
هم پرسپولیس هم استقلال و هم سپاهان به اضافه تیم ملی. محمدرضا مهدوی در همه این تیمها بازی کرده و تیم ملی هم که جای خود دارد. مهدوی با انرژی عجیب و غریب و طبع شوخ و البته چهرهای که اصلا به یک مرد ۵۷ساله نمیخورد دوساعتی مهمان مؤسسه جامجم بود.
علیرضا خانی،عضو سابق هیأت مدیره استقلال ازآن دسته مدیرانی است که سالهایسال درحوزه مالی فعالیت داشته.روزی که اوبه استقلال آمد،مأموریت اصلیاش بازکردن تمام گرههای کوری بودکه دربخش مالی این باشگاه اتفاقمیافتاد.
چهره خاطره انگیز فوتبال ایران هنوز در خانه است و هنوز جایی در این فوتبال ندارد. خودش می گوید او و هم تیمی های سابقش مستحق چنین شرایطی نیستند.
میگویند باد اگر در قله بالا بگیرد صعود ممکن نیست. در آن شیب تند طولانی، جایی میان کمپ ۴ تا قله طوفان بیداد میکند. کولاک است و مسیر پرچالش کار فنی میطلبد. در شب سرد و تیره کانچنجونگا یاد بعضی نفرات روشنت میدارد.
فرشید طالبی تعریف ساده اما هیجانانگیزی دارد: «مرد اخلاق فوتبال ایران و مدافع برتر آسیا». طالبی سال ۲۰۱۰ یکی از کاندیداهای کسب توپ طلای فوتبال آسیا بود اما این سعادت در نهایت نصیب او نشد. بعد از آن شرایط فوتبالی طالبی در حالی که میتوانست به صورت جهشوار بالا برود ظرف مدت کوتاهی متوقف شد. او در حالی که از پرسپولیس، استقلال و سپاهان پیشنهاد داشت و در حالی که میتوانست موقعیتهای دیگری در فوتبال داشته باشد با مستطیل سبز وداع کرد و برای همیشه کنار کشید. طالبی این روزها در ۴۴ سالگی کارشناس فوتبال است و هیچ چیز از نظر او پنهان نمیماند. چکیده گفتوگو با مدافع برتر سابق آسیا در ادامه میآید:
علیرضا بیرانوند هرچه بیشتر جلو میرود و هر کاری که میکند بیشتر انتقادات را بهسمت خودش جلب میکند. حضور در برنامه فوتبال برتر و صحبتهایی که این دروازهبان مطرح کرد فاز دیگری از انتقادات را علیه او بهدنبال داشت. از صحبتهای بیرانوند در برنامه پربیننده فوتبال برتر تعبیرهای فراوانی میشود. بهروز سلطانی، دروازهبان اسبق تیم ملی و پرسپولیس میتواند ساعتها درباره بیرانوند صحبت کند. ماحصل گفتوگو با این کارشناس و پیشکسوت فوتبالی به شرح زیر است.
عنوان خانمگلی جام ملتهای فوتسال زنان آسیا در این دوره به دختر کرجی و شماره ۱۴ تیم ملی ایران رسید؛ مارال ترکمان. این دختر دوبرابر بیشتر از توانش دوید تا بالاخره خودش را نشان بدهد و به همه بگوید من ستاره هستم.
بهتاش فریبا میگوید استقلال میتواند با قهرمانی در جام حذفی مرهمی بزرگ بر زخم های بزرگ هواداران در این فصل بگذارد.
اولینها همیشه فراموشنشدنیاند. اولین مدال طلا، اولین قهرمانی در یک تورنمنت بینالمللی، اولین جام قهرمانی آسیا و حالا اولین صعود به جامجهانی فوتسال زنان. تیمملی فوتسال زنان ایران اولینبار، قهرمانی در جامملتهای آسیا را سال ۲۰۱۵ با فروزان سلیمانی، تجربه کرد.
یک هفته به پایان لیگ باقی مانده و در این یک هفته استقلال تلاش های خود را برای جذب سرمربی جدید وارد فاز جدی تری خواهد کرد.
ناصر ابراهیمی در روزهایی که پا درد دارد و در دماوند به تنهایی زندگی می کند از شرایط بد این روزهای فوتبال ایران می گوید.
میگوید برای رسیدن به طلای المپیک باید از خیلی چیزها گذشت و قید لذتهای جوانی را زد. باید سخت تمرین کرد و شبهای زیادی را با درد خوابید. باید شبگردی تعطیل. باید وبگردی و حضور در فضای مجازی را کمرنگ کرد و باید قید خیلی از خوشگذرانیها را زد. و البته این را هم میگوید که آماده است برای طی این مسیر. برای ایستادن روی سکوی طلایی المپیک و برای افتخارآفرینی برای یک ملت.
در تبریز همه منتظر برگزاری بزرگترین جشن قهرمانی هستند آن هم در حالی که در اصفهان هنوز کورسوی امیدی وجود دارد. در حالی که لیگ کمکم به پایان خود نزدیک میشود ابراهیم قاسمپور میگوید همه چیز در این فصل دست ستارهها بود، ستارههایی که باعث شدند تیمی مثل تراکتور در آستانه قهرمانی لیگ برتر قرار بگیرد.
نه محافظهکار است و نه منتقد جدی اما بسیار هوشمندانه در هر دو جبهه صحبت میکند. حمید درخشان کمکم از حضور در صحنه اول فوتبال و سرمربیگری تیمهای لیگ برتری کنار رفت اما خودش میگوید هرگز از فوتبال جدا نمیشود.
انتصاب رضا رجبی به عنوان رئیس آکادمی باشگاه استقلال به مذاق خیلی ها خوش نیامد و به همین دلیل تند و تیز به رضا رجبی تاختند.
تنور لیگ دوباره داغ شد. برد پرسپولیس و سپاهان از یک سو و مساوی تیم تراکتور باعث شد تا دوباره همه چیز رنگ بوی رقابتی شدید به خود بگیرد.
فولاد سیرجان دیگر به تیمی تبدیل شده که به کمتر از قهرمانی رضایت نمیدهد. نایب قهرمانی برای این تیم بی معناست و هر جا پا میگذارد فقط و فقط قهرمانی میخواهد.
حشمت مهاجرانی را همه دوست دارند. با او اولین جامجهانی عمرمان را تجربه کردیم. در سالهای تلویزیونهای سیاه و سفید. او از قلب تاریخ فوتبال ایران میآید. سال ۱۹۷۷ و بعد ۱۹۷۸ میلادی را خیلیها نوستالژیکترین سالهای فوتبال ایران میدانند. صعود از آسیا و رسیدن به جمع بزرگان، آن هم در عصری که فقط یک تیم از قاره به جامجهانی میرسید.
«قهرمانی عبور از محدودیتهاست، چیزی که تفاوت تو را نشان میدهد.» تفاوت آدمها هم به انتخابهای آنهاست. مثلا اینکه تو در فروردین ۱۴۰۴ و در ۴۲ سالگی، با دو پایی که از زیر زانو به پروتز وصل شدهاند، بیخیال دنیا و رنجهای آن، ساعتها و روزها پیمایش کنی تا به ارتفاع ۵۳۶۴ متری کمپ اصلی اورست برسی و یک تنه مرزهای تاب و توان را جابهجا کنی.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
دکتر محمد اسحاقی، استاد دانشگاه تهران:
محمدرضا مهدوی در گفتوگو با «جامجم»: