در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین و به نقل از تسنیم، اظهارات روز گذشته محمدرضا نعمتزاده وزیر صنعت، معدن و تجارت در بیست و یکمین جلسه هیأت نمایندگان اتاق ایران مبنی بر اینکه وجود 4 گورخر در منطقه بهرام گور نباید مانع معدنکاوی در این منطقه شود، انتقادات بسیاری را در میان فعالان و مسئولان محیط زیست به همراه داشت که نامه سرگشاده عباس میرزاکریمی رئیس اداره و فرمانده یگان حفاظت محیط زیست شهرستان دماوند خطاب به وزیر دولتی که خود را محیط زیستی مینامد یکی از آنهاست.
در این نامه، وزیر صنعت، معدن و تجارت دعوت به حضور در «طرح ملی ساعتی با محیط بان» شده است. طرحی که همزمان با آغاز سال تحصیلی 96-95، با هدف ارتقای سطح آگاهیهای محیط زیستی دانشآموزان و آشنایی با وظایف محیط بانی و مناطق حفاظت شده در استانهای مختلف کشور به اجرا در آمده است.
متن این نامه به شرح ذیل است:
باسمه تعالی
"نامه سرگشاده"
مورخه ٩٥/١١/٢٤
به جناب آقای مهندس نعمت زاده وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت
از: محیط بان دماوند
موضوع: درخواست اجرای «طرح ساعتی با محیط بان» در وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت
با سلام
احتراماً اظهارات جنابعالی را در اخبار 20:30 در خصوص لزوم معدنکاوی در منطقه بهرام گور و تکثیر و پرورش گورخر ایرانی توسط معدنکاران مشاهده کردم!!
با عنایت به اینکه سازمان حفاظت محیط زیست این روزها در مدارس ابتدائی به طور جدی در حال اجرای «طرح ساعتی با محیط بان» به منظور ارتقاء فرهنگ و دانش محیط زیستی دانشآموزان است متاسفانه پس از مصاحبه جنابعالی متوجه شدم که ما در سازمان حفاظت محیط زیست چقدر از قافله اطلاع رسانی و فرهنگ سازی محیط زیست در جامعه عقب هستیم! چرا که انتظار نمیرفت پس از فرمایش مقام معظم رهبری در اسفند ماه ١٣٩٣ و ابلاغ سیاست های کلی نظام در خصوص حفظ محیط زیست شاهد چنین مصاحبه ای باشیم!!
لذا استدعا دارم دستور فرمایید «طرح ساعتی با محیط بان» در آن وزارتخانه نیز با حضور حضرتعالی به اجرا درآید!! در غیر این صورت بعید نیست که اینجانب نیز عن قریب، در خصوص افزایش تولید و البته ارتقاء کیفیت خودرو مصاحبهای مشابه داشته باشم، و یا در صورت اقدام آن وزارتخانه نسبت به تکثیر گورخر، من هم نسبت به ساخت خودرو اقدام نمایم؛ البته از نوع با کیفیت!
با احترام،
عباس میرزاکریمی
محیط بان دماوند
محمدرضا نعمتزاده وزیر صنعت، معدن و تجارت روز گذشته در بیست و یکمین جلسه هیأت نمایندگان اتاق ایران با بیان اینکه در هیچ جای دنیا این گونه نیست که فعالیت معدنی به خاطر حفاظت از محیط زیست انجام نشود گفت: یکی از مناطقی که از نظر آهن و مس ارزشمند است منطقه بهرام گور است که سازمان حفاظت محیط زیست روی آن دست گذاشته و اجاره معدنکاوی نمیدهد. من خودم رفتم و آنجا را دیدم. یک بیابان است که حالا در گوشهای 4 تا گورخر هم هست. میگوییم اینجا را بدهید به معدنکار. معدنکار، گورخرها را هم تکثیر میکند تا جایی که کشور پر از گورخر شود. اما سازمان حفاظت محیط زیست مخالفت میکند و میگوید بخش خصوصی گورخرهای ما را از بین میبرد.
گفتنی است منطقه حفاظتشده بهرام گور منطقهای حفاظت شده در شرق استان فارس و شمال شرقی شهرستان نیریز است که در سال 1351 خورشیدی بنیانگذاری شده و چهل هزار و هشتصد هکتار مساحت دارد.
منطقه حفاظتشده بهرام گور، زیستگاه گونههای ارزشمند جانوری دیگری مانند سیاهگوش و گربه جنگلی، کفتار، گرگ، روباه، گراز، کل و بز، قوچ و میش، جبیر، گراز، کبک، زاغ بور، هوبره، تیهو، باقرقره و انواع پرندگان شکاری است اما اهمیت ویژه این منطقه از آن رو است که یکی از دو زیستگاه بازماندگان نسلی رو به انقراض در ایران به شمار میرود: گورخر ایرانی.
گورخر ایرانی زیرگونهای از گورخر آسیایی است که به شدت در معرض خطر انقراض قرار دارد و تنها حدود 600 رأس از آن در حیات وحش باقی ماندهاست. گورخر آسیایی در گذشته از جمعیت بسیاری در خاورمیانه، آسیای میانه و چین برخوردار بود اما اکنون نسل آن در اغلب مناطق منقرض شده و از زیرگونه ایرانی تنها دو جمعیت کوچک در منطقه خارتوران شاهرود و بهرام گور استان فارس باقی ماندهاست.
میرزاکریمی همچنین با انتشار تصویر زیر در فضای مجازی، انتقاد خود را نسبت به اظهارات نعمت زاده به نمایش گذاشت.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت