان پارچه در انتهای بازار و در سرایی به نام امیرکبیر قرار دارد. در این سرا انواع و اقسام پارچهها از پارچههای مجلسی تا پارچههای فاستونی و ملحفهای چیده شدهاند و به صورت عمده یا جزئی به فروش میرسند.
این بازار برای کسانی که تولیدی دارند بسیار مناسب است زیرا با خرید عمده پارچه، قیمت آن حتی ممکن است به نصف هم برسد. اگر هم به دنبال خرج کار، دکمه، زیپ و انواع مارک و کاور هستید بازار پاچنار (واقع در بازار بزرگ) را به شما پیشنهاد میکنیم. در سطح شهر نیز علاوه بر پارچهفروشیهایی که در محلهها قرار دارند، چند خیابان به عنوان بورس پارچه مطرح هستند. در این میان خیابانهای مولوی، زرتشت به همراه محله عبدل آباد، پاساژ میری تجریش و خیابان گاندی مهمترین بازارهای فروش خرده پارچه هستند.
بازار مولوی / از شیر مرغ تا جان آدمیزاد
در میان بورسهای پارچه فروشی، بازار مولوی از جامعیت بیشتری برخوردار است و هر پارچهای را که بخواهید در پاساژ چند طبقه مولوی پیدا خواهید کرد. تنوع پارچه در این بازار تقریبا هر نوع سلیقهای را راضی میکند. از پارچههای پردهای و ملحفهای گرفته تا پارچههای دانتل و گیپور و انواع مجلسی، چادری و... در این مکان یافت میشود. به دلیل وسعت و تنوع زیاد این پاساژ اکثر مردم ترجیح میدهند از آنجا خرید کنند. مشتریان زیاد این مکان باعث شده است گاهی بزازان ترفندهایی را برای فروش در نظر بگیرند که خریداران باید به آن توجه کنند و حواس شان به قیمتها باشد. برای مثال ته طاقه فروشی یکی از سیاستهای فروشندگان این پاساژ است. به این ترتیب که پارچهها را در قوارههای مختلف برش میدهند و به عنوان ته طاقه و ظاهرا ارزانتر در سبدهای جلوی مغازه خود میاندازند و به فروش میرسانند در صورتی که این شگرد فروشندهها برای به وسوسه انداختن خریداران به خرید ارزان است! درواقع بزازان برای فروش پارچه غیرفصل یا پارچههایی که به دلیل از مد افتادن دیگر مشتری ندارد از این سیاست استفاده میکنند. با وجود شرایط خاصی که بازاریان درباره ته طاقهها اعمال میکنند و آنها را با قیمتهای ارزانتر میفروشند اما گاهی اوقات ته طاقهها به قیمت کامل به فروش میروند و تخفیفی روی آنها اعمال نمیشود. با این حال قیمتهای این پاساژ نسبت به قیمتهای گاندی و زرتشت بسیار پایینتر است.
خیابان زرتشت / اگر دنبال مجلسیها هستید
اگر به دنبال پارچههای نفیس مجلسی و کارشده یا کت و شلواری هستید خیابان زرتشت را به شما پیشنهاد میکنیم. البته قیمت پارچهها در این خیابان نسبتا بالاست اما پارچههای زیبای آن نگاه هرکسی را به خود خیره میکند! بزازان این خیابان با سلیقه خاصی، مانکنهایی را پشت ویترین گذاشتهاند و پارچهها را مدل داده و به تن آنها کردهاند تا به مشتریان خود نشان دهند که هر پارچهای برای چه مدلی مناسب است.
خیابان گاندی / هم ارزان و با کیفیت ، هم مجلسی و گران!
خیابان گاندی چند مغازه پارچه فروشی و یک خرازی دارد. اگر تا به حال نام پارچه فروشی «عادل» به گوش تان خورده است باید بگوییم در این خیابان چندین مغازه با نام «عادل» و «عادل اصل» وجود دارد که با ارائه پارچههایی با قیمتهای مناسب در کنار پارچههای نفیس و گران تر مشتریان زیادی را به خود جلب کردهاند. روبهروی آنها نیز در آن دست خیابان چند فروشگاه پارچههای مجلسی و کارشده وجود دارد. بد نیست به آنها نیز نگاهی بیندازید. وضع پارچهفروشیهای ساکن گاندی تقریبا مشابه زرتشت است و قیمتها تقریبا در یک حدود تعیین شدهاند.
بازار تجریش / تنوع بالا و قیمتهای مناسب
در بازار تجریش مانند خیابان گاندی میتوانید انواع پارچههای باکیفیت و زیبا را با قیمتهای مناسب تهیه کنید. یکی از پاساژهای معروف در این محله پاساژ میری است که بین سر پل تجریش و میدان قدس واقع شده است. فروشگاههای این پاساژ چند طبقه اکثرا پارچههای خود را از دم در مغازه تا داخل، کنار هم چیدهاند و شما میتوانید از نزدیک جنس و طرح آنها را بررسی کنید. در این پاساژ چند خرازی تمام و کمال با انواع نوارها و خرج کارها نیز وجود دارند و با مراجعه به این پاساژ میتوانید خرید خود را کامل انجام دهید. اگر بخواهید، میتوانید شماره تلفن خود را در اختیار فروشگاهها بگذارید تا هروقت پارچههای جدیدشان را آورند با یک پیامک شما را با خبر کنند!
عبدل آباد / کیلویی پارچه بخرید!
اگر به دنبال پارچههایی از جنس متقال و ملحفهای هستید، بازار عبدلآباد را به شما پیشنهاد میکنیم. این محله زمانی به کیلوییفروشیهای بزازان معروف بود. بزازان عبدل آباد بیشتر به سبک عمدهفروشان کار میکنند و پارچهها را حداقل کیلویی 4هزار تومان به بالامی فروشند. دراین بازار نباید خیلی دنبال پارچههای مجلسی، زیبا یا رنگارنگ بود. دراین خیابان، بیشتر پارچههایی که کیلویی به فروش میروند از کیفیت لازم برخوردار نیستند و بیشتر میتوان دنبال پارچههایی برای قاب دستمال و درنهایت ملحفه بود. البته اگر خوب بگردید پارچههای زیبا و با کیفیت نیز پیدا خواهید کرد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت