«یوما» نوشته مریم راهی اثری که برای هر مخاطب ادبیات دینی و با هر نوع سلیقه‌ای، حرف‌هایی جدی و تازه برای روایت دارد. بستر اصلی این رمان بیان فرازهایی از زندگی حضرت خدیجه کبری(س) است.
کد خبر: ۱۰۳۸۲۶۹

به گزارش تسنیم، «یوما» که انتشارات نیستان آن را منتشر کرده، رمانی است درباره زندگی حضرت خدیجه(س)، در واقع می‌توان گفت، برهه‌ای از زندگی حضرت خدیجه(س) یعنی از زمانی که همسر حضرت رسول(ص) شدند تا زمان وفات را روایت کرده است.

نام این رمان برگرفته از عبارتی است عربی که کنیز حضرت خدیجه به وی اطلاق می‌کند. این نام توسط نویسنده چنان هوشمندانه در بخش‌‌هایی از متن قرار گرفته است که مخاطب پس از به پایان رساندن کتاب، ناخودآگاه به معنای آن پی برده و علت اطلاق آن به چنین بانویی را درک می‌کند.

محور اصلی داستان همان‌طور که از نامش پیداست، به وجه مادر بودن حضرت خدیجه(س) مرتبط است، حضرت خدیجه(س) مادر حضرت فاطمه برجسته‌ترین بانوی اسلام بودند، همچنین وجهه مادر بودن ایشان تنها به این باز نمی‌گردد، بلکه حضرت خدیجه پیش از ازدواج با حضرت رسول نیز به مادر ایتام معروف بودند و حضرت رسول نیز ایشان را ملقب به ام‌المومنین کردند.

یوما داستان زندگی بانویی است که اشراف مکه برای به دست آوردن او و تصاحب ثروتش سر و دست می‌شکنند. بانویی که باوجود جهل مردان زمانش و تنگ نظری‌هایشان نسبت به زن، با ارثیه پدری‌اش تجارت می‌کند و چیزی نمی‌گذرد که پا به پای مردان و گاهی پیش‌تر از آنها کاروان داری می‌کند و شهره زنان و مردان عرب می‌شود.

روایتی جذاب و داستانی از بانویی که در جاهلیت عرب فعالیت اجتماعی می‌کند، به عفیف بودن شهره است و مادری می‌کند برای یتیمان خواهرش و یتیمان شهر و حتی کنیزانش مجازند او را مادر صدا کنند.

از جمله مشخصه‌هایی که «یوما» را از باقی داستان‌های تاریخی حول زندگی ‌ام المومنین خدیجه(س) و رسول اکرم(ص) متمایز کرده است، روایت عاشقانه‌های شیرین و دلچسب معشوقه‌هایی است که مبنای عشق‌شان جز بندگی خدای رحمان نیست.

شب عروسی‌شان از آن دست قسمت‌های داستان است که نویسنده هنرنمایی‌اش را به نهایت رسانده و با رعایت تمام اصول و بدون تخطی از تاریخ و واقعیت، حضرات را در این شب روایت می‌کند؛ با همه شباهت‌هایی که جوانان امروزی می‌توانند با آن همذات‌پنداری کنند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها