تندگویان با اینکه کارشناس مهندسی نفت بود اما به خاطر سوءپیشینه هرگز نتوانست در مشاغل دولتی پیش از انقلاب، فعالیت کند و همین امر باعث شد که در شرکت های خصوصی فعال شود و حتی مدتی به عنوان راننده، مسافرکشیکند.
تندگویان که مدیرعاملی شرکت پارس توشیبا و مدیریت شرکت مناطق نفتخیز را در اوایل انقلاب به عهده داشت از طرف شهید رجایی به عنوان وزیر نفت معرفی شد و او با آرای قاطع از طرف مجلس، این مسئولیت را به عهده گرفت. یک ماه پس از آغاز وزارتش که مقارن با شروع جنگ تحمیلی نیز بود برای سرکشی به پالایشگاه نفت آبادان رهسپار خوزستان شد.
تندگویان در جاده ماهشهرآبادان به همراه معاونانش به اسارت نیروهای بعثی درآمد و به زندان های اسرای ایرانی منتقل شد. معروف است که تلویزیون عراق پس از به اسارت در آمدن تندگویان، در برنامههای خود اعلام میکرد: «اکنون ایرانیها نه وزیر نفت دارند و نه نفت.»
تندگویان زیر شکنجه در زندان های مخوف صدام، جان باخت و سال 1370 پیکر او را به کشورمان انتقال دادند و در چنین روزی به خاک سپرده شد.
فرزند کفاش زاده ای که شاه و رژیم تحت امرش، به او اجازه تحصیل و کار ندادند در دوران انقلاب به خاطر شایستگی هایش به وزارت رسید. رشد جوانان در دوران انقلاب و بلوغ فکری و اعتقادی و اخلاقی آنان باعث شده بود جهانیان به سربازان امام خمینی غبطه بخورند.
امروز نیز کشور ما صاحب جوانانی است که در عرصه های گوناگون فرهنگی و اقتصادی و علمی و سیاسی میتوانند، موتور محرکه کشور را با سرعت پیش ببرند و تحول آفرین باشند. این امر نیاز به اعتماد مسئولان در همه ابعاد دارد.
دکتر علی دارابی - استاد دانشگاه
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گروسی: مشکل تیم روحی و روانی است
شاهین بیانی در گفتوگو با «جامجم»: