این سریال برای پخش از شبکه یک آماده می‌شود

طنز تلخ اعتیاد در«از اینجا تا اونجا»

شبکه یک سیما در ادامه ساخت مجموعه‌های نمایشی اجتماعی، این‌بار اثری تازه با نام «از اینجا تا اونجا» را تدارک دیده است. مجموعه‌ای اپیزودیک و پربازیگر که ساختاری طنز دارد و با زبان شوخی سعی می‌کند به بخشی از مشکلات مرتبط با معضل اعتیاد اشاره کند. این مجموعه را مهدی عسکری، کارگردان مجموعه‌های دیگری چون سوءتفاهم، دو روی سکه و کمی دور کمی نزدیک کارگردانی کرده و جمشید تربتی تهیه‌کنندگی‌اش را عهده‌دار است.
کد خبر: ۹۷۶۵۸۰
طنز تلخ اعتیاد در«از اینجا تا اونجا»

از اینجا تا اونجا با حضور بازیگران متعددی چون شهرزاد عبدالمجید، آرش نوذری، داریوش سلیمی، افشین نخعی، شیوا خسرو مهر، مجید شهریاری، فرهاد بشارتی، محمدرضا عباس‌نژاد، امیر زریوند، مرجان سپهری، نادر داهیم، علیرضا ناصحی و نیز بهراد خرازی مرحله تصویربرداری را می‌گذراند و قرار است شب‌های زمستان از شبکه یک روی آنتن برود.

بیانی طنازانه برای یک موضوع تلخ

مهدی عسکری، کارگردان این مجموعه، ایده ساخت از اینجا تا اونجا را در ادامه ساخت مجموعه سوءتفاهم می‌داند. او در توضیح چگونگی ساخت این اثر به جام‌جم می‌گوید: ما در مجموعه سوءتفاهم که سال گذشته از شبکه یک سیما روی آنتن می‌رفت، نگاهی طنز به مقوله اعتیاد و مواد مخدر داشتیم. آن مجموعه مورد استقبال قرار گرفت و بازخوردی که از سازمان و مخاطبان دیدیم، ما را به ساخت این اثر جدید ترغیب کرد.

این کارگردان در توضیح چرایی انتخاب لحن طنز برای سریال عنوان کرد: همان‌طور که می‌دانید اعتیاد، موضوع تلخی است و شیرین کردنش برای مخاطبان کار آسانی نیست. قصد ما هم به طنز کشیدن این موضوع نیست؛ فقط می‌خواستیم لحنی طنازانه را برای پیشبرد داستان به کار ببریم و البته از حالت نصیحت مستقیم هم به دور باشیم و در عین حال به مخاطبان آگاهی ببخشیم. البته تلاش دیگرمان این بوده که در عین حال نگاهی عمیق هم به ماجرا داشته باشیم و از فضاهای جدیدتری نسبت به مجموعه قبلی استفاده کنیم.

داستانی در 2 فضای متفاوت

پیشتر در خبرها آمده بود که این مجموعه قرار است در سه برهه زمانی حال، دوران قجر و عصر حجر ساخته شود و روی آنتن برود؛ با این حال عسکری خبر اعلام شده را این‌طور تصحیح می‌کند: الان داستان در دو فضای کلی می‌گذرد. یکی فضای رئال و زمان حال که برایش پارکی را طراحی کرده‌ایم. این فضا سه شخصیت ثابت دارد که نقش‌هایشان را داریوش سلیمی، آرش نوذری و افشین نخعی بازی می‌کنند. البته در هر قسمت بازیگران مهمانی هم به این جمع اضافه می‌شوند و قصه‌های هر قسمت را می‌سازند.

عسکری ادامه می‌دهد: برای بخش دوم قصه که در عصر قجر می‌گذرد هم قصری را طراحی و آماده کرده‌ایم. در این بخش از داستان ما یک سلطان را داریم که همراه با خاتون و ندیمه‌ها و صدراعظم و ملیجک و سایر افرادش زندگی می‌کند و در این بین هم ماجراهایی اتفاق می‌افتد و داستان به پیش می‌رود.

این کارگردان درخصوص علت حذف بخش عصر حجر هم از مجموعه توضیح می‌دهد: دیدیم داستان در همین دو بخش معاصر و دوران قاجار از جذابیت‌های خوبی برخوردار است و البته از حضور بازیگران زیادی هم بهره جسته بودیم و می‌شد زمان بیشتری را به این مقاطع اختصاص داد.

بخش ویژه استندآپ

انتخاب لوکیشن و لباس و چهره‌پردازی بازیگران در آثار تاریخی از دیگر چالش‌های این آثار است. کارگردان سریال از اینجا تا اونجا معتقد است: ما در ساخت این اثر به نوعی بر لبه تیغ حرکت می‌کردیم. همان‌طور که گفتم مواد مخدر و اثرات آن موضوع آسانی نیست و پرداختن به آن سختی‌هایی دارد. بنابراین ما در اینجا هم مثل اثر قبلی‌مان (سوءتفاهم) به سراغ شخصیت‌های مختلف و متعدد رفتیم.

با این حال به نظر می‌رسد تیم بازیگران از اینجا تا اونجا خیلی هم از بازیگران چهره و ستاره تشکیل نشده‌ است؛ عاملی که کارگردان سریال دلیلش را این‌گونه عنوان می‌کند: معتقدم از بهترین بازیگرانی که در این سبک کمدی موقعیت، قابلیت بازی داشتند استفاده کردیم. یعنی با توجه به شرایط قصه و فضا، اینها بازیگرانی بودند که اتفاقا خواسته‌های ما را بخوبی برآورده کردند و البته خودمان هم دلمان می‌خواست که از بازیگرانی متفاوت در این قالب جدید استفاده کنیم و به سراغ همان بازیگران همیشگی نرویم.

عسکری تاکید می‌کند: البته ما علاوه بر این دو بخش زمان حال و عصر قاجار، بخش سومی هم داریم که در قالب یک استندآپ کمدی است و پیرامون موضوعات روز توسط بهراد خرازی اجرا می‌شود. زیرا او شخصیتی نوستالژیک دارد و برای بسیاری از مردم خاطره‌انگیز و به یاد ماندنی است.

یک موادفروش ژولیده!

آرش نوذری از جمله بازیگران اصلی سریال «از اینجا تا اونجا» است که در قسمت‌های مربوط به زمان حال داستان در نقش یک فروشنده مواد مخدر به ایفای نقش می‌پردازد. او در رابطه با این نقش توضیح می‌دهد: قسمت‌های مربوط به بازی من در یک پارک می‌گذرد که لوکیشن اصلی کارمان است. ما دو فروشنده مواد مخدر هستیم که یکی مواد مخدر صنعتی و دیگری به نوعی مواد مخدر سنتی را می‌فروشد و من در نقش همان موادفروش سنتی هستم.

نوذری ادامه می‌دهد: از آنجا که سفارش‌دهنده سریال ستاد مبارزه با مواد مخدر است،‌ بنابراین ما هم به سراغ این موضوع رفته‌ایم و آثار و نتایج استفاده از مواد مخدر را در قالب طنز به مخاطبان هشدار می‌دهیم؛ البته اکثر افراد جامعه خود این اثرات را می‌دانند و نمایش آن فقط به منزله نوعی هشدار برایشان است. این مرد ژولیده در داستان شخصیت و ظاهر متفاوتی هم دارد؛ موهایی آشفته و لباس‌هایی رنگارنگ و وصله وصله و ظاهری که در کل چندان خوشایند و مرتب به نظر نمی‌رسد.

این بازیگر تاکید می‌کند: معمولا خودم به شخصیت‌های این‌چنینی و با گریم‌های خاص علاقه دارم و خیلی وقت‌ها پیشنهادهایی را هم به کارگردانان می‌دهم. از قبل با آقای عسکری همکاری کرده بودم و گروه را می‌شناختم و این تجربه خوبی برایم بود. بازیگر مجموعه‌هایی چون «پایتخت 1» و «‌در حاشیه» تاکید می‌کند:‌ امیدوارم ساعت پخش خوبی به کار اختصاص داده شود و این مجموعه بتواند مخاطبان خود را پیدا کند؛ زیرا از اینجا تا اونجا مجموعه‌ای است که از آیتم‌های مختلفی تشکیل شده است و ازاین‌رو می‌تواند برای مخاطبان مفرح و سرگرم‌کننده باشد.

زهرا غفاری

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
دم زندگی با کرمانی‌ها جان گرفت

امین شجاعی، کارگردان و تهیه‌کننده مینی‌سریال «دم زندگی» در گفت‌وگو با «جام‌جم» از شیرینی‌های تولید اثر تلویزیونی در فضای کرمان گفت

دم زندگی با کرمانی‌ها جان گرفت

نیازمندی ها