به گزارش جام جم آنلاین، علیاکبر پورفتحالله در گفتوگو با فارس اظهار داشت: کشور ما حدود 1.5 میلیون اهداکننده خون بوده که به صورت داوطلبانه و بدون هیچ چشمداشتی نسبت به اهدای خون اقدام میکند.
وی با اشاره به اینکه 500 هزار نفر نیز سالانه حداقل دو بار خون اهدا کرده و در واقع اهداکننده مستمر هستند، گفت: هرم سنی این اهداکنندگان زمانی که بررسی میشود مشخص شده که اکثر این اهداکنندگان در واقع همان سرمایههای دوران جنگ تحمیلی هستند.
مدیرعامل سازمان انتقال خون ادامه داد: البته ما نظرمان به سمتی بوده که اهداکنندگان مستمر را به سمت جوانترها پیش ببریم و در این زمینه متولدین سال 73 به بعد بیشتر حائز اهمیت هستند چرا که این افراد از بدو تولد واکسن هپاتیت B را دریافت کرده و در واقع این جمعیت عاری از هپاتیت B هستند.
پورفتحالله اضافه کرد: سال گذشته یک میلیون پلاسمای اهداکنندگان خون به داروهای فاکتور 8، 9 و ... با استفاده از پالایشگاه بینالمللی تبدیل شدند و در واقع براساس مطالعات بینالمللی مشخص شد خونهای ایران از لحاظ میزان شروع HIV، هپاتیت B و C برابر اروپا و کمتر از آمریکا است.
وی تاکید کرد: براساس این بررسیها ایران یکی از سالمترین خونهای جهان را داشته و این در حالی است که در کشورها منطقه یکی از بزرگترین مشکلات این است که اهداکننده خون ندارند و سلامت خون آنها نیز به اندازه خونهای کشور نیست.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: