در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین، مرتضی امیریاسفندقه دبیر علمی ششمین جشنواره بین المللی شعر انقلاب صبح امروز در نشستی رسانهای به بیان جزئیات این رویداد فرهنگی پرداخت و گفت: در طول سالهای بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، ما با موضوع و موضع بیداری اسلامی مواجه بودهایم. اما امروز اوضاع خاورمیانه به گونهایی است که تعریف شعر انقلاب را رویاروی موضوعات خاص قرار میدهد.
امیریاسفندقه خاطرنشان کرد: وقتی از عدالت و انسانیت صحبت میشود؛ محدود به ایران و تهران نیست، بلکه شعر انقلاب آن را در گستره جهانی به کار میگیرد. هر آنچه که در ایران و در کره خاکی به نام آئین معرفی شده است و منافاتی با اصول اصلی انسانیت و مبانی الهی ندارد؛ در همین حوزه قرار میگیرد. بسیاری از آئین ها به نظر مذهبی نیستند، اما ریشه در مبانی مذهبی ما دارند. به همین معنا شب یلدا، جزء آئین ما محسوب میشود و شعر درباره شب یلدا نیز شعر آئینی محسوب میشود. دین و آئین با هم توأمان است.
او درباره آمار و ارقام این دوره از جشنواره بین المللی شعر انقلاب نیز گفت: مجموعه آثار ثبت شده در این دوره جشنواره، 874 اثر از 201 شرکت کننده بود که از این تعداد آثار، 244 اثر در بخش مجموعه شعر، 599 اثر در بخش تک اثر و 31 اثر در بخش پژوهش به دبیرخانه جشنواره رسید.
این شاعر کشور با تاکید بر این که در ششمین جشنواره شعر انقلاب اشعار در دو بخش تفکیک شدند، عنوان کرد: بخش های سنتی و نیمایی به این دلیل در این دوره جشنواره تفکیک شدند، چرا که ظرفیت قالبها برای ابلاغ پیام متفاوت است، وگرنه معتقدم نیازی به تفکیک نیست، چرا که شعر، در سرانجام شعر است و قلب شعر مهم است؛ نه قالب. شعر به شرط دارا بودن پیام برتر و کلام سرتر، شعر است.
دبیر علمی ششمین جشنواره شعر انقلاب درباره تقسیم بندی اشعار در بخش های سنتی و نیمایی این دوره از جشنواره نیز گفت: در بخش سنتی 140 مجموعه اثر و 321 تک اثر و در بخش نیمایی 104 مجموعه اثر و 278 تک اثر به دبیرخانه ارسال شده است. در بخش پژوهش نیز 25 مقاله و 6 کتاب به دستمان رسیده است.
وی تصریح کرد: بیشترین شرکت کننده در این دوره جشنواره از تهران بودند. استانهای سمنان و سیستان و بلوچستان نیز کمترین شرکت کننده را داشتند. البته کم بودن شرکت کننده دلیل بر ضعف کار نیست. چرا که گاهی یک اثر می تواند کارکرد هزاران اثر را داشته باشد.
اسفندقه ادامه داد: آثار راه یافته به مرحله نهایی جشنواره شعر انقلاب اسلامی نیز تفکیک شدهاند. در بخش سنتی و تک اثر، 10 و مجموعه 5 اثر است. در بخش نیمایی تک اثر نیز 8 و مجموعه 4 اثر است. در بخش پژوهش نیز یک کتاب و 3 مقاله به مرحله نهایی میرسند.
وی همچنین اظهار داشت: داوری بخش نیمایی این دوره از جشنواره را شخصیتهایی همچون مصطفی علیپور، محمدرضا عبدالملکیان و علی محمد مودب و در بخش سنتی نیز محمدعلی بهمنی، محمدکاظم کاظمی و محمود حبیبیکسبی و همچنین در بخش پژوهش سعید یوسفنیا، عبدالحمید ضیائی و محمدرضا سنگری بر عهده داشتند.
محمدزرویی نصرآباد معاون اجرایی موسسه فرهنگی و هنری سپهر سوره هنر نیز در سخنانی با اشاره به جوائز این دوره از جشنواره، عنوان کرد: در بخش شعر، مجموعه اثر و کتاب در هر قالب ( نو و کهن) نفر اول: تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و 70،000،000 ریال جایزه نقدی، نفر دوم: لوح تقدیر و 50،000،000 ریال جایزه نقدی، نفر سوم: لوح تقدیر و 30،000،000 ریال جایزه نقدی دریافت میکنند.
در زمینه تک اثر در هر قالب (نو و کهن) نیز به نفر اول: تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و 40،000،000 ریال جایزه نقدی، نفر دوم: لوح تقدیر و 30،000،000 ریال جایزه نقدی، نفر سوم: لوح تقدیر و 20،000،000 ریال جایزه نقدی اهدا میشود.
در بخش پژوهش نیز در بخش کتاب تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و مبلغ 30،000،000 ریال به نفر برگزیده و در بخش مقاله، نفر اول: تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و مبلغ 20،000،000 ریال جایزه نقدی، نفر دوم: لوح تقدیر و مبلغ 15،000،000 ریال جایزه نقدی، نفر سوم: لوح تقدیر و مبلغ 10،000،000 ریال جایزه نقدی تقدیم میشود. به سایر راه یافتگان به بخش مسابقه جشنواره مبلغ 5،000،000 ریال تعلق خواهد گرفت.
وی همچنین گفت: در بخش بین الملل نیز به سه نفر از برگزیدگان در بخش تک اثر 1500 دلار اهدا میشود.
زرویی در تشریح برنامههای ششمین جشنواره بین المللی شعر انقلاب گفت: صبح روز سه شنبه 7 دی ماه، این دوره از جشنواره شعر انقلاب در کنار مقبره حافظ شیرازی در شهر شیراز افتتاح میشود. جشنواره با ادای احترام به حضرت حافظ و استاد سخن، سعدی آغاز به کار میکند. بعد از ظهر همان روز، شب شعر بزرگ شعر انقلاب در سالن صدرای شهر شیراز برگزار میشود. همچنین مهمانانی از خارج از کشور خواهیم داشت. شوقی بزیع از لبنان ، هیلانه عطاالله از سوریه، محمد الامین از عراق، محمد السرخوه، سید احمد حسین و معین نظامی از پاکستان در این دوره جشنواره حضور خواهند داشت.
وی افزود: نشست شعر محفل ادبی دیدار مهر نیز صبح چهارشنبه 8 دی ماه برگزار میشود. همچنین حضور شاعران در شاهچراغ و رونمایی از کتاب «راهکارهای علمی و عملی رهبر معظم انقلاب در باره ادبیات فارسی» نیز در این مکان برگزار می شود. همچنین در مراسم اختتامیه از کتاب «سکوت سرشار از هیاهو» که شامل شعرهای شاعران جوان عرب از کشورهای فلسطین، سوریه، لبنان، عراق، کویت، مصر، یمن و مراکش است، توسط موسی بیدج و فائزه جمالی ترجمه شده، رونمایی میشود.
همچنین مراسم بزرگداشت 3 شخصیت ادبی پیشکسوت شعر انقلاب ، نصرالله مردانی، سید محمود سجادی و قادر طهماسبی نیز تقدیر و تجلیل به عمل می آید.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت