در پی سفر روز گذشته دبیر شورای امنیت ملی به سوریه با هدف آنچه که هماهنگی و همکاری بین ایران –سوریه و روسیه اعلام شده، « دکتراحمد نقیب زاده» کارشناس روابط بینالملل در این باره به جام جم آنلاین گفت: نهایتا ما نه با روسیه و نه با ترکیه در یک خط قرار خواهیم گرفت. از این رو باید در جهت تقویت خود دولت سوریه گام برداشت.
وی بر ضرورت یک تعامل دراز مدت با نظام سوریه تأکید کرد و افزود: چنانچه ایران صرفا با سایر کشورها پیرامون حل بحران سوریه همسویی کند، پیشنهادات آنها(ترکیه، روسیه و...) براساس منافع خودشان تنظیم می شود و این موضوع به نفع شرایط سوریه نمی باشد .
این تحلیلگر سیاسی با اشاره بر مواضع آنکارا در منطقه و خاصه سوریه تصریح کرد: ترکیه هیچگاه ابقا بشار اسد در مسند قدرت را نپذیرفته و بارها بر کناره گیری وی از مرکز حکومت اصرار داشته است.
دکتر نقیب زاده ضمن بیان عواقب سیاسی حذف اسد از عرصه قدرت خاطر نشان کرد: رفتن وی از نهاد دولت موجب خنثی شدن تلاشها و خدمات مستشاری جمهوری اسلامی در صحنه تحولات این کشور خواهد شد.
وی از احتمال وقوع خطری تحت عنوان توافق روسیه و آمریکا سخن گفت و افزود: چنانچه مسکو به این توافق دست یابد، در نتیجه حفظ پایگاه های نظامی خود در منطقه چندان به دیگر موضوعات اهمیت نمیدهد.
این پژوهشگر حوزه علوم سیاسی پیشنهاد روز گذشته هیأت ایرانی در دیدار با مقامات سوری مبنی بر انتقال مذاکرات سوریه از آستانه قزاقستان به دمشق را مطلوب ارزیابی کرد و در ادامه عنوان داشت: ظاهرا در نشست آستانه سوریه فاقد یک نماینده بوده، لیکن در دمشق هم اسد حضور دارد و هم طرف ایرانی امکان رایزنی بیشتری داشته و از این جهت تهران برای تحقق نتایج نشست امید بیشتری خواهد داشت.
وی در رابطه با نقش سازنده ایران در مذاکرات سوریه در خصوص اینکه آیا چشم انداز مذاکرات سوریه به یک صلح پایدار ختم می شود با اشاره بر اظهارات دبیر کل حزب الله لبنان گفت: صلحی در کار نیست. همان طور که سید حسن نصرالله عنوان کرده، این جنگ هست که حرف آخر را میزند.
دکتر نقیب زاده در ادامه تصریح کرد: هیچ یک از معارضان سوری بشار اسد را بر نمیتابند و از طرفی اسد هم از قدرت کنار نخواهد رفت. بنابراین هیچگاه طرفین به آشتی نمیرسند.
وی با تأکید بر منافع متعارض آمریکا و روسیه پیرامون منطقه از کارشکنی واشنگتن خبر داد و گفت: در پی پیشروی نیروهای روسی در برابر تروریستها، آمریکا بتازگی سلاح های پیشرفته تری در اختیار اپوزیسیون گذاشته و لذا هرگونه کوتاهی در جبهه مقاومت به ضرر سوریها تمام شده، پس باید کار را در جبهه نبرد تمام کرد.
دکتر نقیب زاده در واکنش به احتمال کاهش نیروهای روسی در سوریه این اقدام را نوعی استراتژی نظامی خواند و خاطر نشان کرد: روسیه همچنان بدنبال تقویت پایگاههای خود بوده و با چنین رویکردی هرگز از خاورمیانه خداحافظی نخواهد کرد.
وی افزود: این خطر وجود دارد که ایالات متحده سهم مسکو در منطقه را به رسمیت شناخته و در پی آن بر سر سایر موضوعات منطقه و سوریه با هم به توافق برسند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد