اینکه روسیه با ایران ارتباط خوبی دارد یکی از دلایلش خراب بودن ارتباط این کشور با آمریکاست. حالا سوال این است که اگر روسیه ارتباطش با آمریکا خوب شود، آیا باز هم مثل گذشته با ایران خوب خواهد بود؟! این پنجاه پنجاه است.
پس این امر نمیتواند دلیلی باشد که چون روسیه با آمریکا جور است ما هم با آمریکا روابطمان بهتر خواهد شد و ترامپ نسبت به جمهوری اسلامی هم بهتر عمل خواهد کرد. در حقیقت جمهوریخواهان و دموکراتها سر و ته یک کرباس بوده و دو لبه یک قیچی هستند و در برخورد با جمهوری اسلامی ایران به صورت واحد و مشترک عمل میکنند.
این دو حزب سیاسی در آمریکا در براندازی حکومت جمهوری اسلامی هدف مشترکی دارند اما برای رسیدن به امیالشان ممکن است تاکتیک و روشهای خود را متفاوت کنند. لذا دو حزب سیاسی آمریکا راهبردهایشان غیر از اهدافی که دارند ممکن است یکی باشد.
بر این اساس شاید دونالد ترامپ کمتر از حمایت جریان سیاسی برخوردار باشد اما آقای اوباما با تلاش سرویسهای کهنهکار آمریکا حرکت میکرد، لذا این تفاوت ممکن است اگر نسنجیده و کنترلنشده باشد جایی به ضرر یا جایی به نفع ایران باشد اما آنچه مهم است اینکه ترامپ یا اوباما را نمیتوانیم تغییر دهیم فلذا مهم برای ما اصول، اهداف، ارزشها و منافع ملی کشورمان است. جمهوری اسلامی ایران باید در تحقق منافع ملی و حفاظت از منافع، سنجیده، معقول و براساس اصول حکمت، عزت و مصلحت حرکت کند. لذا با حفظ مواضع باید منتظر عملکرد آنها باشیم، بنابراین، نه آنها را تحریک میکنیم که در موضع بندازیم و نه به آنان تبریک میگوییم که اتفاق خاصی افتاده چون برخورد ما براساس منافع و متقابل خواهد بود.
همچنین ترامپ نظرش این بود که برجام را باید پاره کرد چون آمریکا در این توافق به نفع ایران حرکت کرده است، اما کارشناسانی که به ترامپ نامه دادند بیشتر گرایش به جریان اوباما دارند و معتقدند که برجام دستاورد بزرگی برای آمریکاست.
این افراد در پشت سیاهنمایی خود در مورد ایران و فعالیتهای هستهای کشور مدعی هستند که توانستهاند ایران را از ساخت سلاح هستهای بر حذر کنند . به هرحال از نظر من، برجام نه چیزی به ما داد و نه چیزی از آنها کم کرده، بلکه یک اتهام غلطی بوده که باید رفع میشد تا تحریمها برداشته شود.
درباره اظهارات ترامپ که گفته از خاورمیانه خارج می شود هم باید به مثلی اشاره کرد؛ گفتند «خوشا باغی که شغالش کند قهر»، اگر شغالها از باغ خاورمیانه خارج شوند قطعا به نفع این منطقه و کشورهای غرب آسیا است.
اگر ترامپ چنین تعقلی داشته باشد که حضورش در منطقه را کم کند و کشورهای منطقه را به حال خودشان واگذار کند هم به نفع کشورهای منطقه و هم به نفع دنیاست. امیدواریم این اتفاق بیفتد و اگر این تصمیم گرفته شود تا حضور نزدیک آمریکا در منطقه کم بشود یقینا روزنه تنفس برای ملتهای مستقل فراهمتر خواهد شد و در این میدان جمهوری اسلامی هم به عنوان یک حکومت مستقل و مقتدر که باعث ثبات، صلح و امنیت در منطقه است طبیعتا راحتتر خواهد بود.
سوریه هم یکی از کشورهای منطقه است که حضور مستقیم آمریکاییها در منطقه منجر به دلگرمی و پشتیبانی تروریستها و نیروهای معارض شده است، لذا اگر حضور نیروهای آمریکایی در منطقه کمتر شود، طبیعتا درگیریها و چالشها در منطقه کمتر خواهد شد و یقینا سوریه، عراق، لبنان، یمن، عربستان و بحرین هم از این وضعیت بهرهمند خواهند شد.
مجتبی ذالنوری، رئیس کمیته هستهای کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس
ضمیمه جام سیاست جام جم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد