به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا، یک منبع امنیتی به خبرگزاری اینترفکس گفت: بمبی که موجب انفجار شد را جوانی ۲۳ ساله کار گذاشته بود. براساس تصاویر دوربینها او چهره ساکنان آسیای میانه را داشته است.
به گفته این منبع، او تنها بوده و یک بمب را داخل کپسول آتشنشانی در ایستگاه مترو "پلوشاد واستاناولنیه" کار گذاشته بود که عمل نکرد و نیروهای امنیتی بلافاصله آن را کشف و خنثی کردند.
این منبع افزود: این فرد مظنون بعد از گذاشتن بمب سوار قطار مترو شده و بمبی که حمل میکرده در جریان حرکت قطار بین دو ایستگاه منفجر شد.
اینترفکس امروز نیز گزارش داد، ایستگاه متروی سن پترزبورگ بار دیگر از سوی خدمات امور فوقالعاده روسیه بسته شد. این اقدام بعد از هشداری مبنی بر وجود بمب در این ایستگاه بوده است.
عملیات پلیس روسیه نیز برای بازداشت دو مظنون در جریان است.
سیستمهای امنیتی قرقیزستان امروز (سهشنبه) تایید کردند، مظنون انفجار یکی از شهروندان این کشور بوده است.
رخات سلیمانف، سخنگوی سازمان امنیتی قرقیزستان اظهار داشت: نام مظنون احتمالی "اکبرجان جلیلف" از شهر "اُش" قرقیزستان و متولد ۱۹۹۵ است که شهروندی روسیه را داشته و دانشجو بوده است.
به گزارش اینترفکس، مظنون شناسایی شده اما گزارشهای ضد و نقیضی در مورد انتحاری بودن حمله وجود دارد. گفته شده این ظن وجود دارد که او با افراطگراهای تندرو در ارتباط باشد.
در این راستا مقامات امنیتی روسیه گفتند، عامل حمله تروریستی متروی سنپترزبورگ با افراد مسلح در سوریه در ارتباط بوده است.
ابتدا تصویری از فردی که ریش داشته و کلاه سیاه بر سر داشت، به عنوان مظنون احتمالی بمبگذاری منتشر شد اما فرد در تصویر خود را تسلیم پلیس کرده و اعلام کرد که بی گناه است و عکسش بی دلیل به عنوان مظنون منتشر شده است.
تصویر فردی که خود را تسلیم پلیس کرده است
بعدا عکس دیگری منتشر شد که مظنون بمبگذاری را فرد زیر نشان میداد:
همچنین گفته شده فرد مظنون دانشجوی دانشگاه قزاقستان بوده که وزارت خارجه این کشور در این باره گفته است، هنوز زود است در این باره صحبت کرد که فرد مظنون از دانشجویان دانشگاه قزاقستان باشد.
سخنگوی وزارت خارجه قزاقستان گفت: صحبت درباره دست داشتن شهروند قزاقستانی در این انفجار زود است.
این سخنگو افزود: شهروند قزاقستانی که نامش ذکر شده تاکنون در بین قربانیان شناسایی شده، نیست اما تصاویر منتشر شده از جوان مظنون در رسانهها متعلق به آرشیف نیست.
نور غالی بیلیزبیکف، معاون رئیس کمیته امنیت ملی قزاقستان نیز گفت: اخبار مبنی بر این که مکسیم آریشف شهروند قزاقستانی در انفجار متروی سن پترزبورگ دست داشته باشد، عاری از صحت است.
قبلا رسانهها اخباری را منتشر کردند مبنی بر اینکه نوع زخمهای روی بدن شهروند کشته شده در این انفجار اشاره به این دارد که او کانون انفجار بوده و این مساله فرضیه اینکه او عامل انتحاری باشد را پررنگ کرد.
همچنین به همراه او پاسپورت و کارت دانشجویی کشف شده است.
خبرگزاری نووستی به نقل از یک منبع در سازمانهای امنیتی روسیه گزارش داد، کانون انفجار روی جسد یک شهروند از آسیای میانه کشف شده اما هنوز زود است که گفته شود او عامل انتحاری است.
در همین حال مسئولان، سابق بر این گفته بودند تعداد کشتهها ۱۰ تن است اما کمیته مبارزه با تروریسم که یک آژانس دولتی است، اعلام کرد، ۱۱ تن در این انفجار کشته شدند اما بر اساس تازهترین گزارشها وزارت بهداشت روسیه اعلام کرد تعداد کشتهها به ۱۴ تن رسیده است.
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه که در زمان انفجار در سن پترزبورگ حضور داشت در محل انفجار حاضر شد.
پوتین در جریان بازدید خود که عصر دوشنبه انجام داد هیچ اظهارنظری نکرد و تنها به گذاشتن گل سرخ در ورودی مترو به منظور گرامیداشت یاد قربانیان انفجار اکتفا کرد.
وی اظهار داشت: گزارشی را از رئیس ستاد امنیت فدرال درباره انفجار دریافت کرده است و هنوز زود است درباره علت انفجار صحبت کرد.
پوتین تصریح کرد: نیروهای امنیتی تمامی احتمالات را بررسی میکنند از جمله احتمال تروریستی بودن حادثه را. تیم تحقیقات به زودی علت انفجار را اعلام خواهد کرد.
وی به خانوادههای قربانیان انفجار تسلیت گفت و متعهد شد به زخمی شدگان حادثه کمک لازم را بکند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر