به گزارش جام جم آنلاین به نقل از این هبیتت، «دان رزگارد» یکی از هنرمندان و مخترعان هلندی از مدتها قبل تلاش فراوان کرد تا بتواند میزان انتشار دود و آلایندهها را در بسیاری از شهرهای بزرگ جهان کاهش دهد. او به همراه شرکت خود موسوم به «استدیو رزگارد» در سال ۲۰۱۴ میلادی موج گسترده ای را با نام «پروژه بدون دود» در جهان ایجاد کرد و به دنبال آن برجهای بدون دود او در شهرهای روتردام، پکن و تیانجین ساخته شد. با این وجود او همچنان تلاش میکند برای حذف آلایندگیهای هوا روی پروژههای کوچکتر هم کار کند و در این راستا دوچرخههای متفاوت خود را ارایه کرده است.
مدل مفهومی دوچرخه نوآورانهای که آقای رزگارد ارایه کرده است با نام «دوچرخه بدون دود» معرفی میشود و به گونهای طراحی شده است که کاربر میتواند حین پا زدن به کمک آن هوای آلوده را به سیستم داخلی بکشد،آن را تمیز کند و سپس هوای تمیز را به بیرون بفرستد که نیروی لازم برای انجام این کار با قدرت پا زدن تامین میشود.
ایده اصلی ساخت این دوچرخه در ورکشاپ بدون دود که در شهر پکن برگزار شده بود مطرح شد و کارشناسان حاضر تمامی مزایای و معایب آن را بررسی کردند. پروفسور یانگ از دانشگاه تسینگوآ که وظیفه توسعه این پروژه را برعهده دارد سیستم تمیز کردن هوای پیرامون دوچرخه را تکمیل کرد. از این دوچرخه در مراسم افتتاح برج بدون دود تیانجین رونمایی شد.
فناوری رزگارد از سیستم یونیزه کردن مثبت بهره میبرد تا بتواند آلودگیهایی که در محیط پیرامون وجود دارد را در خود ببلعد و سپس هوای تمیز را بیرون دهد. دوچرخه بدون دود هماکنون در نخستین مرحله توسعه به سر میبرد و قرار است به عنوان وسیله نقلیه کاربردی در شهرهای آلوده مورد استفاده قرار گیرد تا افراد حین پدال زدن بتوانند به تمیز کردن آسمان کمک کنند.
این دوچرخه در حالی تکمیل میشود که دولت چین پیشبینی کرده است آن را در قالب طرح به اشتراک گذاری رایگان دوچرخه در سراسر پکن آن را در اختیار مردم بگذارد و امکان استفاده از این دوچرخه را به صورت رایگان برای مردم فراهم کند.
قرار است این دوچرخه در مرحله بعدی در شهر تیانجین چین هم مورد استفاده قرار بگیرد و زندگی روزمره مردم با آن سپری شود. .
لازم به ذکر است که این وسیله در سال 2013 توسط مهندسان تایلندی نیز طراحی شده بود که در آن تولید اکسیژن به وسیله یک موتور الکتریکی و یک باتری ، یک فیلتر هوا با یک سیستم فتوسنتز انجام می شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت