رییس جمهور در اجتماع بزرگ مردم زابل:

جنگ شاهزادگان و شکست در یمن؛ تقصیر ایران نیست

روحانی در نشست خبری:

عربستان اجازه دهد حاکمان توسط مردم انتخاب شوند

حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی، رئیس جمهور منتخب مردم ایران در نشست خبری با رسانه‌های داخلی و خارجی با بیان اینکه راه دستیابی به قدرت خرید سلاح نیست گفت:اگر امروز عربستان از آمریکا سلاح می خرد ما نیازهای دفاعی مان را خودمان تولید می کنیم ولی آل سعود اگر بخواهد کشورش قدرتمند باشد باید به ملت خود اجازه دهد حاکمانش را انتخاب کنند.
کد خبر: ۱۰۳۳۶۵۵
عربستان اجازه دهد حاکمان توسط مردم انتخاب شوند

به گزارش جام جم آنلاین،حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی در واکنش به اجلاس سران عربستان و آمریکا در ریاض گفت:با دادن پول ملت عربستان به آمریکا تروریسم حل نمی شود.

وی اظهار داشت:اجتماع در عربستان یک اجتماع نمایشی بود و عربستان از قبل هم از این نمایش‌ها درست کرده بود. ملت عراق، لبنان و سوریه مقابل تروریست‌ها ایستاده‌اند و دیپلمات‌ها و مستشاران ایرانی به آنها کمک کردند. چه کسی می‌تواند ادعا کند که بدون ایران ثبات در منطقه بر پا خواهد بود؟ چه کسانی به تروریست‌ها پول داده‌اند؟ فکر نمی‌کنم مردم آمریکا خونی که در 11 سپتامبر دادند را با پول‌های میلیاردی برای خرید سلاح معاوضه کنند. دولت آمریکا هیچ وقت با تروریسم مبارزه نکرده است. حزب‌الله یک گروه مورد قبول و اعتماد است.

وی افزود: ترامپ زمانی به منطقه آمد که حضور 45 میلیونی مردم را در پای صندوق های انتخابات دید و به کشوری رفت که معنی انتخابات و کلمه انتخابات برای آنان هیچ وقت مفهومی ندارد و بنده های خدا تاکنون صندوق آراء را ندیده اند.

مردم در تراز بالاترین دموکراسی‌های جهان حضور پیدا کردند

روحانی در ابتدای سخنان خود گفت: در این انتخابات مردم در تراز بالاترین دموکراسی‌های جهان حضور پیدا کردند، مردمی که دارای مشکلات اقتصادی هستند، مردمی که در روستاها با مشکلات زندگی می‌کنند اما به پول نه گفتند.

وی ادامه داد: مردم به خوبی اعلام کردند که ما می فهمیم آب شور عطش را کم نمی کند، مردمی که به فکر اقتصاد بزرگ تر هستند، به درآمد ملی 2.5 برابری تخیلی «نه» گفتند، «نه» مردم به فریبکاران مهم ترین بخش آن بود .

روحانی تصریح کرد: ملت بزرگ ایران بزرگ ترین حضور خود را در انتخابات به نمایش گذاشت؛ 42میلیون نفر که اگر می توانستند همه آنهایی که در صف بودند رای آنان را اخذ کنند، انتخابات ما با رقم بیشتر می رسید.

وی تصریح کرد: حضور 45 میلیونی ملت ایران پای صندوق آرا یک حضور بی نظیر در تاریخ ایران بود، مردم با این حضور و با این انتخاب خواستند بگویند که در کشور ما تکثر به رسمیت شناخته شده است.

رئیس جمهوری منتخب تاکید کرد: مردم ما خواستند بگویند که هیچ گروه، جناح، تفکری و ایده ای قابل حذف نیست؛ همه هستند؛ همه حضور دارند و از همه باید برای ساختن ایران پرآوازه بهره بگیریم.

وی ادامه داد: ملت بزرگ ما بزرگ‌ترین حضور خود را در انتخابات به نمایش گذاشتند. ٤٢میلیون جمعیت در انتخابات حضور پیدا کردند که اگر می‌توانستند از همه آن‌هایی که در صف بودند رای اخذ کنند به ٤٥ میلیون هم می‌رسید.

ولایت‌فقیه متعلق به ملت ایران است

روحانی عنوان کرد: ولایت‌فقیه متعلق به ملت ایران است و تعلق به گروه خاصی ندارد؛ مردم به پایین آوردن مقام رهبری و سپاه و بسیج و نیروهای مسلح نه گفتند؛ مردم خواستند اعلام کنند که ما یک ملت مستقیم هستیم و باید صدای ما شنیده شود.

وی ادامه داد: مردم ما می‌دانند که اقتصاد بدون وحدت و اتحاد پیشرفت نخواهد کرد و بدون رقابت معقول اقتصادی که رقابت بر مبنای کیفیت محصول باشد، نه بر مبنای قدرت سیاسی، اقتصاد پیشرفت نمی‌کند.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه اشتغال در سایه سرمایه‌گذاری امکانپذیر و سرمایه‌گذاری نیز در سایه آزادی و تعامل سازنده با جهان امکانپذیر است، گفت: مردم می‌خواستند بگویند که هیچ‌کس حق ندارد سلیقه خود را به دیگران تحمیل کند و همه باید تابع قانون باشند.

وی تصریح کرد: همه مردم ما انقلابی هستند و هیچ‌کسی حق ندارد انقلاب را به درون خانه خود بکشد؛ همه مردم نسبت به دین و فرهنگ خود حساس هستند.

روحانی اظهار داشت: انتخابات ما یک پیامی داشت که «ای همه مسئولان، مردم را باور کنید؛ مردم یعنی انقلاب اسلامی و دموکراسی». زنان و جوانان‌هایمان را باور کنیم، اقوام و مرزنشینان خود را باور کنیم و رأی حاشیه‌نشین‌های کلانشهرها را ببینیم که با آنکه در فشار و زحمت‌ هستند، برای سرنوشت خود پای صندوق‌های رأی آمدند.

پیام انتخابات ایران به جهان

رئیس‌جمهور افزود: مردم خواستند که پیشاپیش ۴۰ سالگی انقلاب را جشن بگیرند و بگویند که برای قرن آینده یعنی سال ۱۴۰۰ آماده‌ایم.

وی در ادامه گفت: مردم خواستند به ملت های منطقه بگویند دولت دوازدهم و ملت در کنار شما هستند و تروریسم را ملت ایران ریشه کن خواهند کرد و ثبات را به منطقه بر می گردانند. ملت ما در این انتخابات به جهانیان گفتند با احترام متقابل حاضر هستیم تعامل کنیم و صلح در جهان بدون احترام و همزیستی متقابل امکانپذیر نیست؛ پیام انتخابات ما به جهان همزیستی مسالمت آمیز و تعامل سازنده است.

در باره سند 2030

رئیس جمهور منتخب همچنین اظهار داشت:نه مردم به فریبکاران مهمترین بخش بود، تلاش کردند به مردم بگویند دین مردم در خطر است، تلاش کردند به مردم بگویند سند 2030 ضد دین است. دولت یازدهم به صراحت نوشته، ما قانونی که با دین و اسلام سازگار نیست، نمی‌پذیریم. سند 2030 فقط یک توصیه است. دولت یازدهم به صراحت گفته سند 2030 کان لم یکن است.

وی افزود: مردم در انتخابات به پایین آوردن مقام رهبری، سپاه، بسیج و ارتش نه گفتند. سپاه و بسیج متعلق به همه مردم است.ترانه همه مردم و صدای موسیقی مردم یکسان بود. همه مثل هم رای دادند.

تلاش می کنم به همه وعده هایم عمل کنم

وی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در وعده‌های انتخاباتی اخیر وعده‌های متنوعی برای بهتر شدن اوضاع کشور دادید از جمله اینکه وعده دادید طرح کارورزی در 100 روز اول دولت دوازدهم اجرا شود، وام مسکن زوجین را به 200 میلیون تومان افزایش دهید، به بیکاران هم وعده دادید که در طرح کارورزی یک سوم حقوق را پرداخت می‌کنید، سالیانه 200 هزار مسکن روستایی ایجاد خواهید کرد، فقر مطلق را تا پایان این دولت برطرف خواهید کرد همچنین وعده دادید برای محرومان مسکن اجتماعی می‌سازید و تورم تک‌رقمی را در این دولت حفظ خواهید کرد، ماهانه به 8 تا 10 میلیون نفر سبد غذایی بدهید و یک و نیم میلیارد دلار برای اشتغال روستایی هزینه می‌کنید و همچنین با ریشه فساد در این دولت مبارزه خواهید کرد و تا پایان دولت دوازدهم قاچاق را حذف خواهید کرد و صادرات غیرنفتی را دو برابر می‌کنید و سالیانه 95 هزار شغل ثابت و پایدار ایجاد می‌کنید.سوال من این است که چقدر در این وعده‌ها جدی هستید و چه موقع به مردم گزارش خواهید داد که به این وعده‌های خود عمل کرد‌ه‌اید؟

روحانی در جواب گفت: آیا شما همه اینها را می‌گویید که من جواب دهم؟ حالا سؤالتان را بفرمایید؟ متشکرم که برخی از وعده‌های مرا که در دوران انتخاباتی گفته بودم تکرار کردید البته بعضی‌هایش هم دقیق نبود. البته من کاری به کلیت بحث‌ها ندارم ولی من وعده‌هایی در انتخابات دادم و درست می‌فرمایید و همه تلاشم این است که به وعده‌هایم عمل کنم.

رئیس جمهور تصریح کرد: آنچه در دولت یازدهم به مردم وعده دادم کوشیدم که به آنها عمل کنم و به حمدالله تا حد بسیار زیادی موفق بودم البته می‌دانید که در آن دوره ما دچار کاهش قیمت نفت شدیم و مشکلاتی هم داشتیم اما در عین حال مردم کمک کردند و قدم‌های خوبی را برداشتیم.

روحانی با تأکید بر این که حتماً در این دولت موارد مطرح شده در سؤال این خبرنگار از جمله درباره صادرات غیرنفتی را برنامه‌ریزی و تلاش خواهد کرد، گفت: برنامه ما این است که سالانه 25 درصد یعنی در طول 4 سال صد درصد به دو برابر برسد و یک چنین هدف‌گذاری در ذهن دولت است که امیدواریم بتوانیم ‌آن را محقق کنیم و به اعتقاد من با شرایطش شدنی است.

وی، خاطرنشان کرد: بله ما به دنبال اشتغال هستیم البته شما درباره عدد اشتباه لپی کردید و فرمودید 95 که درست آن 950 هزار است یعنی سالانه 950 هزار شغل که در برنامه 5 ساله‌ای که مجلس شورای اسلامی تصویب کرده است آمده است. البته آنجا آمده است به شرط‌ها و شروط‌ها و شرایط آن ذکر شده است.

رئیس جمهور، عنوان داشت: در برنامه گفته است که چه مقدار ما باید در سال سرمایه‌گذاری بکنیم تا بتوانیم 950 هزار شغل را به دست بیاوریم. در آنجا گفته است که 770 هزار میلیارد تومان باید سرمایه‌گذاری شود تا این شغل به دست بیاید.

روحانی افزود: همچنین در آنجا گفته شده است که از این 770 هزار میلیارد تومان 65 هزار میلیارد تومان باید سالانه سرمایه‌گذاری خارجی شود. بنابراین شروط آن ذکر شده است و همه تلاش ما این است که جامعه و روابطمان را با جهان به گونه‌ای نگه داریم که بتوانیم سرمایه داخلی و خارجی را جذب کنیم.

وی گفت: البته هر کاری دولت انجام می‌دهد با کمک و تلاش مردم امکانپذیر خواهد بود و بدون حضور و تلاش آنها امکانپذیر نخواهد بود.

رئیس جمهور، بیان داشت: بله ما نسبت به افرادی که در فشار اقتصادی هستند یعنی همان 8 تا 10 میلیونی که گفته شد تلاشمان این است که مستمری‌شان را به سه برابر برسانیم که این کار را کرده‌ایم و شروع کرده‌ایم و در سال‌های آینده آن را بالاتر خواهیم برد.

روحانی با اشاره به اینکه هدف ما این است که فقر مطلق را در پایان دولت دوازدهم یعنی سال 1400 ان‌شاءالله از بین ببریم، اضافه کرد: بر این مبنا تلاش خواهیم کرد و آنچه گفته‌ایم بر مبنای کارشناسی و برنامه‌ای بوده که به مجلس داده‌ایم و برمبنای برنامه‌ای بوده است که من به دولت دوازدهم داده‌ام.

از همه رقبا کمک می‌خواهم

وی گفت: من خودم را متعهد می‌دانم به برنامه‌ای که اعلام کردم و برای اجرای آن همه تلاشم را به کار می‌گیرم و از همه کمک می‌خواهم از همه رقبا کمک می‌خواهم و از همه آنهایی که در انتخابات رقیب من بوده‌اند از شخص آنها تشکر می‌کنم و از شخص آنها کمک می‌خواهم.

رئیس جمهور ادامه داد: از همه احزاب کمک می‌خواهم، از تمامی جناح‌ها کمک می‌خواهم، از همه آنهایی که مخالف من بوده‌اند و مخالف من هستم کمک می‌خواهم، چرا که ما برای ملتمان و کشورمان می‌خواهیم کار کنیم و همانطور که رهبری معظم در انتخابات فرمودند که اگر کسی نظام را هم قبول ندارد به خاطر کشورش پای صندوق بیاید، حال اگر کسی این دولت را هم قبول ندارد به خاطر ملت و کشورش بیاید تا همه به هم کمک کنیم و دست یکدیگر را بگیریم. حتماً آنچه من وعده‌ داده‌ام می‌کوشم با همه وجودم وعده‌هایم را محقق کنم.

احتمال گفت‌وگوی مستقیم با آمریکا

روحانی در پاسخ به سؤال خبرنگاری که از موضوعاتی که توسط ترامپ علیه ایران درباره فعالیت‌های ایران در سوریه، یمن و نیز موشک‌های بالستیک ایران و سخنانی که امروز در عربستان سعودی در مورد کشورمان مطرح شد، پرسید و واکنش رئیس جمهور را نسبت به این مسائل خواستار شد و نیز از احتمال گفت‌وگوی مستقیم با آمریکا در دور دوم ریاست جمهوری روحانی سؤال کرد، خاطرنشان کرد: ایران و آمریکا در طول 40 سال گذشته مسیر پرپیچ و خمی را با هم طی کردند.

وی اضافه کرد: آمریکایی‌ها از انواع شیوه‌ها علیه ایران استفاده کرده‌اند و همواره هم شکست خورده‌اند و ناموفق بوده‌‌اند از داستان طبس گرفته تا مداخلاتشان در جنگ هشت ساله و تا همه موارد از جمله فشارشان به ملت ایران از طریق تحریم.

رئیس جمهور عنوان داشت: شاید یک جا موفقیت نسبی به دست آوردند، آنجایی که در برابر ملت ایران سر فرود آ‌وردند و پای میز مذاکره با احترام با نمایندگان ملت ایران حرف زدند، آنجا ما به یک نتیجه برد - بردی رسیدیم که به اعتقاد من به نفع ایران، ‌آمریکا، 5+1 و به نفع جهان بود.

روحانی در ادامه گفت: آمریکا اگر راه دیگری را انتخاب کند دو مرتبه شکست خواهد خورد و هیچ تردیدی در این نیست.

وی تصریح کرد: دو نکته نسبت به دولت جدید آمریکا است یکی اینکه ما منتظریم این دولت یک استقراری از نظر فکری، موضع‌گیری و برنامه آینده استقرار پیدا کند و امیدوارم که بتواند به یک استقراری برسد تا ما بتوانیم دقیق‌تر نسبت به گروه حاکم در واشنگتن قضاوتی داشته باشیم.

رئیس جمهور گفت: نکته بعدی آن است که آمریکایی‌ها متأسفانه نسبت به منطقه ما اشتباه کرده‌اند؛ آن وقت که به افغانستان، عراق حمله کردند اشتباه کردند و آن زمان که ما را تحریم کردند هم اشتباه کردند.

برای تست موشک هایمان منتظر اجازه امریکایی ها نیستیم

رئیس جمهور با بیان اینکه موشک ما برای صلح و دفاع است و نه تهاجم، گفت: مقامات امریکایی بدانند هر زمان که به لحاظ فنی نیاز به تست موشک داشته باشیم، منتظر اجازه آنها نخواهیم ماند و موشک هایمان را تست خواهیم کرد.

آقای روحانی در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما مبنی بر اینکه "دو روز گذشته وزیرخارجه امریکا با خطاب قرار دادن رئیس جمهور ایران گفت که انتظار این است که در دوره جدید ریاست جمهوری ایران برنامه موشکی ایران جمع آوری شود و ایران به حمایت از تروریسم در منطقه از گروه های مقاومت پایان دهد لذا پاسخ شما به این مواضع امریکایی ها چیست؟" تصریح کرد: قرار ما با آنها این نیست که دنبال رویاهای خود باشند چراکه اینها رویا و خیال پردازی است.

وی افزود: مردم ایران برای دفاع خود و همچنین تسلیحات و نیازمندی های خودشان نه از کسی سوال خواهند پرسید و نه اجازه خواهند گرفت.

روحانی ادامه داد: ملت ما تصمیم خود را همیشه گرفته است که قدرتمند و توانمند باشد لذا سلاح و موشک ما برای صلح است.

رئیس جمهور گفت: اگر ایران سلاح نداشته باشد و اگر موشک های ما ساخته نشود عده ای هستند که باز دچار اشتباه محاسباتی می شوند، قبلا نیز از این اشتباه در محاسبات داشتند که منطقه را به جنگ و آشوب کشاندند.

روحانی افزود: موشک ما برای صلح و دفاع است و نه تهاجم لذا مقامات آمریکایی بدانند هر زمان که از لحاظ فنی ما نیاز به تست موشک داشته باشیم منتظر اجازه آنها نخواهیم ماند و موشک هایمان را تست خواهیم کرد.

رئیس جمهور گفت: ما برجام را توافق کردیم و قطعنامه 2231 را پذیرفتیم برای اینکه بتوانیم قدرت دفاعی خود را تقویت کنیم که این قدرت دفاعی هم به صراحت و هم به اشاره به شکل های مختلف در قطعنامه 2231 آمده است.

آقای روحانی افزود: من آن آقای محترم را به قطعنامه 2231 ارجاع می دهم تا این قطعنامه را یک باردیگر بخواند.

نیاز به نیروی جوان‌تری برای اداره کشور داریم

حسن روحانی در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به سؤالی درباره کارآمدی بیشتر دولت دوازدهم، توضیح داد: ما نیاز به نیروی جوان‌تری برای اداره کشور داریم، ما در دولت یازدهم در یک شرایطی قرار داشتیم‌، البته کلمه بحران خیلی تعبیر درستی نیست، اما 4 سال قبل تحریم‌ها و مشکلات وجود داشتند، با رشد منفی اقتصادی مواجه بودیم، خزانه خالی بود و انبارها خالی بودند فلذا شرایط خاصی داشتیم و ما نیاز بود از همه تجربه مدیریت کشور برای حل مشکلات استفاده کنیم.

رئیس‌جمهور متذکر شد: در اینجا می‌خواهم به ملت ایران بگویم برخی از وزرایی که با بنده کار کردند، دو بار یا سه بار آنان را خواستم و از آنان خواهش کردم که بمانند، خودشان می‌گفتند دیگر سن ما اجازه نمی‌دهد و مسئولیت را به شخص دیگری واگذار کنید، اما بنده به خاطر تجربه‌ای که آنان داشتند و می‌دانستم آنان در این شرایط حساس باید کار را به دست گیرند، از آنان خواستم که بمانند.

وی تأکید کرد: اما امروز دیگر شرایط کشور تغییر کرده و معتقدم نه در دولت بلکه کلاً سن مدیریت در کشور باید کاهش یابد، به سازمان اداری و استخدامی کشور هم چند ماه قبل دستور دادم در این زمینه کار کند، برای اینکه بتوانیم سن مدیریت در کشور را 5 سال کاهش دهیم.

رئیس‌جمهور متذکر شد: طرحی برای استخدام جوانان نخبه در همه وزارتخانه‌ها در سطح کشور به عنوان مشاورین وزرا مشخص کردیم تا در آینده مسئولیت را بر عهده بگیرند و روز گذشته در اولین جلسه هیأت دولت پس از برگزاری انتخابات به همه وزرا و معاونان 2 توصیه کردم، یکی به کار گرفتن جوانان و دیگری به کار گرفتن بانوان،

روحانی همچنین گفت: این 2 مورد توصیه اصلی بنده در هیأت دولت بود و امیدوارم با نیروی جوان و فعال و با حضور همه ملت در سراسر کشور بتوانیم هم دولت کارآمدتر و هم حرکت پرشتاب‌تری به سمت اهداف ملی‌مان داشته باشیم و همانطور که گفتم امیدواریم در دولت آینده کم‌اشتباه‌تر هم باشیم.

اشتغال مهمترین مسئله جوانان است

رئیس جمهور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه برنامه‌ای برای رفع مشکلات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی قشر جوان دارید، تصریح کرد: مسئله جوانان بسیار مهم است و عمدتا جوانان بودند که در سراسر کشور شور انتخابات را آفریدند البته همه مردم سهیم بودند که می‌توان در این مورد اشاره به آن پیر مد و بانوی قد خمیده، آن که با ویلچر آمد و آنهایی که ساعت‌ها در صف ماندند و ما هر چقدر به این مردم خدمت کنیم، کم است.

رئیس قوه مجریه با تاکید بر اینکه ما مردمی بزرگ و دارای افکار و آرمان‌های بلند و امیدواریم بتوانیم پیرو راه مردم و جوانان باشیم، افزود: اشتغال یکی از مهمترین مسائل جوانان ما به ویژه جوانان تحصیل کرده است که حل آن یکی از طرح‌های ما در 100 روز اول یا شاید هم قبل از 100 روز اول است و در زمینه کارورزی هم اقداماتی را حتما انجام می‌دهیم.

وی با بیان اینکه ما چند طرح داریم که همه آنها را یا قبل از 100 روز اول یا داخل 100 روز اول آغاز خواهیم کرد،‌ گفت: امیدواریم بتوانیم حرکت خوبی در زمینه اشتغال جوانان به وجود آوریم .

روحانی با اشاره به اینکه بنده به هر استانی که در این اواخر سفر کردم استاندارها وضعیت اشتغال استان خود را تشریح کردند، خاطر نشان کرد: مهم است که در همه استانها و بخش‌های تولیدی اشتغال را افزوده کنیم و بتوانیم به هدف برنامه که 955 هزار شغل است، دست یابیم. البته جوانان ما مسائل و مشکلاتی چون مسکن، ازدواج، آزادی‌های اجتماعی و مسائل فرهنگی‌ام دارند و تلاش ما این است که به خواست ملت و جوانان برسیم.

نسبت به حقوق تک تک شهروندان مسئولم

روحانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا برای یک بار شفاف در مورد حصر صحبت نمی کنید، گفت: کشور دارای چارچوب، قانون و مقررات است. ما باید به دنبال اجرای قوانین باشیم. قوه مجریه، قضائیه و مقننه مسئولیت هایی دارند، ما در چارچوب قانون اساسی عمل می کنیم.

رئیس جمهور تاکید کرد: من نسبت به حقوق تک تک شهروندان مسئولم، هر جا احساس کنم حقوق ایرانیان چه در داخل و چه درخارج از کشور ضایع شده در حد توانم عمل می کنم؛ از طریق نامه به قوه قضائیه و یا جلسه با سران قوا.

وی ادامه داد: یکی از اهداف دولت دوازدهم اجرای حقوق شهروندی است و در این زمینه حقوق همه مردم برای ما ارزشمند است.

روحانی در پاسخ به سوالی در خصوص هجمه های گسترده ای که به آموزش و پرورش در ایام انتخابات در خصوص سند ۲۰۳۰ شد، گفت: در مورد سند ۲۰۳۰ وزرای علوم، آموزش و پرورش و امور خارجه نامه ای به رهبر انقلاب نوشته اند و توضیح دادند که جمهوری اسلامی تحفظ خود را حفظ کرده و گفته اگر موردی در این سند برخلاف ارزش های ملی و اسلامی ما باشد، عمل نخواهیم کرد.

رئیس جمهور ادامه داد: علی الظاهر گزارش هایی به رهبری دادندکه ایشان را نگران کردند، الان هم به ملت ایران اطمینان می دهم آنچه از اسناد بین المللی لازم باشد در مجلس شورای اسلامی به تصویب می رسد وگرنه بر اساس قوانین بالادستی عمل می شود.

وی با تاکید بر اینکه فرهنگ و آموزش و پرورش برای ما بسیار مهم است، اظهار داشت: بسیار متاسفم. در انتخابات هر چه به من تهمت زدند می گذرم، اما از تهمت هایی که به واسطه سند ۲۰۳۰ به آموزش و پرورش زدند نمی گذرنم؛ چون به معلمان ما توهین کردند. به شهرها و روستاها رفتند، در خانه های مردم اعلامیه انداختند، عده ای از طلبه های جوان را تحریک کردند، بلندگو دستشان دادند که تبلیغ کنند «وا اسلاما». کار زشت و بدی کردند، خدا از گناهشان بگذرد، معلمان ما خودشان می دانند، من به سهم خودم نمی گذرم، وعده ما به قیامت.

امریکایی ها تحریم ها را تمدید کردند

روحانی در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه جمهوری اسلامی که پرسید شما در مناظرات انتخاباتی صحبت هایی از مذاکره برای برداشتن همه تحریم ها کردید، این در حالی است که هنوز بخش مهمی از تحریم ها و محدودیت های هسته ای از جمله محدودیت های بانکی باقی مانده که مخاطرات جدی برای سایر مبادلات اقتصادی به وجود آورده است. آیا برنامه مشخصی برای وادار کردن آمریکایی ها و طرف های مقابل برای پایبندی به برجام و برداشتن تحریم های بانکی دارید، گفت: در این باره دو مسئله وجود دارد یکی اینکه طرف مقابل ما به تعهدات خود به برجام عمل نکند و بخواهد آن را لغو کند البته ما هیچ وقت نقض کننده برجام نخواهیم بود. اما اگر 1+5 برجام را نقض کند که احتمال آن از سوی امریکا می رود و در بقیه کشورها کمتر این امکان وجود دارد؛ حتما پاسخ خواهیم داد. قبلا هم بحث کردیم و معلوم است که چه می خواهیم بکنیم. البته امریکایی ها در چند روز گذشته تحریم ها را تمدید کردند و این علی رغم شعارهایی است که در خصوص پایبندی به برجام می دهند.

وی با بیان اینکه تحریم های مربوط به مسئله هسته ای برداشته شده است، اظهارداشت: البته مسائل و مشکلاتی وجود دارد مثلا در خصوص مسائل بانکی که تنها مربوط به مسائل هسته ای نیست مشکلاتی وجود دارد که به دنبال رفع آنها هستیم؛ البته برخی از مسائل حل و فصل شده اما برخی از مسائل هنوز به آن شکلی که مطلوب ما هست درنیامده است. نسبت به بقیه تحریم ها هم گفتم اگر خواست مردم و رهبری باشد ما مذاکرات را انجام می دهیم.

دولت بحرین به مردم خودش احترام بگذارد

رئیس جمهور در پاسخ به خبرنگار روزنامه الوفاق که پرسید در چند روز گذشته شاهد رقابتی از سوی کشورهای منطقه و عربی برای تبریک به شما در پیروزی در انتخابات بودیم و بر اهمیت روابط با ایران تاکید کردیم، برنامه دولت دوازدهم برای گسترش روابط با کشورهای منطقه و حوزه خلیج فارس چیست، گفت: خواست ما روابط با همه کشورهاست، ما دوست داریم در بحرین نیز دولت بحرین به افکار عمومی و مردم خودش احترام بگذارد تا ثبات به این کشور برگردد. رفتاری که امروز عمان و کویت با ایران دارند رفتار بهتری است و به ثبات منطقه بیشتر کمک می کند. از دیگر کشورهای منطقه می خواهیم همین راه را انتخاب و ادامه دهند.

روحانی افزود: در راستای توسعه روابط با کشورهای منطقه منافع کشورمان بسیار برای ما حائز اهمیت است مثلا درخصوص عربستان قدمی که برای اعزام زائرین به حج برداشته شد، قدم خوبی برای حل مشکلات بین دو کشور بود. ما آمادگی داریم که با کشورهای همسایه و دنیای عرب و اسلام روابط بهتری داشته باشیم و امیدواریم آنها هم بدانند نزدیک تر شدن با ایران به نفع آنها و منطقه خواهد بود. البته ایران کشوری نیست که بخواهد با یک جمله تحریک شود و همه دنیا هم می دانند که منطقه بدون ایران به امنیت کامل نخواهد رسید.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها