به گزارش جام جم آنلاین کنفرانس بین المللی حمایت از انتفاضه فلسطین در سالن اجلاس سران در تهران در حالی از دقایقی پیش آغاز به کار کرد که 700 میهمان از 80 کشور در این اجلاس حضور دارند که شامل روسای پارلمانی، نواب رئیس، روسای کمیسیون ها و شخصیت های برجسته مقاومت و مبارزه در آن است.
ریاست این دوره از کنفرانس برعهده علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی است. این کنفرانس در سالن اجلاس سران در حال برگزاری است.
حضرت آیت الله خامنه ای صبح سه شنبه پس از ورود به محل سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی مورد استقبال سران سه قوه قرار گرفتند و سپس با حضور در محل یادمان شهدای انتفاضه به شهدای راه آزادی قدس ادای احترام کردند.
قرار است رهبر معظم انقلاب اسلامی تا دقایقی دیگر با سخنان خود ششمین کنفرانس حمایت از انتفاضه فلسطین را افتتاح کنند.
در این اجلاس روسای قوای سه گانه، وزرای دولت، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، فرماندهان گروه های جهادی و مقاومت نیز حضور دارند.
همچنین رییس، نواب رییس، روسای کمیسیون های امنیت ملی و سیاست خارجی، تعدادی از اعضا و نمایندگان مجالس مختلف به همراه فرماندهان گروه های جهادی اسلامی، فلسطینی و نمایندگان آنها، حضور دارند.
شعار ششمین کنفرانس بین المللی حمایت از انتفاضه مردم فلسطین 'همه باهم در حمایت از فلسطین' است.
* کنفرانس بین المللی حمایت از انتفاضه فلسطین با پخش سرود مقدس جمهوری اسلامی ایران رسما آغاز به کار کرد. سپس یکی از حاضران با صدای بلند به تمجید از سیاست های ضد صهیونیستی ایران پرداخت.
* قاری مراسم افتتاحیه کریم منصوری بود.
*علی لاریجانی رئیس مجلس بعد از قرائت قرآن به میهمانان خیر مقدم گفت.
* رهبر انقلاب پش از آغاز سخنرانی شان در کنفرانس فلسطین فرمودند: چون امروز سالروز شهادت مالکوم ایکس رهبر آمریکاست. از حضار محترم تقاضا میکنم...
*قصه پُرغصّه فلسطین و اندوه جانکاه مظلومیّت این ملّت صبور، بردبار و مقاوم، حقیقتاً هر انسان آزادیخواه و حقطلب و عدالتجو را میآزارد و درد و رنجی انبوه بر دل مینشاند.
*تاریخ فلسطین و اشغال ظالمانهی آن و آواره کردن میلیونها انسان و مقاومت دلیرانهی این ملّت قهرمان، پُر فرازونشیب است.
*کاوشی هوشمندانه در تاریخ نشان میدهد که در هیچ برههای از تاریخ، هیچیک از ملّتهای جهان با چنین رنج و اندوه و اقدامی ظالمانه مواجه نبودهاند.
*امّا این نیز یکی از صفحات ناپاک تاریخ است که همچون دیگر صفحات آلوده، با اذن خدای متعال و یاری او بسته خواهد شد؛ چه آنکه: إِنَّ الْبَاطِلَکانَ زَهُوقًا. وَ قال: اَنَّ الاَرضَ یَرِثُها عِبَادِیَ الصَّلِحُون.
*هرگز نباید از اهمّیّت حمایت سیاسی از مردم فلسطین غافل بود که در جهان امروز از اولویّت ویژهای برخوردار است.
*ملّتهای مسلمان و آزادیخواه با هر سلیقه و روش، میتوانند در یک هدف گرد هم آیند و آن فلسطین و ضرورت تلاش برای آزادی آن است.
*با پدیدار شدن نشانههای افول رژیم صهیونیستی و ضعفی که بر متّحدان اصلی آن بویژه ایالات متّحدهی آمریکا حاکم شده است، مشاهده میشود که اندک اندک، فضای جهانی نیز به سمت مقابله با اقدامات خصمانه و غیر قانونی و غیر انسانی رژیم صهیونیستی میل میکند، البتّه هنوز جامعهی جهانی و کشورهای منطقه نتوانستهاند به مسئولیّت خود در برابر این مسئلهی انسانی عمل کنند
*این روزها مشاهده میکنیم که از سوی مراکز معلومالحال، «مقاومت»، مورد هجوم و یا «انتفاضه»، مورد سؤال قرار میگیرد.
*ادّعای آنان این است که مقاومت در پی چند دهه از عمر خود، هنوز نتوانسته است آزادی فلسطین را محقّق سازد؛ پس این روش نیازمند بازنگری است!
در پاسخ باید گفت: درست است که مقاومت هنوز نتوانسته به هدف غائی خود یعنی آزادی کلِّ فلسطین دست یابد، لیکن مقاومت توانسته است مسئلهی فلسطین را زنده نگه دارد. باید دید اگر مقاومت نبود، اینک در چه شرایطی به سر میبردیم؟ مهمترین دستاورد مقاومت، ایجاد مانع اساسی در برابر پروژههای صهیونیستی است.
*موفّقیّت مقاومت، در تحمیل یک جنگ فرسایشی به دشمن است، یعنی توانسته برنامهی اصلی رژیم صهیونیستی را که سیطره بر کلِّ منطقه بود، به شکست بکشاند.
*مقاومتهای پیدرپی غزّه، که اینک به قلعهی شکستناپذیر مقاومت مبدّل شده است، در طی چند جنگ پیاپی نشان داد که این رژیم، ضعیفتر از آن است که در مقابل ارادهی یک ملّت، توان ایستادگی داشته باشد.
*قهرمان اصلی جنگهای غزّه، ملّت سلحشور و مقاومی است که باوجود تحمّل چندین سال محاصرهی اقتصادی، امّا با اتّکاء به قدرت ایمان، همچنان از این قلعه دفاع میکند.
*جای آن دارد که از همهی گروههای مقاومت فلسطین، سرایا القدس از جنبش جهاد اسلامی، کتائب عزّالدّین قسّام از حماس، کتائب شهداء الاقصی از فتح و کتائب ابوعلی مصطفی از جبههی خلق برای آزادی فلسطین که نقش ارزشمندی در این جنگها داشتند، تقدیر به عمل آید.
*مقاومت فلسطین نیز باید با عبرتگیری از گذشتهی خود به این نکتهی مهم توجّه داشته باشد که «مقاومت» و «فلسطین»، ارزشمندتر و والاتر از آن است که در اختلافات میان کشورهای اسلامی و عربی و یا اختلافات داخلی کشورها و یا اختلافات قومی و مذهبی درگیر شود.
*فلسطینیان، بخصوص گروههای مقاومت باید قدر جایگاه ارزشمند خود را بدانند و به این اختلافات ورود نکنند.
*موضع ما نسبت به مقاومت یک موضع اصولی است و ربطی به گروه خاصّی ندارد. هر گروهی که در این مسیر استوار باشد، با او همراه هستیم و هر گروهی که از این مسیر خارج شود، از ما دور شده است.
*عمق رابطهی ما با گروههای مقاومت اسلامی فقط به میزان پایبندی آنان به اصل مقاومت مرتبط است
*مقاومت، این روزها با توطئهی دیگری نیز دست به گریبان است و آن تلاش دوستنمایانی است که میکوشند مقاومت و انتفاضهی مردم فلسطین را از مسیر خود منحرف ساخته و آن را هزینهی معاملات سرّی خود با دشمنان ملّت فلسطین بنمایند.
*مقاومت هوشمندتر از آن است که در این دام فروافتد؛ بویژه آنکه ملّت فلسطین رهبر حقیقی مبارزات و مقاومت است و تجارب گذشته نشان میدهد که این ملّت با درک دقیق از شرایط، مانع از اینگونه انحرافات میشود و اگر خدای ناکرده، جریانی از جریانهای مقاومت در این دام فروافتد، این ملّت همچون گذشته میتواند نیاز خود را بازتولید کند.
*اگر گروهی پرچم مقاومت را بر زمین بگذارد، یقیناً گروهی دیگر از دل ملّت فلسطین برمیآید و آن پرچم را در دست خواهد گرفت.
- پس از پایان سخنرانی رهبر انقلاب ایشان در مسیر خروج از سالن با ابراز احساسات حضار مواجه شدند و دقایقی طولانی با آنان به گفت و گو پرداختند، در این میان همان فردی که پیش از سخنرانی رهبری از ایران به زبان عربی با صدای بلند تجلیل کرده بود خود را به رهبری رساند و چفیه ایشان را به یادگار گرفت.
- یکی از نمایندگان گروه های مقاومت فلسطینی پس از اینکه چفیه رهبری را به یادگار گرفتند، چفیه فلسطینی خود را به روی دوش رهبری انداخت.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد