باید سیستمی طراحی شود که قیمت اینترنت زمانی که از پهنای باند داخلی استفاده میکند، با زمانی که از پهنای باند بینالمللی بهره میبرد قابل تفکیک باشد و هزینه هر کدام را به صورت جداگانه برای مشترک محاسبه شود. در این صورت کاربر هزینه اضافی برای اینترنت نمیپردازد، اما این عدم تفکیک، مشکلاتی را برای مردم که این روزها از اینترنت استفاده بیشتری دارند، به وجود آورده است.
یکی دیگر از اقداماتی که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و شرکتهای زیرمجموعه باید انجام دهند، ایجاد شبکه ملی اطلاعات است. از سوی دیگر باید در نظر داشت که همه اطلاعات مربوط به محاسبه اینترنت و مدت زمان ارائه شده و حجمی که مورد استفاده قرار میگیرد، باید در دسترس کاربر باشد تا بتواند بسته مورد نظر را انتخاب کند. همچنین محدودیت زمانی برای استفاده از حجم نیز کاربران را متضرر خواهد کرد. به این دلیل که مصرف 5 گیگابایت در مدت زمان کوتاه شاید عملی باشد، اما در محاسبه با بلندمدت ضرر زیادی به کاربر میرسد و به دلیل پرداختهای کمتر به ظاهر ارزان است. بر این اساس باید محدودیت زمانی برای استفاده از حجم برداشته شود. نکته دیگری که میتوان به آن اشاره کرد، نبود شفافیت در ارائه اطلاعات و محدودیت بستههای اینترنتی است که این موضوع نشان میدهد سازمان تنظیم مقررات رادیویی به وظیفه نظارتی خود در این زمینه بخوبی عمل نمیکند. سازمان تنظیم مقررات رادیویی باید یک قیمت مصوب را برای اینترنت تعیین کند و فرمولهای محاسبه را برای کاربران در سایت خود درج کند تا مشترکان براحتی بتوانند محاسباتی را انجام دهند و بهترین انتخاب را در این زمینه داشته باشند.
برخی شرکتهای خدماتدهنده اینترنت بستههای متفاوتی را معرفی میکنند تا مخاطبان زیادی را جذب کنند، اما محدودیتهای این بستهها را بازگو نمیکنند و سازمان تنظیم مقررات رادیویی باید نسبت به اینگونه بستههای تشویقی اهتمام بیشتری داشته باشد.
رمضانعلی سبحانیفر - عضو کمیسیون صنایع مجلس
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت