به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، انتظار میرود بازار مسکن تهران در آغاز فصل جابهجایی با تحرک نسبی از آمار میانگین ۱۵ هزار معامله که طی ماههای اردیبهشت و خرداد همزمان با انتخابات ریاست جمهوری و ماه مبارک رمضان به ثبت رسید فاصله بگیرد.
با اینکه تعداد معاملات تیرماه سال قبل از ۱۵ هزار واحد فراتر نرفت، به دلیل نزدیک شدن به زمان پیشرونق مسکن در سال جاری این احتمال که تعداد خرید و فروش واحد مسکونی تهران به حدود ۱۷ هزار واحد برسد وجود دارد البته بهار امسال نوسان چندانی در تعداد معاملات آپارتمان مسکونی رخ نداد و منحنی آمار نسبت به سال قبل در یک خط قرار داشت.
در فروردین ماه سال جاری تعداد معاملات ۸.۵ درصد کاهش، در اردیبهشت ماه ۶.۴ درصد افزایش و در خردادماه ۰.۸ درصد کاهش را نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل نشان داد.
این شرایط با پیشبینی کارشناسان چندان تطبیق نداشت؛ چرا که عمده فعالان حوزه مسکن معتقد بودند این بخش در سه ماهه ابتدای سال جاری فاز پیشرونق خود را سپری میکند و از تیرماه وارد رونق میشود.
با این حال آمار نشان میدهد زمستان سال قبل تعداد معاملات شهر تهران به ۴۵ هزار واحد رسیده و نشان میدهد این تعداد برای یک فصل مناسب است زیرا ۴۵ هزار فقره معامله با میانگین سالهای ۱۳۹۰ و ۱۳۹۱ برابری میکند.
از سوی دیگر هر ساله در ماه مبارک رمضان شاهد افت بازار خرید و فروش مسکن هستیم که انتظار میرود بعد از عید فطر روند خرید و فروش غیرتورمی بهبود پیدا کند.
همچنین پیشبینی کارشناسان از افزایش نرخ اجاره بها حول و حوش ۱۰ درصد است؛ چرا که سه پارامتر تورم عمومی و قیمت مسکن در حالت تعادل قرار دارد و تنها نگرانی نرخ بهره بانکی است که میتواند بر رشد قیمت اجاره تاثیرگذار باشد.
در خردادماه ۱۳۹۶ تعداد معاملات آپارتمانهای مسکونی شهر تهران به ۱۵.۴ هزار واحد رسید که نسبت به ماه مشابه سال قبل ۰.۸ درصد کاهش نشان میدهد.
همچنین متوسط قیمت هر متر مربع مسکن ۴.۵۶ میلیون تومان بود که نسبت به ماه مشابه سال قبل ۵.۴ درصد افزایش یافت.
با این وجود نرخ رشد قیمت مسکن هنوز ۴.۸ درصد پایینتر از تورم عمومی قرار دارد لذا مسکن شهر تهران هنوز افت قیمت را تجربه میکند.
با اینکه خرید و فروش نسبت به سال گذشته افزایش چندانی نیافته آمار زمستان گذشته نشان میدهد تعداد پروانههای مسکونی در حال افزایش است.
بعد از افت شدید صدور پروانه های ساختمانی در پاییز ۱۳۹۴ به تدریج شاهد رشد ملایم صدور پروانه بوده ایم؛ به طوری که تعداد واحد مسکونی در پروانه های ساختمانی، در فصل زمستان سال ۱۳۹۵ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۶.۶ درصد افزایش یافته و در کل سال ۱۳۹۵ نسبت به سال قبل حدود ۰.۷ درصد افزایش یافته و به ۶۶.۱ هزار واحد رسیده است.
مدیرکل دفتر برنامهریزی و اقتصاد مسکن با تاکید بر شیب آرام قمیتی در آینده بازار معاملات مسکن، گفت: افزایش شدیدی را در قیمتهای مسکن چه در فروش و چه در اجارهبها نخواهیم داشت. اما افزایش ملایم در حد تورم قابل پیشبینی است.
علی چگینی با اشاره به اینکه از اوایل سال ۹۲ به لحاظ معاملات، بازار مسکن، وارد رکود شد که این عامل به دلیل کندشدن روند صدور پروانه اتفاق افتاده و تداوم یافت، تصریح کرد: سال ۹۵ به دلیل آنکه روند نزولی صدور پروانه ساختمانی متوقف شده بود، رونق نسبی را در بازار معاملات مسکن شاهد بودیم.
مدیرکل دفتر برنامهریزی و اقتصاد مسکن با تاکید بر آنکه مطالعات میدانی نیز موید بهبود پیش درآمدهای رونق در بازار مسکن است، افزود: شاخصهای پیشنگر که شامل معاملات و قیمت، صدور پروانه ساختمانی، سرمایهگذاری ساختمانهای شروعشده، ساختمانهای نیمهتمام و تکمیلشده می باشند، بهبود نسبی را نشان می دهند. در عینحال شاخص سرمایه گذاری در ساختمانها خود را در ارزش افزوده مسکن نشان میدهد که نتیجه و تاثیر آن در فاصله زمانی یک و نیم تا دو سال قابل درک خواهد بود.
چگنی پیشبینی کرد: افزایش شدیدی را در قیمتهای مسکن چه در فروش و چه در اجارهبها نخواهیم داشت. اما افزایش ملایم در حد تورم قابل پیش بینی است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: