قبیله های رو به نابودی؛

عکس‌های حیرت انگیز از ویتنام!

هنر عکاسی لذت وصف ناشدنی دارد که هر انسانی را مجذوب خود می‌کند. لذت دیدن عکس‌های گرفته شده از خود عکاسی اگر بیشتر نباشد، کمتر هم نیست. با جام‌جم آنلاین همراه شوید تا یکی از مجموعه عکس‌های کم‌نظیر از قبایل ویتنام را شاهد باشید.
کد خبر: ۱۰۶۰۱۴۱
عکس‌های حیرت انگیز از ویتنام!

به گزارش جام‌جم آنلاین به نقل از کجارو، در ویتنام ۵۴ قبیله بومی وجود دارد که «ری‌آن» (Rehahn) عکاس فرانسوی، تاکنون از ۴۰ قبیله عکاسی کرده است و در نظر دارد که در آینده نزدیک از ۱۴ قبیله باقی‌مانده نیز عکاسی کند.

پرتره‌هایی که ری‌آن با موفقیت تهیه کرده، یک نگاه کوتاه به فرهنگ‌های در حال محو شدن مردمی است که با تلاش بسیار سعی می‌کنند تا فرهنگ و سنت‌های خود را به عنوان میراث گذشتگانشان در دنیایی که به سرعت در حال تغییر است، حفظ کنند.

در ادامه تعدادی از مجموعه عکس‌های خیره‌کننده این عکاس فرانسوی از قبایل دور‌افتاده ویتنام را شاهد خواهید بود.

ری‌آن در طی ۵ سال گذشته عکس‌های خود را ثبت کرده است.

اگرچه ری‌آن اصالتا فرانسوی است ولی در حال حاضر به همراه خانواده خود در شهر «هاوای آن» (Hoi An) در مرکز ویتنام زندگی می‌کند.

او از این پروژه خود تنها عنوان مجموعه میراث گران‌بها یاد می‌کند.

ری‌آن یادآور می‌شود که عکاسی از قبیله‌ها کار بسیار دشواری است و بسیار زمان‌بر‌ است. او پیش‌بینی می‌کند که ۲ سال یا بیشتر زمان احتیاج خواهد داشت که عکاسی از ۱۴ قبیله باقی‌مانده کشور ویتنام را که هنوز ندیده است، به اتمام برساند.

گاهی‌اوقات ۲ روز طول می‌کشد که فقط دهکده یک قبیله را پیدا کند.

ری‌آن می‌گوید که اغلب اوقات دهکده‌ها در کوهستان‌ها گم شده‌اند و از آن‌ها هیچ اطلاعاتی به زبان‌های انگلیسی و ویتنامی موجود نیست و به همین دلیل پیدا کردن آن‌ها کار بسیار دشواری می‌شود.

زمانی که او به قبیله‌ای می‌رسد، وقت زیادی را صرف گوش دادن به داستان‌های بزرگان و افراد مسن آن قبیله می‌کند و داستان زندگی آن‌ها را ثبت می‌کند.

او می‌گوید چشمان آن‌ها از شادی و غرور می‌درخشد وقتی که لباس‌های سنتی خود را نشان می‌دهند و در مورد فرهنگ‌شان صحبت می‌کنند. البته افراد سالخورده از این که در جوانان قبیله، دیگر حس غرور و افتخار به سنت‌ها مثل گذشته وجود ندارد، ناراحت هستند. به نظر می‌رسد بسیاری از جوانان تمایلی به حفظ ارزش‌های فرهنگی که از آن می‌آیند و در آن زندگی می‌کنند، ندارند و این یکی از دلایل گوناگون ناپدید شدن قبیله‌ها با سرعت زیاد است.

در واقع همین ناپدید شدن قبیله‌ها ری‌آن را تحت تاثیر قرار داده است و الهام‌بخش پروژه او برای ثبت راه‌ و رسم زندگی این قبیله‌ها شده است.

ری‌آن امیدوار است که با انجام این پروژه آگاهی مردم را نسبت به این قبیله‌ها و سنت‌های آن‌ها افزایش دهد. او معتقد است که بسیاری از مردم به این قبیله‌ها و فرهنگ‌ غنی آن‌ها کاملا بی‌توجه هستند و به همین دلیل کل این سنت‌ها در حال نابودی است.

او می‌گوید که این وضعیت مانند این است که بخشی از یک فرهنگ تاریخی به خواب همیشگی فرو می‌رود و هیچ کس کاری برای بیدار شدن آن نمی‌خواهد انجام دهد. به عنوان مثال فقط ۳۹۷ نفر از قبیله Brau در کشور باقی مانده است.

این زن ۷۸ ساله آخرین فرد بازمانده در ویتنام است که هنوز لباس‌های سنتی قبیله ODu را می‌دوزد. تنها ۵۰۰ نفر از این قبیله در دنیا باقی مانده‌اند.

ری‌آن می‌گوید در حالی که بسیاری از مردم اقلیت‌های قومی که او ملاقات کرده است به فرهنگ و سنت‌های خود افتخار می‌کردند، بودند تعداد اندکی از جوانان که ارزشی برای سنت‌های به ارث برده خود قائل نبودند و حتی بعضی از آن‌ها این سنت‌ها را ترک کرده بودند.

ری‌آن امیدوار است که بتواند صدای رسای مردم این قبیله‌ها شود.

او معتقد است که اگر مردم این قبیله‌ها فرهنگ و آداب خود را از لنز دوربین یک فرد دیگر ببینند، متوجه اهمیت وجود سنت‌ها و حفظ آن در زندگی خود می‌شوند و ممکن است به آن‌ها کمک کند که در حفظ ارزش‌های فرهنگی قبیله خود مصمم‌تر شوند.

ری‌آن به همراه عکاسی، مجموعه‌ای از لباس‌های سنتی این قبایل را جمع‌آوری می‌کند و قصد دارد که در آینده نزدیک یک موزه فرهنگ قومیت‌ها در هاوای‌آن تاسیس کند و داستان زندگی مردم این قبیله‌ها را به همراه عکس‌ها و لباس‌ها به نمایش عموم بگذارد.

ری‌آن امیدوار است آثار خود را در گالری‌های سراسر دنیا به نمایش بگذارد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها