به گزارش جام جم آنلاین از العالم، بعد از چندین آزمایش موشکی کره شمالی، شورای امنیت سازمان ملل متحد بامداد شنبه با تصویب قطعنامهای تحریمهای هدفمند علیه این کشور را گسترش داد.
بعد از روی کار آمدن «دونالد ترامپ»، رئیسجمهوری آمریکا این اولین قطعنامهای است که با موافقت واشنگتن در شورای امنیت به تصویب میرسد.
دولت ترامپ، چین را برای اتخاذ سیاستهایی جهت مهار کره شمالی تحت فشار قرار داده است. واشنگتن هشدار داده در صورتی که پیونگ یانگ توسعه برنامه موشکی و هستهای خود را ادامه بدهد، همه گزینهها علیه این کشور روی میز است.
اضافه کردن نام اشخاص و شرکتها به فهرست سیاه سازمان ملل که باعث ایجاد محدودیتهایی مانند منع سفر و توقیف داراییها میشود حداقل اقدام مورد انتظار از شورای امنیت بعد از پنج هفته مذاکره میان واشنگتن و پکن بود.
قطعنامه جدید که بامداد شنبه به اتفاق آرا به تصویب رسید، چهار شرکت و 14 شخص را هدف تحریمهای جدید قرار میدهد. فرمانده عملیات جاسوسی برونمرزی پیونگیانگ از جمله کسانی است که تحریم شده است.
خبرگزاری رویترز گزارش داده مصوبه بامداد شنبه ممکن بود با موافقت کمیته تحریمهای کره شمالی پشت درهای بسته به تصویب برسد اما واشنگتن چین را متقاعد کرد تا از رأیگیری علنی درباره آن حمایت کند.
کره شمالی بر سر برنامههای هستهای و موشکی خود هدف تحریمهای بینالمللی گستردهای قرار گرفته است اما این تحریمها در تلاشهای پیونگیانگ برای توسعه توان هستهای و موشکی خود – که آن را وسیلهای بازدارنده در برابر تجاوز احتمالی آمریکا میداند - خللی وارد نکرده است.
وزارت خزانه داری آمریکا هم روز پنجشنبه تحریم هایی علیه ۹ شرکت و نهاد دولتی و سه شخص حقیقی به دلیل ارتباط با برنامه موشکی و هستهای کره شمالی اعمال کرد.
تحریمهای وزارت خزانه داری آمریکا علاوه بر افراد و شرکت های کره شمالی همچنین شامل دو شرکت روسی و یک شهروند این کشور نیز می شود.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد