
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
این انتفاضه که به انتفاضه «سنگ» نیز مشهور شده با زیر گرفته شدن چند کارگر فلسطینی توسط یک کامیون اسرائیلی و شهادت چهار فلسطینی آغاز شد. این تصادف در حقیقت انتقامجویی پدری صهیونیستی بوده که دو روز پیش به فرزندنش توهین شده بود. فلسطینیان این تصادف را قتل عمد دانستند و روز بعد هنگام تشییع پیکرها به مقر ارتش رژیم صهیونیستی در جبالیا سنگ پرتاب کردند. این جرقه اولیه انتفاضه فلسطین بود. ولی کار به همین جا ختم نشد و این انتفاضه که در آن 1300 فلسطینی شهید شدند، شهر به شهر گسترش یافت. کارشناسان مسائل فلسطین چهار عامل عمده را در بروز این انتفاضه موثر میدانند. اول، تاثیر انقلاب اسلامی ایران بر مردم فلسطین. دوم، ناامیدی مردم از رهبران خود. سوم، سیاستهای سرکوبگرانه رژیم صهیونیستی. چهارم، ناامیدی تودههای فلسطینی از دولتهای حامی.
بالاخره شعلههای این انتفاضه در سال 1991 فروکش کرد و با امضای توافقنامه اسلو میان رژیم اشغالگر قدس و سازمان آزادیبخش فلسطین در سال 1993 به طور کامل متوقف شد. دو موضوع محوری این توافقنامه یعنی تشکیل دولت فلسطین و توقف ساخت شهرکهای یهودی نشین در اراضی اشغالی و متعلق به فلسطینیان بعد از گذشت 23 سال هنوز اجرایی نشده است.
ملت فلسطین با تجربهآموزی از انتفاضه اول در سال 2000 در پی ورود آریل شارون، نخستوزیر وقت رژیم اسرائیل به محوطه مسجدالاقصی، انتفاضه دوم موسوم به انتفاضه الاقصی را خلق کردند و همچنین در سالهای بعد آن، انتفاضه سوم معروف به انتفاضه با چاقو پدید آمد. با نگاه به روند مبارزات ملت فلسطین، این تصور زیبا تداعی میشود که مقاومت و مبارزه، تنها راه باز پسگیری سرزمینشان از اشغالگران است.
محمد انیسیطهرانی
گروه جهان
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد