به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، جعفر سبحانی با بیان اینکه این تعداد از مشمولان ظرف 18 روز شماره شبای حساب های بانکی را برای دریافت سود سهام به این سازمان ارائه کرده اند، گفت: مشمولان پس از ثبت اطلاعات خود باید 15 روز بعد از آن بار دیگر به سامانه مراجعه کنند تا اگر مشکلی وجود نداشت، اطلاعیه سازمان خصوصی سازی برای آنها ارسال شود.
وی با تشریح جزئیات جلسه اخیر ستاد ساماندهی سهام عدالت در سازمان خصوصی سازی، ادامه داد: اگر شماره شبای بانکی وارد شده مربوط به فرد مشمول نباشد و یا مربوط به حسابی باشد که به هر دلیلی در شبکه بانکی مسدود شده باشد یا فعال نباشد، از طریق سامانه سهام عدالت یا ارسال پیامک به فرد اعلام می شود.
سبحانی با تاکید بر اینکه برای دریافت سود سهام عدالت، وارد کردن شماره شبای حساب مشمول در سامانه الزامی است، اظهار داشت: در جلسه ستاد ساماندهی سهام عدالت که عصر روز شنبه( دیروز) برگزار شد، همکاری نامناسب برخی بانک ها و موسسات اعتباری با طرح ساماندهی سهام عدالت به عنوان یکی از مهم ترین طرح های اقتصاد مقاومتی مطرح و بحث شد.
وی تاکید کرد: در این جلسه مقرر شد در نامه ای به بانک های عامل دارای تعامل ضعیف با سامانه سهام عدالت، اخطار داده و از آنها درخواست همکاری مناسب تر شود.
مشاور رئیس سازمان خصوصی سازی تاکید کرد: بانک هایی که تعامل مطلوب با سهام عدالت نداشته باشند، در صورت تداوم همکاری نکردن مناسب، به مردم معرفی می شوند.
پرداخت سود در نیمه دوم سال
مشاور رئیس سازمان خصوصی سازی تاکید کرد: مشمولان سهام عدالت تا پایان شهریور ماه فرصت دارند شماره شبای خود را به این سامانه وارد کنند و واریز سود سهام نیز به اوایل نیمه دوم سال موکول شده است.
سبحانی یادآور شد: از آنجا که مجامع عمومی شرکت ها تیر ماه برگزار می شود، باید منتظر بود تا میزان سود شرکت های تحت پوشش سهام عدالت در سال 1395 مشخص شود تا بر اساس آن میزان سود هر مشمول مشخص و به شماره حساب اعلام شده واریز شود و بنابراین نمی توان زودتر از نیمه دوم سال 96 سود سهام پرداخت کرد.
وی تاکید کرد: حداکثر مشمولان دریافت سود سهام عدالت 47 میلیون و 200 هزار نفر هستند، زیرا از 49 میلیون و 200 هزار نفری که در طرح سهام عدالت حضور داشتند، حدود 2 میلیون نفر را متوفیان تشکیل می دهند که در آینده درباره نحوه واریز سود این دسته از مشمولان اطلاع رسانی می شود.
سبحانی اظهار داشت: از 17 اسفند پارسال تا 16 اردیبهشت جاری ۳۱ میلیون و ۶۰۰هزار مشمول برای دریافت صورت حساب به سامانه مراجعه کرده اند که حدود 70 درصد مشمولان را تشکیل می دهند.
وی درباره اینکه چه تعداد از مشمولان درخواست پرداخت سهم واریزی خود را برای آزاد کردن سهام داشته اند؛ گفت: در این زمینه عدد دقیقی وجود ندارد زیرا برخی درخواست صورتحساب می کنند اما تا زمان واریز مبلغ مورد نظر ممکن است تعلل کنند.
مشاور رئیس سازمان خصوصی سازی گفت: در ضوابط قبلی مقرر شده بود که افراد در دو نوبت قبل و بعد از نوروز 96 بتوانند سهم خود را به حساب سازمان خصوصی سازی واریز کنند که محدودیت هایی را به لحاظ میزان پرداخت برای افراد بوجود می آورد.
سبحانی ادامه داد: در اصلاحات نرم افزاری صورت گرفته، افراد می توانند هر ماه بخشی از سهم خود را واریز کنند تا سهام آنها آزاد شود.
مرحله دوم ساماندهی سهام عدالت و مکمل مرحله نخست سی ام فروردین ماه سال جاری آغاز شد و براساس آن مشمولان می توانستند با مراجعه به سامانه به آدرس www.samanese.ir به اعلام شماره شبای 24 رقمی حساب بانکی خود همراه با IR اولیه بپردازند.
مشمولان می توانند با مراجعه به شعب بانک های عامل، استفاده از دستگاه های خودپرداز بانکی یا استفاده از اینترنت بانک و تلفن بانک به دریافت شماره شبای حساب های خود بپردازند.
همه بانک های دولتی و خصوصی و همچنین سه موسسه مالی و اعتباری «کوثر»، «ملل» (عسگریه سابق) و «توسعه» که متصل به شبکه شتاب بوده و مورد تایید بانک مرکزی هستند، برای اعلام شماره شبای حساب های مشمولان آماده خدمات رسانی اند.
براساس آمار برای بیش از 47 میلیون نفر مشمول سهام عدالت، به همین تعداد نیز باید شماره شبا دریافت شود.
10 سال مهلت قانونی برای اینکه از محل سود سهام عدالت، بدهی مشمولان بابت خرید سهام پرداخت شود، به پایان رسیده و برای هر فرد 10 میلیون ریال (یک میلیون تومان) سهم در مدت 10 سال( بین سال های 1385 تا 1394 ) اختصاص یافته است.
در این 10 سال، از محل سود سهام عدالت مقداری سود به خزانه واریز شده و هم اکنون با پایان مهلت 10 ساله، سهام قابل واگذاری است.
سازمان خصوصی سازی تا شهریور ماه سال جاری مهلت در نظر گرفته است تا مشمولانی که مانده ای دارند و همه 10 میلیون ریال(یک میلیون تومان) سهام برایشان آزاد نشده، به واریز باقی مانده سهم برای مالکیت کامل آن اقدام کنند؛ موضوعی که اختیاری بوده و هیچ اجباری به واریز بدهی نیست.
سامانه ساماندهی سهام عدالت هفدهم اسفند ماه 1395 با حضور «اسحاق جهانگیری» معاون اول رئیس جمهوی و «علی طیب نیا» وزیر امور اقتصادی و دارایی، در سالن اجلاس سران رونمایی شد.
هدف عمده توزیع سهام عدالت، بهینه کردن توزیع درآمد در کشور و مشارکت دادن همه مردم در اداره امور اقتصادی کشور است و با بکارگیری راهکارهای خاص خود به تعدیل اقتصادی می پردازد.
اهداف این طرح، مشارکت مردم در آبادانی کشور، رشد و توسعه اقتصادی، فقرزدایی، ترویج فرهنگ سهامداری، ایجاد تعادل ثروت میان دهکهای بالا و پایین، افزایش سهم بخش تعاون، اتکای خانوارهای نیازمند به خودشان، قطع دست مفسدان اقتصادی، تسریع روند خصوصی سازی از طریق واگذاری گسترده سهام شرکت های دولتی، تفکیک مناسب تر وظایف حاکمیتی و بنگاه داری، سازماندهی کاراتر بنگاه های دولتی و کارآمدسازی دولت در عرصه وظایف حاکمیتی است.
مطابق مصوبه شورای عالی اصل 44 قانون اساسی سازمان خصوصی سازی موظف است با توجه به انقضای 10 ساله اقساط سهام عدالت نسبت به ارایه صورتحساب مشمولان اقدام کند و سود سهام را به اندازه ای که به مشمولان تعلق دارد، بپردازد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد