در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین، 73 سال پیش در روز ششم ژوئن سال 1944 میلادی ، هنگام صبح دم ، 4000 کشتی نفربر که توسط 700 فروند کشتی جنگی محافظت می شدند، به سواحل منطقه نرماندی فرانسه که در اشغال سربازان آلمان نازی بود ، نزدیک شدند.
این کشتی ها که حامل 130000 سرباز نیروهای متفقین از ملیت های مختلف بودند ، در جبهه ای به طول 35 کیلومتر حمله به استحکامات آلمانی را آغاز کردند. در شب قبل از حمله هزاران چترباز نیروهای متفقین در پشت مواضع آلمانی ها فرود آمده بودند.
حدود 10000 فروند هواپیمای نیروهای متفقین استحکامات قوای آلمان در ساحل اقیانوس اطلس را که به دیوار آتلانتیک معروف بود، بمباران کردند. نیروهای آلمانی که از دیوار آتلانتیک دفاع می کردند شامل 250 هزار سرباز بودند که تحت فرماندهی فیلد مارشال رومل قرار داشتند.
گشودن یک جبهه دوم غربی از حدود یک سال پیش برنامه ریزی شده بود، در جبهه شرقی جوزف استالین رهبر شوروی برای دست زدن به یک ضد حمله علیه نیروهای نظامی آلمان نیاز داشت که بخشی از قوای نظامی آلمان درگیر جنگ در یک جبهه دوم شود.
فرماندهی نیروهای متفقین به ساحل نرماندی به عهده ژنرال آمریکایی دوایت آیزنهاور بود. در نخستین روز حمله به سواحل نرماندی ، ده ها لشکر از نیروهای متفقین در زیر آتش مسلسل ها و توپخانه قوای نظامی آلمان به کمک کشتی های سریع نفربر در ساحل پیاده شدند که هزاران نفر از آنها بر اثر آتش سنگین آلمانی ها جان خود را از دست دادند.
اما شجاعت سربازان کانادایی که به عنوان خط شکن عمل می کردند ،باعث شد تا نیروهای متفقین بتوانند سر پل هایی را در ساحل نرماندی ایجاد کرده و نیروهای بیشتری را در خاک فرانسه پیاده کنند.آلمانها در برخی از نقاط استحکامات آتلانتیک از جمله در اطراف شهر کائن فرانسه حدود یک ماه مقاومت کردند.
بهرام افتخاری / جام جم آنلاین
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگوی «قابکوچک» با رسول نجفیان، بازیگر، نویسنده و مجری پیشکسوت تلویزیون مطرح شد
بررسی ابعاد مختلف سواد سلامت در گفتوگوی «جامجم» با یک دکتر روانشناس کودک و نوجوان: