به گزارش جام جم آنلاین از مهر، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، سالی یتس دادستانی کل کشور را که در مقام سرپرست وزارت دادگستری به سیاست های مهاجرتی وی مبنی بر ممانعت از ورود اتباع هفت کشور مسلمان معترض بود، از کار برکنار کرد.
یتس دیروز دوشنبه گفته بود که وزارت دادگستری از دستورالعمل اجرایی ترامپ که اتباع هفت کشور ایران، عراق، لیبی، یمن، سوریه، سودان و سومالی را به مدت ۹۰ روز از ورود به خاک آمریکا منع می کند، پیروی نخواهد کرد.
اما ساعاتی بعد، کاخ سفید با این استدلال که سرپیچی یتس از فرامین ترامپ، مصداق خیانت به وزارت دادگستری است، او را از کار برکنار کرد.
گفتنی است به هر حال یتس که از سوی دولت «باراک اوباما» رئیس جمهوری سابق آمریکا به سمت دادستانی کل انتخاب شده بود، باید تا چند روز آینده جایگاه خود را «جف سشنز» واگذار می کرد که در حال حاضر در انتظار تایید مجلس سنا برای عهده دار شدن مقام دادستانی کل است.
در بیانیه کاخ سفید صراحتا از یتس به عنوان یکی از منصوبین اوباما یاد می شود که در امر کنترل مرزی و ممانعت از ورود مهاجران غیر قانونی بسیار ضعیف عمل می کند.
تا زمانی که سشنز موفق به جلب رای مساعد سنا شود، «دانا بوئنته» دادستان بخش شرقی ایالت «ویرجینیا» به طور موقت عهده دار وظایف دادستانی کل آمریکا خواهد بود.
در تاریخ آمریکا موارد نادری مبنی بر سرپیچی وزارت دادگستری از فرامین اجرایی رئیس جمهور وجود دارد که یکی از آنها به سال ۱۹۷۳ و دوره «ریچارد نیکسون» رئیس جمهوری وقت آمریکا باز می گردد. در آن زمان «الیوت ریچاردسون» دادستان کل وقت، در اعتراض به اخراج یکی از دادستان هایی که مامور رسیدگی به پرونده رسوایی «واترگیت» بود، از مقام خود استعفا داد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد