دکتر احمد جمالیزاده با بیان این که در ایران، افزایش امید به زندگی در پنج دهه اخیر سبب افزایش مداوم نسبت سالمندان شده است، در گفتوگو با ایسنا افزود: در سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال 1390 درصد سالمندان بالاتر از 60 سال به حدود 26/8 درصد در کل جمعیت کشور رسید و تخمین زده شده،این میزان تا سال 2050 میلادی به حدود 26 درصد کل جمعیت کشور افزایش یابد.
جمالیزاده ادامه داد: به منظور تامین مولفههای سالمندی موفق و سالم، برخی کشورها مانند فرانسه، انگلیس، استرالیا، چین و هندوستان اقدام به تأسیس دانشگاهی با عنوان دانشگاه نسل سوم (U3A)، به عنوان مجموعه آموزشی سالمندان کردهاند.
این مسئول افزود: هدف از تأسیس این دانشگاه این بود که سالمندان تشویق شوند تا در زمان بازنشستگی فعال وکارا باقی بمانند و یادگیری را ادامه دهند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان با بیان این که در ایران برای اولین بار در سال 1391 دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اقدام به راهاندازی دانشگاه نسل سوم کرد، افزود: با توجه به تجربه موفق برخی کشورها و همچنین دانشگاه زاهدان در این زمینه و با توجه به کمرنگ بودن نقش سالمندان در فعالیتهای اجتماعی، معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان تصمیم گرفت تا دانشگاه ویژه نسل سوم (سالمندان) را در شهرستان رفسنجان طراحی و اجرا کند.
جمالیزاده اضافه کرد: در این دانشگاه از تمام افراد بالای 50 سال با حداقل مدرک دیپلم نامنویسی شده و در هر دوره که حدوداً هشت هفته طول میکشد تعداد 30 تا 35 نفر پذیرش میشوند و براساس واحدهای از پیش تعیین شده (تئوری و عملی) آموزش میبینند و به آنان گواهی داده خواهد شد.
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد