به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا، سید تقی نوربخش در نشستی خبری با بیان اینکه مهمترین تعهد سازمان پرداخت مستمری هاست گفت: میزان و نحوه برقراری مستمری ها در قانون آمده است و میزان آن در کشور ما حدود آخرین پرداختهاست.
وی افزود: درباره نرخ افزایش حقوق ها دو ماده قانونی وجود دارد. نخست در ماده 111 آمده است که حداقلی بگیران برابر نرخ افزایش حداقل حقوق و دستمزد باید مشمول افزایش مستمری شوند. در سال 96، میزان افزایش حقوق حداقلی بگیران تا 14.5 درصد تعیین شد.
نوربخش ادامه داد: قانون دوم آنکه طبق ماده 96 افزایش مستمری باید برابر افزایش هزینه های زندگی و نرخ تورم برای سایر سطوح مستمری بگیری باشد.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی درباره نسبت افزایش مستمری ها با نرخ تورم از سال 85 تا 96 گفت: از سال 85 تا 92 نرخ افزایش مستمری زیر نرخ تورم بوده است و تنها در سال 88 بالاتر از نرخ تورم بوده است، اما از سال 92 تا کنون افزایش ها بالاتر از نرخ تورم بوده است.
وی افزود: نرخ افزایش مستمری در دولت یازدهم بالای81 درصد بوده که 25 درصد بالاتر از نرخ تورم بوده است. راهبرد ما همواره افزایش حقوق مستمری بگیران بیش از نرخ تورم و بیش از نرخ شاغلان بوده است.
وی ادامه داد: برای سال جاری رشد 12.5 درصدی حقوق برای سایر سطوح مصوب شد که آن هم بالاتر از نرخ افزایش حقوق شاغلان و 5 درصد بالاتر از نرخ تورم است.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه حقوق افرادی که زیر یک میلیون و 100 هزار تومان است را به یک میلیون و 100 هزار تومان می رسانیم عنوان کرد: تفاوت ما با صندوق بازنشستگی این است که در کنار اصل حقوق در 5 آیتم، «کمک هزینه» می پردازیم که میزان رشد آن هم در دولت یازدهم بیش از دولت قبل است.
نوربخش ادامه داد: کمک هزینه عائله مندی برای سال 96، 42 هزار تومان، همسر متکفل فرزند 19 هزار و 598 تومان، اولاد 12 هزار و 156 تومان، معیشت مستمری بگیران 43 هزار تومان و حق مسکن 18500 تومان است. اگر میزان افزایش این 5 آیتم را هم درنظر بگیریم می توان گفت که سقف دریافتی حداقلی بگیران تا 22.5 درصد رشد پیدا مییابد.
وی با اشاره به اینکه طبق قانون میتوانیم در قالب ماده 96 و 111 افزایش حقوق داشته باشیم گفت: بار مالی مابهالتفاوت به وجود آمده را دولت تعهد کرده است بپردازد.
وی درباره زمان اعمال افزایش حقوق ها گفت: از اردیبهشت ماه افزایش حقوق ها اعمال می شود. ماده 96 باید در هیات وزیران تصویب می شد که زمانبر بود و مراحلی داشت و معمولا هر سال تا اردیبهشت طول می کشد. اکنون مصوبه ابلاغ شده و تعهداتمان را می پردازیم و مابهالتفاوت فروردین ماه در خرداد ماه واریز خواهد شد.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی تاکید کرد: از اینکه نمی توانیم علی رغم افزایش ها معیشت مستمری بگیران را به حد کفایت بهبود دهیم عذرخواهی می کنیم اما این امر نشان دهنده گام های بلند دکتر روحانی برای بهبود معیشت مستمری بگیران است.
نوربخش درباره افرادی که کمتر از 30 روز حقوق دریافت می کنند گفت: اینکه اگر شخصی کمتر از 30 روز حق بیمه پرداخته و بازنشسته شده است را مشمول افزایش حقوق مانند حداقلی بگیران کنیم از عدالت به دور است اما با این حال حقوق افراد بازنشسته با 10 روز حقوق هم امسال 14.5 درصد افزایش پیدا می کند.
برای مشاهده سوابق بیمه با موبایل کلیک کنید.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد